Edellinen
Seuraava

Himos-Jämsä ralliareena
Tervetuloa Vekkulan vauhtisuoralle la 6.8.

Maailman paras MM-rallielämys palaa täyteen neljän päivän loistoonsa jälleen tänä vuonna, kun Secto Rally Finland täyttää Keski-Suomen autourheiluhuumalla 4.-7.8.2022. Jämsän kaupunki on mukana Secto Rally Finlandin Vekkulan vauhtisuoralla, ja mahdollistaa upean katseluelämyksen lauantaille. Himos-Jämsä katseluareena nousee kauniisiin peltomaisemiin, josta näkymät rallibaanalle on huikeat puoli kilometriä. Lisäksi voit seurata rallia isolta screeniltä. Tunnelmia rallin parista selostaa ja alueen juontajana toimii Timo Pulkkinen.

Himos-Jämsä ralliareena on avoinna koko päivän, sillä EK14 Vekkula 1 ajetaan päivällä klo 11.08, ja EK18 Vekkula 2 vielä illansuussa klo 18.38. Himos-Jämsä areena on kaikille rallilipun eli rallipassin, EK-lipun tai kahteen kertaan ajettavan EK:n lipun, hankkineille avoin. Erillislippua ei alueelle tarvitse ostaa. Vekkulassa viihdyt, sillä alueella on ruokaa, juomaa ja rallihuuman lisäksi myös tekemistäkin.

Osoite: Morvantie 224, 42140 Jämsä
Bussikuljetukset Jyväskylästä

RAVINTOLAMAAILMA

Ravintolamaailman nostaa ralliareenalle pystyyn oman kylän kauppias Mika, jolla valikoimasta löytyy myös paikalliset oluet ja mehut. Paikallista tuotetta saadaan nauttia ravintolamaailmassa myös Ripan pullan sämpylöiden ja Elosen pullien kera. Tästähän taitaa mennä ihan suut vehnäselle!Kauppiaan oma äiti pistää Vekkulassa myös grillimakkarat kuumaksi, jotta päivän saa kruunattua perinteisellä rallieväällä!

Ripauksen eksotiikkaa Himos-Jämsä katseluareenalle tuo ThaiQ-konttiravintola, joka tarjoaa aitoja thaimaalaisia makuja. ThaiQ on tuttu jämsäläisille konttiravintolasta, joka kohoaa Ankkalammen kauniisiin maisemiin kesäisin ja matkailijoille talvisin Hiihtokeskus Himosvuoren juurella palvelevasta ravintolasta. Valmistamme Secto Rally Finlandin Vekkulan katseluareenalla perinteisiä thaimaalaisia street food -annoksia, joita on helppo syödä paikan päällä. Teemme ruokaa sydämellä ja käytämme vain tuoreita ainesosia. Ruokia saa myös gluteenittomina ja laktoosittomina.

TEKEMISTÄ TAUOLLE

Alueella on esittelyssä Himos Safareiden sähköavusteiset Fatbiket, Himoksen uusi padel-kenttä, golf ja HimosLomien muut tuotteet. Sähköavusteisilla Fatbikeilla Himoksen mäkiset maastot taittuvat vaikka edellisestä fillaroinnista olisikin jo aikaa! Lisää haastetta kaipaavat voivat polkea ilman avustustakin, jos nautinto ei ole pääasia.

Lisäksi Himoksen uusi festivaali, elokuinen PopPark on esittäytymässä ralliareenalla. Festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa, ja mukana esiintymässä kotimaiset huippunimet!

Tunnelmaa ralliareenalla nostattaa RedBullin DJ Event Car, sekä kansainvälinen rallitunnelma! Voit seurata rallia livenä, sekä alueella olevasta isolta jättiscreeniltä.  Kisatunnelmaa selostaa ja alueen juontajana toimii Timo Pulkkinen.

Kangasalla sijaitsevan Auton ja tien museo Mobilian Rallimuseo jalkautuu tänä vuonna MM-rallin reitille, ja on lauantaina 6.8. Himos-Jämsän ralliareenalla Vekkulassa. Osastolla on esillä ”WRC 50 vuotta”-hengessä esillä Volvo 142. Juuri tällä yksilöllä Markku Alén ja Juhani Toivonen ajoivat Jyväskylän Suurajoissa 50 vuotta sitten 4.-6.8.1972 kolmanneksi kilpailunumerolla 59. Olisiko hienoa saada selfie tämän historiallisen kaunottaren rinnalla?

