Edellinen
Seuraava

Taidetta kulttuurin nälkään

 

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat ovat inspiroineet mm. Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Nykyisinkin monet taiteilijat ovat löytäneet kotinsa Jämsästä. Alueen taiteilijoiden käsillä on syntynyt yhä upeampia teoksia, puuta, hopeaa, savea, metallia ja vanhoja esineitä muokataan taitavissa käsissä. Galleria Kivipankki tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia taidenäyttelytä ympäri vuoden. Alueen mainetta ”huopalaaksona” juhlitaan joka kesä kansainvälisellä huopanäyttelyllä. Jämsän taiteelliset rikkaudet kutsuvat nauttimaan kulttuurimatkasta jännittävien taideaarteiden keskelle. Naapurustossa on myös kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo Mänttä-Vilppulassa, jossa voi ihailla mm. Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan taideteoksia.

 

Jämsän sydän logo

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely.

 

Kuvataideseura Värinä

Monelle taiteen ystävälle tuttu Kuvataideseura Värinä on toiminut vuodesta 1980. Taidetila Värinä toimii Koskentie 11, Jämsän keskustassa. 

Hattulan taidetila

Hattulan Taidetila sijaitsee 16 km Mäntästä Jämsän suuntaan, Elimäen kylässä.  Hattulan taidetila kokoaa nyt yhteen vanhoja suomalaisia kansantarinoita.

Taidetalo Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön omistamassa Pässinmäessä on nähtävillä pysyvä näyttely säätiön kokoelmista sekä vaihtuvia taidenäyttelyjä. 

Voisit olla kiinnostunut

Saunakylä

Jämsän Juokslahdella, Päijänteen rantamaisemissa sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen.

Lue lisää

Melonta

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat melonnan ystäville parastaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen luonnon parhaimmistosta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Tulitikkuetiketit

02.05.2023 - 31.05.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Vitriineissä tulitikkuetikettejä Jarmo Vuoren 5000:n kappaleen kokoelmasta. Vanhimmat 1800-luvun loppupuolelta. Esillä myös Suomessa 1873 valmistettuja vientietikettejä.

Tehtaan päiväkahvit

01.06.2023

12:00 - 12:45

Jämsä Tehdas -etätyötila, Jämsä Tehdas -etätyötila, Koskentie 6, 42100 Jämsä

Tehtaan päiväkahvit on Jämsä Tehtaan torstaiperinne. Ohjelma rakentuu tutustumisesta, ajankohtaisista aiheista ja usein joku tehdaslainen esittelee omaa tarinaansa hieman pintaa…

Melontaretki

24.05.2023 - 14.06.2023

Lahdentie 593, 42100 Jämsä

Melontaretki Päijänteellä ja pienellä joella, tai vaihtoehtoisesti Kankarisvedellä Retken kesto n. 3 tuntia. 37€ /hlö Maks. 5 henk./ min. 2…

Jaa