Kotiseutumuseot

Jämsän alue tarjoaa useita kiehtovia kotiseutumuseoita, joissa voi käydä tutustumassa 1500-1900-lukujen elämään ja esineistöön. Kotiseutumuseot huokuvat historiaa esitellen jämsäläisen keskivarakkaan talonpoikaistalouden ja maatalon elämää sekä teollistumisen alkuvaiheita. Lähde tutustumaan Jämsän alueen kotiseutumuseoihin ja uppoudu seudun talonpoikaistarinoihin! Jämsän alueella olevien kotiseutumuseoiden lisäksi Tampereelta löytyy Amurin työläismuseokortteli sekä Jyväskylästä Vanha Piha. Myös nämä museot ovat tutustumisen arvoisia ja kätevästi noin tunnin ajomatkan päässä.

Pälämäen kotiseutumuseo

Pälämäen kotiseutumuseo kertoo kiehtovasti Jämsän 1700- ja 1800-lukujen torpparivaltaisesta asutuksesta. Suuntaa Pälämäelle ja näe, miten jämsäläiset torpparit elelivät. Pälämäen kotiseutumuseo sijaitsee aivan lähellä Jämsän keskustaa ja Himosta, kansanopiston pihapiirissä.

 

Aarresaaren kotiseutumuseo

Aarresaaren rakennukset tarjoavat aikamatkan paikkakunnan vaiheisiin 1500-luvulta 1900-luvun alkuvuosikymmenille. Rakennukset ja niihin sijoitettu esineistö kertovat perinteisen maatalouden lisäksi teollistumisen alkuvaiheisista. Lähde tutustumismatkalle Aarresaareen!

 

Kuoreveden kotiseutumuseo

Kuoreveden kotiseutumuseo sijaitsee kauniilla paikalla Kuorevesi-järven rannalla. Museo esittelee 1800-luvun ja 1900-luvun alun maatalon elämää ja esineistöä – saavu ihastelemaan idyllistä kotiseutumuseota ja sen esineaarteita.

Längelmäen kotiseutumuseo

 Längelmäen kotiseutumuseo esittelee talonpoikaisajan rakennuksia ja esineistöä. Tule tutustumaan!

 

Voisit olla kiinnostunut

Liikuntapuisto ja Pumptrack-rata

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka

Lue lisää

Maatilatuotteet

Luomutuotteita suoraan maatiloilta. Maatilat, puutarhat ja leipomot Himos-Jämsä alueella.

Lue lisää

Taidetta ja Huopakulttuuria

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Alueesta on tullut merkittävä huopateollisuuden ja huopa-alan keskittymä. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisellä Huopanäyttelyllä.

Lue lisää
Jaa