Melontaa Keski-Suomen kauniissa maisemissa

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat melonnan ystäville parastaan. Kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen luonnon parhaimmistosta – kimmeltävistä vesistä, upeista luonnonrannoista sekä vesistöjä reunustavista komeista metsistä.  Himos-Jämsän seudun tunnetuin melontareitti on Wanha Witonen, joka kulkee luonnonkauniissa maisemissa Petäjävedeltä aina Päijänteelle Hulkkionlahdelle asti. Reitillä vaihtelevat erämaaluonto ja rakennettu kulttuurimaisema. Wanhan Witosen melontareitin lisäksi tarjolla on myös muita mukavia vaihtoehtoja lyhyemmille melontaretkille. Vuokraa kanootti ja lähde seikkailemaan kuvankauniisiin maisemiin esimerkiksi Isojärvelle, Jämsänjoelle tai Päijänteelle. Myöskin Kuorevesi, Kankarisvesi sekä Evajärvi tarjoavat mahtavat melontaympäristöt. Halutessasi voit ilmoittautua myös melontakursseille tai opastetuille melontaretkille.

Wanha Witonen melontareitti

Jämsän seudulla on mahdollisuus lähteä upealle Wanha Witosen melontareitille, jossa saat nauttia Keski-Suomen hienoista luontokohteista ja kulttuurinähtävyyksistä, mukavasta majoituksesta sekä herkullisista ruokapaikoista. Reitin varrella vaihtelevat erämaaluonto ja rakennettu kulttuurimaisema. Reitti koostuu pienistä järvistä, joista ja koskista. Jämsän seudun melontaoppaat järjestävät melontaretkiä ja vuokraavat melontakalustoa Wanhan Witosen melontareitille.

Melontaretket

Himos-Jämsän seudun melontaoppaat, Eräopaspalvelu Talvi ja HimosLomat järjestävät mukavia melontaretkiä, joilla pääset tutustumaan keskisuomalaisiin vesistöihin asiantuntevan kanssa. LomaHimos tarjoaa myös melontakursseja, joilla pääset perehtymään melonnan saloihin ja testaamaan taitojasi käytännössä. Melontaretkiä järjestetään Jämsänjoella, Päijänteellä, Isojärven kansallispuistossa ja muilla Jämsän vesistöillä. Vietä lomapäiväsi opastetulla melontaretkellä Järvi-Suomen luonnonkauniissa maisemissa.

Kanoottivuokraus

Vuokraa kanootti ja lähde omatoimiselle melontaretkelle tutustumaan Keski-Suomen vesistöihin!  Himos-Jämsän seudun yritykset vuokraavat kanootteja ja kajakkeja. Valikoimista löytyy niin yksikkö- kuin kaksikkokajakkeja sekä intiaanikanootteja. Kanootinvuokrauksen lisäksi Kievarin Rantapirtti on Wanha Witonen-melontareitin taukopaikka, mistä voi tilata kuljetuksen melontareitin alkuun, Petäjäveden vanhan kirkon tuntumaan. Kanootteja vuokraavat myös Eräopaspalvelu Talvi ja HimosLomat.

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Melonta

Alk. 40.00€ / 2 h Lisätiedot
HimosLomat Oy

Melontaretki

HimosLomat Oy

Melonta tai SUP-lautailu

Simulaattorimaailma.fi

Vauhtipolttarit

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Riippumattovaellus

99.00€ / vrk Lisätiedot
Hirviravintolat Oy, Bistro & Pub Hilpeä Hirvi

Ravintola

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Hammocking

99.00€ / vrk Lisätiedot
Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren rantasauna

Hirviravintolat Oy, Bistro & Pub Hilpeä Hirvi

Catering-palvelut

Himos Trail

Himos Trail-polkujuoksuelämys 2019

Action Sports ry

Action Sports ry

Koti-ja eläinpalvelu Nurmolandia

Koti-ja eläinpalvelu Nurmolandia

McAhon Safarit

Kennelvierailu

Liljendahl Maarit Matkailuopas

Kulttuuria ja Kulinarismia, opastettu kierros ryhmille

Hirviravintolat Oy, Bistro & Pub Hilpeä Hirvi

Elämysravintola

Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren aktiviteetit

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Melonta

Alk. 40.00€ / 2 h Lisätiedot
Simulaattorimaailma.fi

Simulaattorimaailma

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Riippumattovaellus

99.00€ / vrk Lisätiedot

Voisit olla kiinnostunut

Luontoretkeily

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt – Jämsän seutu tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää

Isojärven kansallispuisto

Lähde viettämään lomapäivääsi upeaan kansallispuistoon! Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sopii hyvin päivän tai parin retkikohteeksi. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Myös melominen on puistossa mahdollista.

Lue lisää

Veneily

Himos-Jämsän alue sijaitsee välkehtivien vesistöjen varrella. Suomen pisin järvi Päijänne, kaunis Jämsänjoki ja lukuisat pienemmät järvet houkuttelevat matkailijoita vesien äärelle. Himos-Jämsän seudulta on mahdollista vuokrata veneitä, piipahtaa satamassa sekä osallistua risteilylle. Lähde Päijänteen aalloille aistimaan aitoa Järvi-Suomen tunnelmaa.

Lue lisää
Jaa