Edellinen
Seuraava

Taidetta kulttuurin nälkään

 

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat ovat inspiroineet mm. Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Nykyisinkin monet taiteilijat ovat löytäneet kotinsa Jämsästä. Alueen taiteilijoiden käsillä on syntynyt yhä upeampia teoksia, puuta, hopeaa, savea, metallia ja vanhoja esineitä muokataan taitavissa käsissä. Galleria Kivipankki tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia taidenäyttelytä ympäri vuoden. Alueen mainetta ”huopalaaksona” juhlitaan joka kesä kansainvälisellä huopanäyttelyllä. Jämsän taiteelliset rikkaudet kutsuvat nauttimaan kulttuurimatkasta jännittävien taideaarteiden keskelle. Naapurustossa on myös kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo Mänttä-Vilppulassa, jossa voi ihailla mm. Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan taideteoksia.

 

Jämsän sydän logo

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely.

 

Kuvataideseura Värinä

Monelle taiteen ystävälle tuttu Kuvataideseura Värinä on toiminut vuodesta 1980. Taidetila Värinä toimii Koskentie 11, Jämsän keskustassa. 

Hattulan taidetila

Hattulan Taidetila sijaitsee 16 km Mäntästä Jämsän suuntaan, Elimäen kylässä.  Hattulan taidetila kokoaa nyt yhteen vanhoja suomalaisia kansantarinoita.

Taidetalo Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön omistamassa Pässinmäessä on nähtävillä pysyvä näyttely säätiön kokoelmista sekä vaihtuvia taidenäyttelyjä. 

Kulttuuritarinoita Jämsästä

Lue Johanna Suomisen blogi jämsäläisistä kulttuuritarinoista ja paikallisista taitajista sekä elämyksistä. Blogi on tuotettu yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Nyt selviää mikä mies on Jämsän Äijä!

Niin ne tohtivat miettiä, että missä se Jämsän Äijän koti oikein on? Minä sen sanon, että se on siellä missä ihmisen on hyvä olla. Minun kotini on Jämsän ja Himoksen alueella, siellä minä pääni tyynyyn lasken, marjani poimin ja saunani lämmitän.

Lue lisää

Huopatehdas J. Alho

Jo vuonna 1927 toimintansa aloittanut Alhon suvun huopatehdas J. Alho valmistaa huopatossuja ja muita huopatuotteita Jämsässä Partalan kylällä.

Lue lisää

Kirkot

Jämsän seudun kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Lue lisää
Jaa

Auta meitä kehittämään Himos-Jämsän matkailua!

Vastaa matkailijakyselyyn ja voit voittaa 100 €:n lahjakortin vapaavalintaiseen Himos-Jämsän matkailuyritykseen.

Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 min.