Löydä Keski-Suomen rantasaunat, savusaunat, kaupunkisaunat kartalta.

Saunakartta

Keski-Suomi-saunamaakunta

 

Sauna

Suomalaisuuteen kuuluu sauna. Saunan kehitysvaihe on yhtä pitkä kuin itse suomalainen kulttuuri. Sauna auttaa fyysiseen terveyteen sekä rauhoittaa mieltä ja poistaa stressiä. Saunominen on kokonaisvaltainen toimenpide, jonka myötä poistuu huolet ja murheet.

Saunatavat

Saunominen on suomalaisille yhtä erottamaton osa elämää kuin nukkuminen ja syöminen. 100 vuoden aikana saunomistavat ovat pysyneeyt lähes muuttumattomina. Nauttiminen ja hyvä olo ovat olennainen osa saunomista. Saavuttaaksesi täydellisen saunanautinnon, voit seurata seitsemää askelta saunaoppaasta.

saunaopas

Hyvinvointi

Maltillinen saunominen on turvallista raskaana oleville ja jopa sydänsairauksia sairastavalle. Sauna on hyväksi kaikille, vauvasta vaariin. Saunan tärkeimmät terveyshyödyt ovat rentoutuminen ja vapautuminen stressistä. Myös saunan ja avantouinnin yhdistelmä on todettu olevan hyödyksi terveydelle. Säännöllinen uiminen jääkylmässä vedessä parantaa energiatasapainoa, kylmyyden sietokykyä, kohentaa mielialaa, laskee verenpainetta ja poistaa stressiä.

Saunakylä

Jämsän Juokslahdessa on maailman ainoa Saunakylä. Saunakylän tarkoitus on tutustuttaa uudet sukupolvet ”alkuperäiseen” saunakulttuuriin. Perustana on alkujaan Muuramen Saunakylään koottu historiallisten savusaunojen kattava kokonaisuus. Saunat kunnostetaan lämmitettäviksi, jotta ne säilyvät. Samalla on mahdollisuus savusaunoa ilman omaa saunaa tai kallista tilaussaunaa vaikka viikoittain kesäaikaan

saunakylä

Voisit olla kiinnostunut

Nähtävää

Kiehtovat kulttuurielämykset kutsuvat tutustumaan Himos-Jämsän seudun ihastuttaviin museoihin, sykähdyttäviin taidenäyttelyihin ja laadukkaisiin teatteriesityksiin. Jämsän seutu tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde elämysten pariin!

Lue lisää

Majoitus

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Keski-Suomen kaunis luonto kutsuu viihtymään ympäri vuoden. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueelta löydät useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin. Tutustu laajaan valikoimaan ja yhdistele juuri Sinun lomaasi sopivat palvelut.

Lue lisää
Jaa