Taidetta kulttuurin nälkään

Jämsä on vireä taidekaupunki, jonka kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Galleria Kivipankissa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden. Seudun mainetta huopalaaksona juhlistetaan kesäisin kansainvälisellä huopanäyttelyllä. Jämsän taiderikkaus kutsuu kulttuurikierrokselle syventymään sykähdyttäviin taideaarteisiin. Naapurista löytyy myös Mänttä-Vilppulan kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo, jossa voit ihailla muun muassa Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan maalaamia teoksia.

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely.

Maarit matkailuopas

Auktorisoitu paikallisopas Maarit Liljendahl asuu Jämsässä ja on kotoisin Helsingistä, missä on toiminut englanninkielisenä oppaana. Toteutan itse suunnittelemiani opastettuja kiertoajeluita Jämsän seudulla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Maaritin koomikkohahmo Arvon Rouva Hyasintti Puketti tulee vaikka kutsumattomana häävieraana paikalle. Tai pitämään etikettikurssia! Yritysvieraille, yllätysohjelmaa, syntymäpäiväsankarille…Elämyksellinen tutustuminen paikallisiin erikoisuuksiin. Käynti kotiseutumuseossa tai Hallin ilmailumuseoissa. Oppaana auktorisoitu Jämsän seudun paikallisopas, joka tuntee seutukunnan tarjonnan ja parhaat lounaspaikat sekä shoppailuputiikit. Nähtävyyskiertoajelu kierroksen aikana paikallisopas kertoo tarinoita ja esittelee mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joko suomeksi, ruotsiksi tai…

Hattulan taidetila

Hattulan Taidetila sijaitsee 16km Mäntästä Jämsän suuntaan, Elimäen kylässä. Vanhin Elinmäen maalla olleista torpista on Hattula. Torppaa alettiin kutsua Hattulaksi kun siihen muutti 1837 Akseli Matinpoika Helander joka oli hatun tekijä. Hattulasta tuli talo 1900-luvun alussa ja talon osti 2009 kuvataiteilija Päivi Riihinen. Kesällä 2020 navetan ovet aukeavat taiteelle, Seitsemän veljeksen tarinoiden näyttelyteoksina, kuvina sekä keramiikkana. Keramiikan ja kuvataiteen kautta puhuu vanha suomalainen kansa. Hattulan taidetila kokoaa nyt yhteen vanhoja suomalaisia kansantarinoita, jotka ovat kiehtoneet kuvataiteilijaa koko hänen taiteellisen työskentelynsä ajan. Hattulan Taidetila on syyskuusta lähtien avoinna vain tilauksesta.

Tiedustelut 0405773926 Www.paiviriihinen.fi

Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön omistamassa Pässinmäessä on nähtävillä pysyvä näyttely säätiön kokoelmista ja vaihtuvia näyttelyjä, kuten paperimassaveistoksia 1.11.2020 saakka. Pässinmäki on avoinna v. 2020 toistaiseksi lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-16.

Ateljee galleriat

Jämsän seutu on ollut jo pidempään historiallista taidealuetta. Upeat luontomaisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Jämsän seudulta löydät ateljeita ja gallerioita, joissa voit ihailla seudun taiteilijoiden taitavia teoksia. Lähde tutustumaan Jämsän seudun ateljee-gallerioihin ja uppoudu upeisiin luomuksiin. Taidemaalari, kuvataiteilija Svetlana Ruohon taide ateljee sijaitsee Alhojärvellä, missä taiteilija järjestää myös maalauskursseja. Pikku Galleria on idyllinen kesägalleria Jämsän ydinkeskustassa joen tuntumassa, jonne voi piipahtaa ihailemaan tailtelijan luomuksia. Galleria Kiljala on välittänyt taidetta taidemuseoille, yrityksille, järjestöille, liitoille ja yksityishenkilöille jo vuosikymmenien ajan.

 

Voisit olla kiinnostunut

Nyt selviää mikä mies on Jämsän Äijä!

Niin ne tohtivat miettiä, että missä se Jämsän Äijän koti oikein on? Minä sen sanon, että se on siellä missä ihmisen on hyvä olla. Minun kotini on Jämsän ja Himoksen alueella, siellä minä pääni tyynyyn lasken, marjani poimin ja saunani lämmitän.

Lue lisää

Huopatehdas J. Alho

Jo vuonna 1927 toimintansa aloittanut Alhon suvun huopatehdas J. Alho valmistaa huopatossuja ja muita huopatuotteita Jämsässä Partalan kylällä.

Lue lisää

Kirkot

Jämsän seudun kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Lue lisää
Jaa