Huopakulttuuri

Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. Pelkästään Partalan kylällä toimi aikoinaan seitsemän huopatehdasta ja vieläkin Jämsässä on kolme huopatehdasta toiminnassa. Jämsä yhdistää Keski-Suomen perinteikkään ja ainutlaatuisen huopateollisuuden, käsityöläiset, lampolat, taiteilijat kotimaasta ja ulkomailta sekä myös alaa lähellä olevat yhdistykset. Alueesta on tullut merkittävä huopateollisuuden, huovuttajien, huopataiteilijoiden ja huopa-alan keskittymä. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisellä Huopanäyttelyllä. Hullaannu huovasta ja lähde omatoimiselle tai ohjatulle Huopakierrokselle! Huopakierroksella pääset tutustumaan huopaperinteeseen ja huovutukseen. Huopatehtaiden myymälöistä löydät muistoksi aitoja huopikkaita ja hauskoja huopatuotteita.

Lahtiset

Huopatehdas J.Alho

Huopamyymälät

Shoppailuretki aitojen huopatuotteiden keskelle? Jämsän huopatehtaiden myymälöissä on ainutlaatuisia ja laadukkaita huopatuotteita. Huopamyymälöiden valikoimassa on aitoja huopikkaita, sisustustuotteita sekä villaneuleita ja shaaleja. Tee retki huopatuotteiden pariin ja löydä huopa-aarteita. Löydät Huopatehdas J.Alhon ja Huopaliike Lahtisen tuotteita yritysten omilta sivuilta.

Huopanäyttely

Vuotuinen kansainvälinen huopanäyttely järjestetään Jämsässä, ”Suomen Huopalaaksossa”. Tule ihastelemaan hienoja ja hurmaavia huopaluomuksia! Jämsän seutu tunnetaan ainutlaatuisesta huopaperinteestä. Suomen huopayhdistys Filtti ry järjestää Jämsässä vuosittain merkittävän kansainvälisen huopataiteen näyttelyn Kivipankin taidegalleriassa. Huopanäyttely kerää Jämsään huopataiteilijoiden töitä koko Suomesta ja aina ulkomaita myöden. Näyttelyitä pääset ihailemaan kesäisin heinäkuussa. Filtti on järjestänyt upeita huopanäyttelyjä Jämsän kaupungin huopakesässä jo vuodesta 1999 lähtien.

Voisit olla kiinnostunut

Ostokset

Jämsäläisiä maukkaita herkkuja sekä laadukkaita käsitöitä. Jämsässä on monia pieniä erikoisliikkeitä, mutta kaupungista löytyvät myös suuret kauppaketjut. Paikallisia erikoisuuksia etsivien kannattaa piipahtaa lukuisissa pienemmissä ostospaikoissa - huopaliikkeissä, käsityö- ja erikoismyymälöissä, kirpputoreilla ja antiikkiliikkeissä.

Lue lisää

Taidegalleriat

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Seudun taiteilijoiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia luomuksia. Galleria Kivipankissa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden.

Lue lisää

Museot

Jämsä on museokävijän aarreaitta. Himos-Jämsän alueella on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

Lue lisää
Jaa