Edellinen
Seuraava

Taidetta kulttuurin nälkään

 

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat ovat inspiroineet mm. Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Nykyisinkin monet taiteilijat ovat löytäneet kotinsa Jämsästä. Alueen taiteilijoiden käsillä on syntynyt yhä upeampia teoksia, puuta, hopeaa, savea, metallia ja vanhoja esineitä muokataan taitavissa käsissä. Galleria Kivipankki tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia taidenäyttelytä ympäri vuoden. Alueen mainetta ”huopalaaksona” juhlitaan joka kesä kansainvälisellä huopanäyttelyllä. Jämsän taiteelliset rikkaudet kutsuvat nauttimaan kulttuurimatkasta jännittävien taideaarteiden keskelle. Naapurustossa on myös kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo Mänttä-Vilppulassa, jossa voi ihailla mm. Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan taideteoksia.

 

Jämsän sydän logo

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely.

 

Kuvataideseura Värinä

Monelle taiteen ystävälle tuttu Kuvataideseura Värinä on toiminut vuodesta 1980. Taidetila Värinä toimii Koskentie 11, Jämsän keskustassa. 

Hattulan taidetila

Hattulan Taidetila sijaitsee 16 km Mäntästä Jämsän suuntaan, Elimäen kylässä.  Hattulan taidetila kokoaa nyt yhteen vanhoja suomalaisia kansantarinoita.

Taidetalo Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön omistamassa Pässinmäessä on nähtävillä pysyvä näyttely säätiön kokoelmista sekä vaihtuvia taidenäyttelyjä. 

Jaa