Melonta

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat melonnan ystäville parastaan. Kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen luonnon parhaimmistosta – kimmeltävistä vesistä, upeista luonnonrannoista sekä vesistöjä reunustavista komeista metsistä.

Himos-Jämsän seudun tunnetuin melontareitti on Wanha Witonen, joka kulkee luonnonkauniissa maisemissa Petäjävedeltä aina Päijänteelle Hulkkionlahdelle asti. Reitillä vaihtelevat erämaaluonto ja rakennettu kulttuurimaisema. Wanhan Witosen melontareitin lisäksi tarjolla on myös muita mukavia vaihtoehtoja lyhyemmille melontaretkille. Vuokraa kanootti ja lähde seikkailemaan kuvankauniisiin maisemiin esimerkiksi Isojärvelle, Jämsänjoelle tai Päijänteelle. Myöskin Kuorevesi, Kankarisvesi sekä Evajärvi tarjoavat mahtavat melontaympäristöt. Halutessasi voit ilmoittautua myös melontakursseille tai opastetuille melontaretkille.

Wanhan Witosen melontareitti

Jämsän seudulla on mahdollisuus lähteä upealle Wanhan Witosen melontareitille, jossa saat nauttia Keski-Suomen hienoista luontokohteista ja kulttuurinähtävyyksistä, mukavasta majoituksesta sekä herkullisista ruokapaikoista. Reitin varrella vaihtelevat erämaaluonto ja rakennettu kulttuurimaisema. Reitti koostuu pienistä järvistä, joista ja koskista. Jämsän seudun melontaoppaat järjestävät myös melontaretkiä ja vuokraavat melontakalustoa Wanhan Witosen melontareitille.

Lue lisää

Melontaretket

Himos-Jämsän seudun melontaoppaat järjestävät mukavia melontaretkiä ja melontakursseja, joilla pääset tutustumaan keskisuomalaisiin vesistöihin asiantuntevan oppaan ohjaamana. Melontaretkiä järjestetään Jämsänjoella, Päijänteellä, Isojärven kansallispuistossa ja muilla Jämsän vesistöillä. Vietä lomapäiväsi opastetulla melontaretkellä Järvi-Suomen luonnonkauniissa maisemissa.

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Kievari Rantapirtti

Kanoottivuokraus

Tutustu Keski-Suomen vesistöihin meloen: Vuokraa kanootti ja lähde omatoimiselle melontaretkelle! Himos-Jämsän seudun yritykset vuokraavat kanootteja ja kajakkeja. Valikoimista löytyy niin yksikkö- kuin kaksikkokajakkeja sekä intiaanikanootteja.

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Himos Safarit

Kievari Rantapirtti

Voisit olla kiinnostunut

Luontoretkeily

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt – Jämsän seutu tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää

Vesille

Himos-Jämsän seudulta löytyy huimasti tekemistä kesälomalaiselle. Jämsässä on yhteensä yli 400 järveä, joista suurimmat ovat Päijänne ja Längelmävesi. Järvi-Suomen kalaiset vedet sekä aurinkoiset uimarannat tarjoavat loistavat puitteet kesäpäivän viettoon. Himos-Jämsän alueella pääset myös nauttimaan hauskoista vesiaktiviteeteista ja nauttimaan Päijänteen liplattavista laineista veneilyn tai risteilyn merkeissä.

Lue lisää

Isojärven kansallispuisto

Lähde viettämään lomapäivääsi upeaan kansallispuistoon! Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sopii hyvin päivän tai parin retkikohteeksi. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Myös melominen on puistossa mahdollista.

Lue lisää
Jaa