Taidetta kulttuurin nälkään

 

Jämsä on vireä taidekaupunki, jonka kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Galleria Kivipankissa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden. Seudun mainetta huopalaaksona juhlistetaan kesäisin kansainvälisellä huopanäyttelyllä. Jämsän taiderikkaus kutsuu kulttuurikierrokselle syventymään sykähdyttäviin taideaarteisiin. Naapurista löytyy myös Mänttä-Vilppulan kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo, jossa voit ihailla muun muassa Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan maalaamia teoksia.

 

 

Jämsän sydän logo

Galleria Kivipankki

 Hahmotuksia – näyttely

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely.

Hattulan taidetila

Hattulan taidetila

Hattulan Taidetila sijaitsee 16km Mäntästä Jämsän suuntaan, Elimäen kylässä. Vanhin Elinmäen maalla olleista torpista on Hattula. Torppaa alettiin kutsua Hattulaksi kun siihen muutti 1837 Akseli Matinpoika Helander joka oli hatun tekijä. Hattulasta tuli talo 1900-luvun alussa ja talon osti 2009 kuvataiteilija Päivi Riihinen. Kesällä 2020 navetan ovet aukeavat taiteelle, Seitsemän veljeksen tarinoiden näyttelyteoksina, kuvina sekä keramiikkana. Keramiikan ja kuvataiteen kautta puhuu vanha suomalainen kansa. Hattulan taidetila kokoaa nyt yhteen vanhoja suomalaisia kansantarinoita, jotka ovat kiehtoneet kuvataiteilijaa koko hänen taiteellisen työskentelynsä ajan. 

Pässinmäki

Taidetalo Pässinmäki kesänäyttelyt 2021

Kauko Sorjosen säätiön omistamassa Pässinmäessä on nähtävillä pysyvä näyttely säätiön kokoelmista. Ainutlaatuista Sotahistoriaa- näyttelyssä esillä mm. Mannerhein-ristin ritarin alikersantti tauno Savolaisen ritaristit ja kunniamerkit. Luonnottaret – näyttelyssä on esillä Kalevalan naisia ja suomalaisen mytologian naishahmoja.

 

 Piippa Mutikainen

Galleria Kiljala

Galleria Kiljala

Ateljee galleriat

Jämsän seutu on ollut jo pidempään historiallista taidealuetta. Upeat luontomaisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Jämsän seudulta löydät ateljeita ja gallerioita, joissa voit ihailla seudun taiteilijoiden taitavia teoksia. Lähde tutustumaan Jämsän seudun ateljee-gallerioihin ja uppoudu upeisiin luomuksiin. Pikku Galleria on idyllinen kesägalleria Jämsän ydinkeskustassa joen tuntumassa, jonne voi piipahtaa ihailemaan tailtelijan luomuksia. Galleria Kiljala on välittänyt taidetta taidemuseoille, yrityksille, järjestöille, liitoille ja yksityishenkilöille jo vuosikymmenien ajan.

 

Kulttuuritarinoita Jämsästä

Lue Johanna Suomisen blogi jämsäläisistä kulttuuritarinoista ja paikallisista taitajista sekä elämyksistä. Blogi on tuotettu yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Nyt selviää mikä mies on Jämsän Äijä!

Niin ne tohtivat miettiä, että missä se Jämsän Äijän koti oikein on? Minä sen sanon, että se on siellä missä ihmisen on hyvä olla. Minun kotini on Jämsän ja Himoksen alueella, siellä minä pääni tyynyyn lasken, marjani poimin ja saunani lämmitän.

Lue lisää

Huopatehdas J. Alho

Jo vuonna 1927 toimintansa aloittanut Alhon suvun huopatehdas J. Alho valmistaa huopatossuja ja muita huopatuotteita Jämsässä Partalan kylällä.

Lue lisää

Kirkot

Jämsän seudun kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Lue lisää
Jaa