Taidetta kulttuurin nälkään

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat ovat inspiroineet mm. Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Alueen taiteilijoiden käsillä on syntynyt yhä upeampia teoksia. Nykyisinkin monet taiteilijat ovat löytäneet kotinsa Jämsästä. Puuta, huopaa, savea, metallia ja vanhoja esineitä muokataan taitavissa käsissä. Galleria Kivipankki tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia taidenäyttelyitä ympäri vuoden. Alueen mainetta ”huovutuslaaksona” juhlitaan joka kesä kansainvälisellä huopanäyttelyllä. Jämsän taiteelliset rikkaudet kutsuvat nauttimaan kulttuurimatkasta jännittävien taideaarteiden keskelle. Naapurustossa on myös kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo Mänttä-Vilppulassa, jossa voi ihailla mm. Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan taideteoksia. .

 

 

Jämsän sydän logo

Galleria Kivipankki

 Hahmotuksia – näyttely

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely.

Hattulan taidetila

Hattulan taidetila

Hattulan Taidetila sijaitsee 16 km Mäntästä Jämsän suuntaan, Elimäen kylässä. Vanhin Elinmäen maalla olleista torpista on Hattula. Torppaa alettiin kutsua Hattulaksi kun siihen muutti 1837 Akseli Matinpoika Helander joka oli hatun tekijä. Hattulasta tuli talo 1900-luvun alussa ja talon osti 2009 kuvataiteilija Päivi Riihinen. Kesällä 2020 navetan ovet aukeavat taiteelle, Seitsemän veljeksen tarinoiden näyttelyteoksina, kuvina sekä keramiikkana. Keramiikan ja kuvataiteen kautta puhuu vanha suomalainen kansa. Hattulan taidetila kokoaa nyt yhteen vanhoja suomalaisia kansantarinoita, jotka ovat kiehtoneet kuvataiteilijaa koko hänen taiteellisen työskentelynsä ajan. 

Pässinmäki

Taidetalo Pässinmäki kesänäyttelyt 2021

Kauko Sorjosen säätiön omistamassa Pässinmäessä on nähtävillä pysyvä näyttely säätiön kokoelmista. Jämsänkoskella Tiilikantiellä sijaitseva, vuonna 1957 Yhtyneiden Paperitehtaiden vieras- ja edustuskerhoksi rakennettu Pässinmäki siirtyi Kauko Sorjosen säätiön omistukseen loppuvuodesta 2018. Taidetalo Pässinmäki on avoinna 1.9.2021-31.5.2022 la-su klo 12-16. Pääsymaksu 5 € käteismaksu.

 

Kulttuuritarinoita Jämsästä

Lue Johanna Suomisen blogi jämsäläisistä kulttuuritarinoista ja paikallisista taitajista sekä elämyksistä. Blogi on tuotettu yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Nyt selviää mikä mies on Jämsän Äijä!

Niin ne tohtivat miettiä, että missä se Jämsän Äijän koti oikein on? Minä sen sanon, että se on siellä missä ihmisen on hyvä olla. Minun kotini on Jämsän ja Himoksen alueella, siellä minä pääni tyynyyn lasken, marjani poimin ja saunani lämmitän.

Lue lisää

Huopatehdas J. Alho

Jo vuonna 1927 toimintansa aloittanut Alhon suvun huopatehdas J. Alho valmistaa huopatossuja ja muita huopatuotteita Jämsässä Partalan kylällä.

Lue lisää

Kirkot

Jämsän seudun kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Lue lisää
Jaa