Taidetta kulttuurin nälkään

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Seudun taiteilijoiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia luomuksia. Nykyäänkin moni taiteilija on löytänyt kotinsa Jämsästä. Puu, huopa, savi, metalli ja vanhat esineet muuttavat osaavissa käsissä muotoaan. Kivipankin ja Ähtävän galleriassa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden. Kesällä aukeavat lukuisat pienet galleriat ja ateljeet. Seudun mainetta huopalaaksona juhlistetaan kesäisin kansainvälisellä huopanäyttelyllä. Jämsän taiderikkaus kutsuu kulttuurikierrokselle syventymään sykähdyttäviin taideaarteisiin. Naapurista löytyy myös Mänttä-Vilppulan kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo, jossa voit ihailla muun muassa Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan maalaamia teoksia.

Pässinmäen Art Studion taidemyymälä

Jämsänkoskella sijaitseva Pässinmäki tarjoaa elämyksiä taiteen ystäville. Päivi Riihisen taidetta pääsee ihailemaan Pässinmäkeen torstaisin ja perjantaisin klo 10-17.  Säätiön tilojen ja taidekokoelman opastettu kierros Pässinmäessä lauantaisin klo 15:00 ja 17:00, 5€/henkilö,  28.12.2019 saakka.

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely. Galleria Kivipankki on avoinna sunnuntai-perjantai klo 12-18 ja lauantaina klo 12-17.

Ateljee galleriat

Jämsän seutu on ollut jo pidempään historiallista taidealuetta. Upeat luontomaisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Jämsän seudulta löydät ateljeita ja gallerioita, joissa voit ihailla seudun taiteilijoiden taitavia teoksia. Lähde tutustumaan Jämsän seudun ateljee-gallerioihin ja uppoudu upeisiin luomuksiin. Taidemaalari, kuvataiteilija Svetlana Ruohon taide ateljee sijaitsee Alhojärvellä, missä taiteilija järjestää myös maalauskursseja. Erkki Hirvelän näyttely ateljeessa on avoinna sopimuksen mukaan. Galleria Kiljala on välittänyt taidetta taidemuseoille, yrityksille, järjestöille, liitoille ja yksityishenkilöille jo vuosikymmenien ajan.

 

Huopanäyttely

Vuotuinen kansainvälinen huopanäyttely järjestetään Jämsässä, ”Suomen Huopalaaksossa”. Tutustu lisää Huopakulttuuriin täältä.

Voisit olla kiinnostunut

Museot

Jämsä on museokävijän aarreaitta. Himos-Jämsän alueella on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

Lue lisää

Teatterit

Harrasteteattereiden hersyvää komediaa ja farssia sekä kesäteatterin antoisaa kerrontaa Suomen historian tapahtumista. Jämsän seutu tarjoilee rikkaita ja värikkäitä teatterihetkiä. Jämsässä teatteriharrastus kukkii vireänä. Kaupungissa on lukuisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka järjestävät laadukkaita teatteriesityksiä sekä talvella että kesällä.

Lue lisää

Kirkot

Jämsän seudun kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Lue lisää
Jaa

Verkkosivuston asiakaskokemus

Palautteesi on meille tärkeää. Täyttämällä asiakaskokemuskyselymme voit auttaa meitä parantamaan sivustoamme. Kyselyn täyttäminen vie vain hetken. Kiitos!

 

Vastaa asiakaskokemuskyselyyn