Talviaktiviteetit

Himos-Jämsän seutu tarjoaa monipuolisen valikoiman aktiviteetteja. Talvisin voit nauttia kauniista Keski-Suomen maisemista laskettelun, moottorikelkkailun tai esimerkiksi koiravaljakkoajelun parissa. Itsessään jo mahtavat maisemat ovat hyvä syy valita Jämsän alue talviloman kohteeksi, mutta ottamalla aikaa myös aktiviteeteille saat taatusti kaiken irti lomasta. Tekemistä löytyy rauhasta nauttivalle, kuten myös aktiviteeteista innostuneille.

talviaktiviteetteja

Kuvat: Jani Sompi

Himos Winter Trail  17. – 18.1.2020

Himos Winter Trail tunnelmallisen polkujuoksuelämyksen kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossaliikkujille. Polkureitti tarjoaa monenlaisia haasteita sekä fiiliksiä nautiskelijoille, tunnelmoijille ja fyysistä haastetta hakeville – kuntotasoon katsomatta. Reitit kiertelevät pääosin Himoksen upeimman alueen Paljakan koskemattomissa vanhoissa metsissä. Todellisen lumipolkutunnelman räjäyttäjänä viikonlopun voi aloittaa perjantai-iltana yöpolkujuoksulla heijastimien viitoittamalla reitillä Himos Night Easy- Himos Night Enjoy- ja Himos Night Challenge-sarjoissa.

Laskettelu

Jämsässä sijaitsee tunnettu Himoksen laskettelukeskus, joka aukeaa yleensä joulukuussa. Kausi kestää pitkälle huhtikuuhun asti. Himos tarjoaa yli 20 rinnettä joista varmasti löytyy jokaiselle taitotasolle sopiva mäki. Lumimaailma Lumilassa perheen pienimmillä riittää puuhaa koko päiväksi!

Koiravaljakkoajelut

Koiravaljakkoajelut ovat yksi Jämsän suosituimmista aktiviteeteista. Jämsästä löytyy peräti kaksi huskytilaa, jotka järjestävät talvisin koiravaljakkoajeluja ja tilavierailuja.

Lumikenkäily

Lumikenkäily käy kaiken ikäisille polttari- ja ystäväporukoille, kokouksen oheispalveluksi yrityksille sekä kaikille luonnon hiljaisuudesta ja sen monimuotoisuudesta nauttiville. Lumikenkäilyyn voidaan lisäksi liittää erilaiset kilpailut ja leikit vaikkapa jäällä.

Talviuinti

Himos-Jämsän alueella uiminen luonnistuu myös talvikaudella. Jämsän paikallisesta uimahallista löytyy oma allas perheen pienimmille ja isompi matka-allas vanhemmille. Talvisin Jämsä tarjoaa myös mahdollisuuden avantouinnin kokeiluun. Astetta hurjapäisempi matkailija pääsee harjoittamaan myös jääuintia Himoksella.

Mönkijäajelut

Jämsästä löytyy tekemistä hurinan ja vauhdin ystäville. Himos Safareiden järjestämät ohjatut mönkijäsafarit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä Himoksen jylhissä maisemissa.

Moottorikelkkailu

Vauhdin hurmaa parhaimmillaan. Himos-Jämsän alueella kulkee laaja moottorikelkkareitti, jota pitkin huristellessa pääset ihailemaan hohtavien hankien kauniita maisemia. Lisää moottorikelkkailusta löydät täältä.

Jäällä tai ladulla

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä. Hiihdä luistavin suksin hiihtomajalle hörppäämään kuumaa mehua tai vietä tauko laavulla luontoa ihaillen.

Luistelu

Retkiluistelua kauniissa maisemissa, jääkiekkopelien tohinaa vai curlingin salojen opettelua? Himos-Jämsän seutu tarjoaa lomapäivän aktiviteetiksi useita jäälajeja. Jämsän alueelta löydät ulkojääkenttiä sekä jäähalleja, joissa pääset kokeilemaan curlingia tai pistämään jääkiekkopelit pystyyn.

Pilkkiminen

Lucky Fish ja HimosLomat tarjoavat kalastusta harrastaville tai aloittelijoille ja luonnosta pitäville porukoille pilkkiretkiä. Sopii perheille lomanviettoon, tyhypäiväksi, erityisryhmille tai vaikka lahjaksi. Hintaan sisältyy oppaan palvelut, varusteet ja lämmintä juomaa.

 

Paukkupakkasilla

Jos pakkaset nousevat yli kipurajojen, talvipäivän voi kuluttaa myös sisätiloissa.

Uimahalli

Jämsän paikallisessa uimahallissa polskitaan vuoden ympäri. Uimahalli Koskikaran terapia-allas, lasten allas ja kuntouintiallas ilahduttavat uimareita. Pesuhuoneista löytyy sauna sekä höyrysauna. Kesäisin lomailijat pääsevät uimaan Koskikaran läheiseen järveen, Koskikeskiseen, ja talvella on myös mahdollisuus avantouintiin.

 

Kuntosalit

Heitä treenikamppeet päälle ja ota suunnaksi kuntosali. Pakkaspäivinä tai sadesäällä, sekä muuten vain kunnosta huolehtiakseen Himos-Jämsän seutu mahdollistaa liikkumisen myös kuntosalilla. Lähde nauttimaan liikkumisen ilosta!

Action Sports ry

Action Sports ry

HimosLomat Oy

Patajokisafari mönkijöillä

HimosLomat Oy

Alppicurling

Himos Trail

Himos Winter Trail 2020

Himos-Yhtiöt Oy

Laskettelu

HimosLomat Oy

Lasten moottorikelkkakoulu

HimosLomat Oy

Avantoseikkailu

HimosLomat Oy

Lumikenkäretki

McAhon Safarit

Husky safari

McAhon Safarit

Kennelvierailu

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Lumikenkäily

Alk. 35.00€ / 3 h Lisätiedot
Lycky Fish

PILKINTÄ

90.00€ Lisätiedot
HimosLomat Oy

Himoksen moottorikelkkasafari

HimosLomat Oy

Pilkkiretki

HimosLomat Oy

eFATBIKE-safari

HimosLomat Oy

Retkiluistelu

Voisit olla kiinnostunut

Ryhmille

Mukavat melontaretket, riemukkaat paintball-pelit, vauhdikkaat moottorikelkka- ja mönkijäsafarit, kiehtovat kulttuuririennot – Jämsästä löytyy runsaasti tekemistä isommille ja pienemmille ryhmille. Kokoa porukkasi kasaan ja suunnatkaa nauttimaan viihdyttävistä ryhmäaktiviteeteista. Aktiviteettitarjontaa löytyy kesä- ja talvimaisemiin, sekä aurinkoisiin ulkoilupäiviin ja sisälle sadepäivien varalle.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueelta löydät useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin. Tutustu laajaan valikoimaan ja yhdistele juuri Sinun lomaasi sopivat palvelut.

Lue lisää

Nähtävää

Kiehtovat kulttuurielämykset kutsuvat tutustumaan Himos-Jämsän seudun ihastuttaviin museoihin, sykähdyttäviin taidenäyttelyihin ja laadukkaisiin teatteriesityksiin. Jämsän seutu tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde elämysten pariin!

Lue lisää
Jaa

Verkkosivuston asiakaskokemus

Palautteesi on meille tärkeää. Täyttämällä asiakaskokemuskyselymme voit auttaa meitä parantamaan sivustoamme. Kyselyn täyttäminen vie vain hetken. Kiitos!

 

Vastaa asiakaskokemuskyselyyn