Somistuksena katseluareenalla käytetään jämsäläisiä lähikukkia. Urosen puutarha kasvattaa ympärivuotisesti leikkoruusuja, gerberoita, calloja, valko- ja värililjoja, alstroemeriaa ja iiriksiä. Lisäksi tarhalla viljellään paljon eri ruukku- ja ryhmäkasveja, amppelikukkia ja vihannesten taimia, sekä tietysti kasvihuonekurkkua.

Katseluareenalla on mukana myös Jämsän Muistiyhdistys. Aivot on elimistön herkin elin. Aivojen hyvinvointia, eli aivoterveyttä tukevat hyvä ravitsemus, liikunta ja aivojen sopiva haastaminen. Tule jumppaamaan aivojasi ja tutustumaan Jämsän Muistiyhdistyksen toimintaan sekä uuteen Porukassa parempi – aivoterveyttä eläkevuosiin -hankkeeseen, jossa edistetään eläköityvien ja hiljattain eläköityneiden jämsäläisten osallisuutta, aivoterveyttä ja arjen sujumista sekä ehkäistään koettua yksinäisyyttä.

Erikoiskokeet Jämsässä

Jämsässä ajetaan yhteensä kuusi erikoiskoetta kolmella eri rallipätkällä lauantaina 6.8.2022 Rapsulassa, Patajoella sekä Vekkulassa.

Rapsula 1 (EK 12) ajetaan klo 9.08 sekä Rapsula 2 (EK 16) klo 16.38. Rallipätkän pituus on 20,56 km. Rapsulan erikoiskokeilla sijaitsee VIP Kakaristo-alue sekä useita paikallisia yhdistyksiä pitämässä kioskeja rallikävijöille.

Patajoki 1 (EK 13)  alkaa klo 10.08 sekä Patajoki 2 (EK 17) klo 17.38. Patajoen ajoreitin pituus on 13,75 km. Reitin varrella on kaksi Turkinkyläseura ry:n sekä metsästysseura Kytät ry:n pitämää rallieväitä myyvää kioskia lähellä Vaherintien ja Haukkamäentien risteystä sekä toinen lähellä Tyryntien ja Haukkamäentien risteystä.

Vekkula 1 ja 2, joiden varrella myös Himos-Jämsä ralliareena sijaitsee, ajetaan klo 11.08 (EK 14) sekä uudelleen klo 18.38 (EK 18). Vekkulan rallireitin pituus on 20,65 km.

Suomen MM-ralllin voittaja-autojen pienoismallikokoelma

Suomen MM-rallin pienoismallikokoelman näyttely Jämsän pääkirjastolla elokuun ajan (20.7.-31.8.2022)

Osoite: Keskuskatu 2-4, Jämsä

Ralli on rattonamme elokuun alussa, kun Suomen osakilpailu käydään keskisuomalaisessa maisemassa. Tunnelmaan pääsee jo aiemmin. Jämsän pääkirjaston vitriinissä on nähtävillä voittaja-autojen pienoismallikokoelma. Veli-Pekka Pakkanen on rakentanut ja maalannut kokoelmaansa yleiskilpailun voittajien autot vuodesta 1951 lähtien.

Ralliaiheista kirjallisuutta Jämsän pääkirjastolla

Osoite: Keskuskatu 2-4, Jämsä

Jämsän pääkirjastolla on esillä ralliaiheista kirjallisuutta jopa vuosikymmenten takaa. Tutustu muun muassa Keke Rosbergin, Kimi Räikkösen, Niki Laudan ja Jarno Saarisen elämänkertoihin sekä yleisen rallihistorian ja Jyväskylän Suurajojen lisäksi myös ratapyöräilyn saloihin.

Rallisauna lauantaina 6.8. Saunakylässä

Osoite: Pataniemi 420, Jämsä

Saunakylässä Juokslahdella on rallisauna avoinna kaikille la 6.8. klo 16-21. Lämpimänä on useita savusaunoja. Sekasaunoihin mukaan oma pyyhe ja uimapuku. Saunojen käyttömaksu aikuisilta on 10 €, lapset (alle 12v) sekä jäsenet ilmaiseksi. Tervetuloa löylyihin hikisen päivän jälkeen!

Muutokset mahdollisia.

Jaa

Auta meitä kehittämään Himos-Jämsän matkailua!

Vastaa matkailijakyselyyn ja voit voittaa 100 €:n lahjakortin vapaavalintaiseen Himos-Jämsän matkailuyritykseen.

Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 min.