Lapsille

 

Suomen sydämestä löytyy tekemistä myös perheen pienimmille – Himos-Jämsässä on hauskaa tekemistä lapsille. Kesäsuosikiksi on noussut liikennepuisto, jossa pääsee turvallisesti opettelemaan ihan oikeita liikennesääntöjä. Eläinten ystävät voivat suunnistaa hirvitarhalle tai kotieläinpuistoon. Lasten kanssa kannattaa vierailla myös lelumuseossa ja alueen monissa kotiseutumuseoissa. Vesileikeistä tykkäävät pääsevät polskimaan uimahalliin tai uimarannalle. Talvella Himokselta löytyy paljon tekemistä koko perheelle! Miltä kuullostaisi Lumila, lasten moottorikelkkakoulu tai koiravaljakkoajelu? Myös lähikaupungeista löytyy lisää hauskuutta: Tampereella on Särkänniemen huvipuisto ja Jyväskylässä Hop-Lop. Ensin kannattaa kuitenkin ottaa haltuun Himos-Jämsän seutu.

 

Tekemistä lapsille

Lähde seikkailemaan Himoksen jännittävän Peikkometsän siimekseen oppaan johdolla. Jäällä ja lumen päällä vauhtia piisaa Lumilassa, moottorikelkkakoulussa tai huskysafarilla. Joulutouhujen parissa ilo on ylimmillään.  Jos valkea maa jää vain haaveeks, ei hauskanpito siihen lopu. Mönkijäajelulla kaikilla on metkaa menoa. Eläinten ystävät voivat tutustua vekkuleihin eläimiin Nurmolandiassa tai Hirvikartanolla. Himos-Jämsän alueella on paljon tekemistä lapsille!

Eläimet

Himos-Jämsässä on paljon ihania eläimiä. Alueella sijaitsee Suomen ainoa kesyhirvitarha sekä Suomen eteläisimmät huskytilat. Hirvitarhassa on mahdollisuus päästä silittelyetäisyydelle asti, tai jopa pussaamaan hirveä. Huskytiloilla saat tutustua hellyttäviin koiriin ja kotieläinpuistossa tapaat muun muassa hevosia, vuohia ja kanoja. Lisäksi Jämsästä löytyy maatiloja, jotka tarjoavat maataloustuotteita ja lähiruokaa.

 

Museot lapsille

Jämsän seudun museoissa on lapsille ihailtavaa ja ihmeteltävää. Kannattaa käydä tutustumassa Lelumuseo Helminauhassa katsomassa millaisilla leluilla on ennen leikitty. Idyllisissä kotiseutumuseoissa näkee, millaista olisi ollut asua savupirtissä tai nukkua uunin pankolla? Lähialueen museoista suosittelemme Tampereen Muumimuseota ja Amurin työläiskorttelia sekä Mäntän Taidekaupungin Serlachius-museoita.

Lastenpuistot

Kesäsuosikki lasten liikennepuisto sekä Suomen pisin Pumptrackrata – Jämsän seudulla lapset pääsevät nauttimaan ulkoilusta leikkikentillä ja liikuntapuistossa. Vain noin tunnin ajomatkan päässä Tampereella sijaitsee lapsiperheiden kestosuosikki – Huvipuisto Särkänniemi. Lisäksi lapsille soveltuva riemukas liikunnallinen seikkailupuisto HopLop löytyy sekä Tampereelta että Jyväskylästä.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Syksyllä

Syksyllä seutu tarjoilee luontoretkeilyyn parastaan, monipuoliset retkeilyreitit ovat syysseikkailijan suosikkeja. Tekemistä riittää useammalle päivälle - valitse sinulle sopivat palvelut, tapahtumat ja aktiviteetit.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Tekemistä talvella

Himos-Jämsän seudulla on monipuolinen valikoima aktiviteetteja. Tekemistä löytyy rauhasta nauttivalle, kuten myös aktiviteeteista innostuneille.

Lue lisää
Jaa