Lapsille

Suomen sydämestä löytyy tekemistä myös perheen pienimmille – Jämsä ssä on hauskaa puuhaa lapsille. Lasten kesäsuosikiksi on noussut liikennepuisto. Eläinten ystävät voivat suunnistaa hirvitarhalle tai kotieläinpuistoon. Lasten kanssa kannattaa vierailla myös lelumuseossa ja monissa kotiseutumuseoissa. Vesileikeistä tykkäävät pääsevät polskimaan uimahalliin tai uimarannalle. Talvella HimosLumilasta löytyy paljon tekemistä koko perheelle! Miltä kuullostaisi lasten moottorikelkkakoulu tai koiravaljakkoajelu? Myös lähikaupungeista löytyy lisää hauskuutta: Tampereella on Särkänniemen huvipuisto ja Jyväskylässä Hop-Lop.

 

 

Lastenpuistot

Kesäsuosikki lasten liikennepuisto sekä Suomen pisin Pumptrackrata – Jämsän seudulla lapset pääsevät nauttimaan ulkoilusta leikkikentillä ja liikuntapuistossa. Vain noin tunnin ajomatkan päässä Tampereella sijaitsee lapsiperheiden kestosuosikki – Huvipuisto Särkänniemi. Lisäksi lapsille soveltuva riemukas liikunnallinen seikkailupuisto HopLop löytyy sekä Tampereelta että Jyväskylästä.

Eläimet

Himos-Jämsässä on paljon ihania eläimiä. Alueella sijaitsee Suomen ainoa kesyhirvitarha sekä Suomen eteläisimmät huskytilat. Hirvitarhassa on mahdollisuus päästä silittelyetäisyydelle asti, tai jopa pussaamaan hirveä. Huskytiloilla saat tutustua hellyttäviin koiriin ja kotieläinpuistossa tapaat muun muassa hevosia, vuohia ja kanoja. Lisäksi Jämsästä löytyy maatiloja, jotka tarjoavat maataloustuotteita ja lähiruokaa.

Uinti

Vietä lomapäiväsi polskien! Himos-Jämsän seudun uimarannat sekä paikallinen uimahalli tarjoavat loistavat uintimahdollisuudet isommille ja pienemmille vesipedoille. Jämsä sijaitsee keskellä ihaninta Järvi-Suomea, kesällä pääseekin nauttimaan rantaelämästä seudun lukuisilla uimarannoilla. Jämsän paikallisessa uimahalli Koskikarassa polskitaan vuoden ympäri.

Museot lapsille

Jämsän seudun museoissa on lapsille ihailtavaa ja ihmeteltävää. Kannattaa käydä tutustumassa Lelumuseo Helminauhassa katsomassa millaisilla leluilla on ennen leikitty. Idyllisissä kotiseutumuseoissa näkee, millaista olisi ollut asua savupirtissä tai nukkua uunin pankolla? Lähialueen museoista suosittelemme Tampereen Muumimuseota ja Amurin työläiskorttelia sekä Mäntän Taidekaupungin Serlachius-museoita.

Voisit olla kiinnostunut

Kesällä

HimosJämsän seutu sopii loistavasti aktiivisen kesäloman viettoon. Kesällä katseet suuntautuvat Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Poimi kesävinkit ja yhdistele lomaasi sinulle mieleisiä kesäaktiviteetteja.

Lue lisää

Eläimet

Himos-Jämsän seudulla pääset tutustumaan monenlaisiin eläimiin. Alueella sijaitsee Suomen ainoa kesyhirvitarha sekä Suomen eteläisimmät huskytilat. Lähde viettämään aikaa valloittavien eläimien parissa!

Lue lisää

Elämyspelit

Himos-Jämsän seutu mahdollistaa elämyspelit jokaisena vuoden aikana. Elämyspelejä löytyy laidasta laitaan jokaiselle lomailijalle, virkistyspäivistä kaveriporukan illanistujaisiin.

Lue lisää
Jaa