Edellinen
Seuraava

Tekemistä lapsille

 

Parasta on muistot, jotka jäävät elämään aina lapsuuden jälkeen. Yhteiset seikkailut Himos-Jämsän seudulla muistetaan varmasti. Simulaattorimaailma, SUP-lautailut, Lelumuseo ja Pumptrack-rata takaavat, että Jämsän seutu jää mukaviin lapsuusmuistoihin. Mönkijäajelulla kaikilla on metkaa menoa kesällä ja talvella. Eläinten ystävät voivat tutustua vekkuleihin eläimiin Nurmolandiassa tai Hirvikartanolla. Vesileikeistä tykkäävät pääsevät polskimaan uimahalliin tai uimarannalle. Himos-Jämsän seudulla on paljon maksutonta tekemistä perheille ja lapsille, joten vapaapäivät taittuvat myös edullisesti ja suurempia suunnittelematta. Jää viihtymään Himos-Jämsään!

 

Liikennepuisto

Tutustu liikennesääntöihin ja harjoittele ajotaitoa polkuauton ratissa – Lasten liikennepuisto on ollut lasten kesäsuosikki jo vuosikymmenien ajan. Liikennepuistossa alle 140 cm lapset saavat harjoitella liikennesääntöjä turvallisesti näppärän polkuauton ratissa. Myös oikeasta liikenteestä tutut liikennevalot, tankkausasema sekä liikenneympyrä löytyvät liikennepuistosta.

Pumptrack

Tasapainoile pomppuissa ja kallistele kurveihin! Jämsän huippusuosittu mutkitteleva ja aaltoileva Pumptrack-rata löytyy aivan keskustan kupeesta. Tällä Suomen pisimmällä radalla voit tasapainoilla polkupyörillä, BMX-pyörillä, potkulaudoilla, skeittilaudoilla ja rullaluistimilla. Muistathan käyttää kypärää radalla liikkuessasi – suojukset kannattaa olla päällä.

Bukk Off Ice taitoharjoittelurata

Radalla voi treenailla itsekseen pallon kuljetusta omalla mailalla ja pallolla.  Jämsään on rakentunut Suomen ensimmäinen pysyvä Bukk off ice -harjoittelupaikka. Rata on käytössä vain kesäaikaan ja sitä voivat käyttää kaikenikäiset.

Simulaattorimaailma

Suomen monipuolisin racingsimulaattorikeskus Jämsässä, Himoksen matkailukeskuksen kupeessa, josta löydät myös muut viihde-  ja konsolipelit.  Simulaattorimaailma on paalupaikka syntymäpäivien järjestämiseen!

Eläimet

Himos-Jämsässä on paljon ihania eläimiä. Alueella sijaitsee Suomen ainoa kesyhirvitarha, jossa on mahdollisuus päästä silittämään ja ruokkimaan hirviä ja  peuroja. Huskytiloilla pääset tutustumaan suloisiin ja eläväisiin koiriin. Nurmolandiassa sekä Ranta-Hirvelän tilalla on mahdollista ratsastaa sekä hoitaa eläimiä.

 

Leikkikentät

Himos-Jämsän seudulta löytyy hauskoja leikkikenttiä, joissa lapset pääsevät temmeltämään ja nauttimaan aurinkoisista päivistä. Suosittuja leikkikenttiä ovat Liikennepuiston leikkikenttä, Uimahallin muumipuisto Jämsänkoskella sekä Himoksen leikkikenttä. Leikkipaikoilla on erillisissä kylteissä tiedot leikkipaikasta ja sen sijainnista.

Museot

Jämsän seudun museot  antavat lapsille ihailtavaa ja ihmeteltävää. Kannattaa käydä tutustumassa Lelumuseo Helminauhassa, millaisilla leluilla on ennen leikitty. Idyllisissä kotiseutumuseoissa näkee, millaista olisi ollut asua savupirtissä tai nukkua uunin pankolla. Lähialueen museoista suosittelemme Tampereen Muumimuseota ja Amurin työläiskorttelia sekä Mäntän Taidekaupungin Serlachius-museoita.

Luontokohteet ja retkeily

Vietä päivä lasten kanssa Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Hämmästy jääkauden muovaamista luontokohteista ja arvokkaista luonnonsuojelualueista. Isojärven kansallispuisto tarjoaa rauhallisia metsiä ja järvimaisemia, sekä hyvät puitteet retkeilyyn. Ota haltuun Himos-Jämsän seudun luonto, joka jää sydämeen.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Kesällä

HimosJämsän seutu sopii loistavasti aktiivisen kesäloman viettoon. Kesällä katseet suuntautuvat Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Poimi kesävinkit ja yhdistele lomaasi sinulle mieleisiä kesäaktiviteetteja.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Maauimalan liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka

Lue lisää
Jaa