Saunamaakunta viikko 29.6.-6.7.2019

Saunamaakunta viikon alustavan ohjelman 2019 löydät alla olevasta linkistä.

saunaregion ohjelma 2019

Löydä Keski-Suomen rantasaunat, savusaunat, kaupunkisaunat kartalta.

Saunakartta

Keski-Suomi-saunamaakunta

Sauna

Suomalaisuuteen kuuluu sauna. Saunan kehitysvaihe on yhtä pitkä kuin itse suomalainen kulttuuri. Sauna auttaa fyysiseen terveyteen sekä rauhoittaa mieltä ja poistaa stressiä. Saunominen on kokonaisvaltainen toimenpide, jonka myötä poistuu huolet ja murheet.

Saunatavat

Saunominen on suomalaisille yhtä erottamaton osa elämää kuin nukkuminen ja syöminen. 100 vuoden aikana saunomistavat ovat pysyneeyt lähes muuttumattomina. Nauttiminen ja hyvä olo ovat olennainen osa saunomista. Saavuttaaksesi täydellisen saunanautinnon, voit seurata seitsemää askelta saunaoppaasta.

saunaopas

Hyvinvointi

Maltillinen saunominen on turvallista raskaana oleville ja jopa sydänsairauksia sairastavalle. Sauna on hyväksi kaikille, vauvasta vaariin. Saunan tärkeimmät terveyshyödyt ovat rentoutuminen ja vapautuminen stressistä. Myös saunan ja avantouinnin yhdistelmä on todettu olevan hyödyksi terveydelle. Säännöllinen uiminen jääkylmässä vedessä parantaa energiatasapainoa, kylmyyden sietokykyä, kohentaa mielialaa, laskee verenpainetta ja poistaa stressiä.

Saunakylä

Jämsän Juokslahdessa on maailman ainoa Saunakylä. Saunakylän tarkoitus on tutustuttaa uudet sukupolvet ”alkuperäiseen” saunakulttuuriin. Perustana on alkujaan Muuramen Saunakylään koottu historiallisten savusaunojen kattava kokonaisuus. Saunat kunnostetaan lämmitettäviksi, jotta ne säilyvät. Samalla on mahdollisuus savusaunoa ilman omaa saunaa tai kallista tilaussaunaa vaikka viikoittain kesäaikaan.

saunakylä

Voisit olla kiinnostunut

Maaseutumajoitus

Majoitu mukavasti maaseudulla – Jämsän alue tarjoaa idyllistä maatilamajoitusta ja lämminhenkisiä maaseutuhotelleja. Maaseudun rauhassa nukut makoisasti ja rentoudut lomasta nauttien - valitse majoitus pienen ajomatkan päästä Himokselta ja ihaile viihtyisiä maaseutumaisemia.

Lue lisää

Kotieläinpuisto

Kotieläinpuisto Tutustu kotieläimiin, ratsasta ponilla ja osallistu hauskoihin tapahtumiin – Himos-Jämsän seudulla sijaitseva kotieläinpiha Nurmolandia tarjoaa monenlaisia elämyksiä suloisten kotieläinten kanssa. Nurmolandian kotieläinpuistossa voit tutustua rauhallisiin hevosiin, suloisiin poneihin ja kanoihin, ystävällisiin vuohiin ja lampaisiin sekä muihin herttaisiin kotieläimiin. Tilalla järjestetään myös maastoratsastusta, poniratsastusta, eläinkursseja ja monenlaista aktiivista tekemistä. Nurmolandian leppoisat kotieläimet odottelevat jo vierailijoita!

Lue lisää

Hemmotteluhoidot

Tule hemmoteltavaksi, nauti ja virkistäydy monipuolisissa hellittelyhoidoissa. Valikoimasta löytyy monipuolisesti kosmetologipalveluita sekä vartalo- ja jalkahoitoja. Tutustu hoitoihin ja varaa mieleisesi hemmottelu.

Lue lisää
Jaa