Edellinen
Seuraava

Erikoismuseot

 

Jämsän seudulta löytyy lukuisia ihastuttavia erikoismuseoita, jotka tarjoavat elämyksiä kaikenikäisille. Erikoismuseot esittelevät toimialansa merkittäviä kokoelmia. Jämsän alueella yhdeksi suosikiksi on noussut Lelumuseo, jossa on kattava valikoima vanhan ajan esineistöä ja leluja. Maamiehen museo puolestaan tarjoaa hienon näyttelykokoelman, joka kertoo maatalouden koneistumisesta. Erikoismuseot ovat kesäkauden jälkeen avoinna sopimuksen mukaan tai ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana.

 

Jämsän sydän logo

Klassikkoajoneuvojen museo

Classic Garage Jämsä on yksityismuseo, jossa on lähes 100 ajoneuvoa sekä kaikkea muuta upeaa nähtävää. Museo on auki vain tiettyinä, ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana.

 

Lelumuseo

Upea maisemoitu rautatiepienoismalli, tuhansia leluja ja muuta esineistöä – lähde muistelumatkalle lelujen luo! Lelumuseo Helminauha esittelee noin 5000 lelua kattavan kokoelman 1900-luvusta tähän päivään.

Maamiehen museo

Maamiehen museo on nelikymmenvuotisen keräilytoiminnan myötä syntynyt pysyvä näyttelykokoelma, joka kertoo maatalouden koneistumisesta ajoittuen 1900-luvun alusta 1950-luvun loppuun. Valtava kokoelma sisältää noin 1200 maatalouteen liittyvää esinettä.

Hallinportin ilmailumuseo

Yksi vierailemisen arvoisista kohteista on ehdottomasti Hallissa sijaitseva ilmailumuseo. Museo avattiin vuonna 1980, eli se on toiminut samalla paikalla jo yli neljäkymmentä vuotta. Museossa esitellään ilmailun historiaa niin lentokoneiden, valokuvien kuin pienlaitteidenkin muodossa.

Veljekset Karhumäki

Veljesten vanha toimisto- ja ilmavalokuvanäyttely esittelee 1930-luvulla ilmakuvauksen aloittaneen Veljekset Karhumäki Oy:n töitä. Ensimmäiset Karhumäen veljien tekemät ilmakuvat otettiin Jyväskylässä maaliskuussa 1929. Kokoelmassa on ainutlaatuisia kuvia, muun muassa otoksia Karjalan antautuneesta alueesta ja varhaisia näkymiä nykypäivän vilkkaasta kaupungista, jotka vasta sitten alkoivat kasvaa.

 

Voisit olla kiinnostunut

Elämyspelit

Himos-Jämsässä elämyspelejä löytyy laidasta laitaan lomailijoille, firman virkistyspäiviin sekä kaveriporukan illanistujaisiin.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Tekemistä

Himos-Jämsän alueelta löytyy loputtomasti värikästä tekemistä jokaiselle vuodenajalle. Himoksen vilkas matkailukeskus, Keski-Suomen monipuolinen luonto sekä laaja aktiviteettitarjonta kutsuvat matkailijoita viihtymään Jämsään.

Lue lisää

Koti on siellä missä sydän on –valokuvanäyttely

02.10.2023 - 27.10.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Koti on siellä missä sydän on –valokuvanäyttely kertoo Ukrainan sotaa paenneista lapsista. Rauhan kuvitelmia -näyttelyssä käydään sotaa ja rasismia vastaan…

Rauhan kuvitelmia -näyttely

02.10.2023 - 27.10.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Rauhan kuvitelmia -näyttelyssä käydään sotaa ja rasismia vastaan taiteen keinoin. Näyttelyn kuraattorit ovat tavattavissa maanantaina 16. lokakuuta kello 17 Jämsän…

Mannerheim ja Mannerheim-ristin ritarit

02.10.2023 - 28.10.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Pääkirjaston vitriineissä on esillä Jarmo Vuoren kokoelma näyttely Mannerheimista ja Mannerheim-ristin ritareista.

Jaa