Kunnes tapaamme jälleen

 

Olet varmasti huolissasi siitä, joudutko viettämään lomasi neljän seinän sisällä koronaviruksen jyllätessä ympäri maailmaa. Vaikka nyt ei ole suositeltavaa matkustaa, uskalla kuitenkin unelmoida. Tulevaisuuden silta vie aina toiselle puolelle. Voit jo nähdä mielessäsi tulevan kesän lomamatkan tai haaveilla syksyn ruskamatkasta – sitten kun kaikki on taas mahdollista. Nyt suosittelemme kärsivällisyyttä.

Haluamme kuitenkin tuoda esille asioita, mitä yksittäinen henkilö voi tehdä tukeakseen matkailualaa Himos-Jämsän alueella, ja mitä matkailuyritys voi tehdä sillä aikaa, kun virus tuntuu vievän viimeisemmänkin toivon. Se mikä on hyvä muistaa tässäkin poikkeuksellisessa tilanteessa, on haaveilu, unelmointi ja toisten auttaminen.

Voit tukea paikallista yrittäjää ja matkailutoimijaa tämän haasteellisen kauden aikana monin eri tavoin. Erityisesti digitaalisesti ostettavat palvelut tulevaisuudelle tukevat liiketoimintaa haastavana aikana. Tälle sivulle kokoamme ja päivitämme jatkuvasti paikallisten yrittäjien tuotteita ja palveluita, joita voit yhä hyödyntää ja ostaa nykyiseen poikkeustilanteeseen sopivalla ja vastuullisella tavalla.

Jämsän kaupungin koronavirus-tiedotteet   Kauppojen ja ravintoloiden erityispalvelut

 

J.Alhon Huopatehdas

Huopatuotteita helposti kotiovelle! Nämä tuotteet lämmittävät ajasta ja paikasta riippumatta. Tutusta ihanaan valikoimaan verkkokaupassa.

Vehkala Jeans Dealer

Vehkala palvelee poikkeustilan aikana normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Riskiryhmille (ja muillekin) tarjotaan mahdollisuus asiointiin yksityisesti normaalien aukioloaikojen ulkopuolella aamulla ja illalla.

Matka-Töysä

Matkalahjakortteja voi ostaa  Jämsän Matka-Töysän verkkosivuilta tulevaisuutta ajatellen. (voimassa vuoden ostopäivästä). Toistaiseksi matkapaketit on peruttu 30.4.2020 asti.  Nyt suosittelemme lahjakortteja.

Ruotsulan Hovi

Lounas- ja kakkulahjakorteilla saat herkullisen lounaan tai täyte- ja juustokakun tuoreista, kotimaisista ja paikallisista raaka-aineista. Ruotsulan Hovissa on kolme tasokasta ja viihtyisää huoneistoa, joihin voi tulevaa lomaa silmällä pitäen ostaa majoituslahjakortin.

Luontonähtävyydet

Jämsästä löytyy ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Näissä paikoissa liikut helposti omien ajatuksien kanssa.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sopii hyvin päivän tai parin retkikohteeksi. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja.

Retkeilyreitit

Kauniit ja metsäiset polut sekä mahtavat maastot kutsuvat retkeilemään – Metsien huminassa luonnistuu patikointi sekä rentoutuminen. Himoksen patikkareitit on maastoon merkitty polkureitistö, joka tarjoaa eri pituisia patikointi mahdollisuuksia kuntoilijoille. Himos Trailin polkuja voi fiilistellä patikoiden. Polkujuoksun kartat löydät täältä.

Pyöräily

Himos-Jämsän seudulla on erinomaiset mahdollisuudet pyöräilyyn. Maastopyöräilyyn sopivia reittejä löydät esimerkiksi Isojärven kansallispuistosta. Jos etsit haastavampia pyöräreittejä, kannattaa suunnata Himoksen mäkisiin maastoihin. Himoksen läheisyydestä löytyy hienoja maisemia, joista voit valita mieleisesi reitin.

Jaa