Kesäpuuhaa lapsille

 

Parasta on muistot, jotka jäävät elämään aina lapsuuden jälkeen. Yhteiset seikkailut Himos-Jämsän seudulla muistetaan varmasti. Peikkometsä, Simulaattorimaailma, SUP-lautailut, Lelumuseo ja Pumptrack-rata takaavat, että Jämsän seutu jää mukaviin lapsuusmuistoihin. Mönkijäajelulla kaikilla on metkaa menoa kesällä ja talvella. Eläinten ystävät voivat tutustua vekkuleihin eläimiin Nurmolandiassa tai Hirvikartanolla. Vesileikeistä tykkäävät pääsevät polskimaan uimahalliin tai uimarannalle. Myös lähikaupungeista löytyy lisää hauskuutta: Tampereella on Särkänniemen huvipuisto ja Jyväskylässä HopLop. Ensin kannattaa kuitenkin ottaa haltuun Himos-Jämsän seutu.

 

Lastenpuistot

Himos-Jämsän alueella on useita lekkikenttiä ja muita eri ikäisille lapsille suunnattuja puistoja. Kesäsuosikki on lasten liikennepuisto sekä Pumptrack-rata, joista jälkimmäinen sijaitsee Jämsän keskustassa Maauimalan liikuntapuistossa, josta löytyy myös Bukk.Off.Ice-harjoittelupaikka. Liikennepuistokin löytyy Pumptrack-rataa vastapäätä. Himos-Jämsä on keskeisellä paikalla Suomea. Pystyt yhdistämään lomaan esimerkiksi Tampereen ja Jyväskylän palveluita, mutta miksi mennä muualle kun ensin voi hankkia mieleen jäävät muistot Himos-Jämsän seudulta!

Eläimet

Himos-Jämsässä on paljon ihania eläimiä. Alueella sijaitsee Suomen ainoa kesyhirvitarha sekä Suomen eteläisimmät huskytilat. Hirvitarhassa on mahdollisuus päästä silittelyetäisyydelle asti, tai jopa pussaamaan hirveä. Huskytiloilla saat tutustua hellyttäviin koiriin, lisäksi Jämsästä löytyy maatiloja, jotka tarjoavat maataloustuotteita ja lähiruokaa.

 

Museot lapsille

Jämsän seudun museoissa on lapsille ihailtavaa ja ihmeteltävää. Kannattaa käydä tutustumassa Lelumuseo Helminauhassa, millaisilla leluilla on ennen leikitty. Idyllisissä kotiseutumuseoissa näkee, millaista olisi ollut asua savupirtissä tai nukkua uunin pankolla. Lähialueen museoista suosittelemme Tampereen Muumimuseota ja Amurin työläiskorttelia sekä Mäntän Taidekaupungin Serlachius-museoita.

Luontokohteet ja retkeily

Vietä päivä lasten kanssa Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Hämmästy jääkauden muovaamista luontokohteista ja arvokkaista luonnonsuojelualueista. Jämsä, Himos ja Päijänne kutsuvat matkailijoita viihtymään ja lataamaan akkuja luonnossa. Isojärven kansallispuisto tarjoaa rauhallisia metsiä ja järvimaisemia, sekä hyvät puitteet retkeilyyn. Ota haltuun Himos-Jämsän seudun luonto, joka jää sydämeen.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Kesällä

HimosJämsän seutu sopii loistavasti aktiivisen kesäloman viettoon. Kesällä katseet suuntautuvat Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Poimi kesävinkit ja yhdistele lomaasi sinulle mieleisiä kesäaktiviteetteja.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Talvipuuhaa lapsille

Lähde seikkailemaan Himoksen jännittävän Peikkometsän siimekseen oppaan johdolla. Jäällä ja lumen päällä vauhtia piisaa Lumilassa, moottorikelkkakoulussa tai huskysafarilla.

Lue lisää
Jaa