Hiihtämään Jämsän loistaville laduille

Hiihtolatuja mutkittelee Jämsässä yhteensä yli 100 kilometrin edestä

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä. Osa laduista on valaistu kello 8 ja 22 välillä. Himos-Jämsän alueella mutkittelee lyhyempiä ja pidempiä hiihtolenkkejä jokaiseen hiihtovauhtiin sopivaksi. Hiihdä luistavin suksin hiihtomajalle hörppäämään kuumaa mehua tai vietä tauko laavulla luontoa ihaillen. Luistavat lumet kutsuvat nauttimaan talvipäivästä!

Latukartat

Hiihtoladut

Jämsän ladut lähtevät Särkijärven kuntokeskuksesta ja jatkuvat Pykälän kautta Jämsänkoskelle, Juokslahdelle ja Himokselle. Himoksen ladut ovat Himosrannasta suorassa yhteydessä Jämsän latuverkostoon ja Pykälään. Himosrannasta hiihtolatu jatkuu rinteiden suuntaan Patalahden jään yli, yhdistää Pohjois-Himoksen sekä Länsi-Himoksen rinnealueet ja nousee Pohjoisrinteiden huipulle, jossa on haastava 5 km:n valaistu latu. Huipun ladun varrella on laavu. Golfkenttää kiertävät ladut yhdistyvät Jämsän keskustaan päin kulkevalle ladulle. Länsi-Himoksen rinteiden edustalle, Kuikkajärven ympärille on rakennettu tykkilumen latu.

Myöskin Jämsänkoskella sekä Länkipohjassa mutkittelee laaja latuverkosto. Lisäksi Hallin urheilukeskuksessa on muutaman kilometrin pituisia hiihtolatuja.

 

 

 

 

Hiihtomaja ja laavut

Hiihdä Pykälän hiihtomajalle, jossa voit hörpätä kuumaa mehua ja levähtää hetken idyllisellä taukopaikalla. Pykälän maja on auki 1.1.-31.3. 2019 viikonloppuisin klo 10-17. Pykälässä on mahdollisuus vuokrata sauna 30€/vrk tai maja 30€/vrk. Hiihtoreittien varrelta löytyy myös laavuja, joissa voi paistaa makkaraa ja hengähtää luonnonkauniita maisemia ihaillen.

Laavut, kodat, nuotiopaikat

Muistathan ottaa omat puut mukaasi, siivota jälkesi, viedä roskat pois ja huolehtia turvallisesta tulen käytöstä!

Notskilla blogi

Koirahiihtolatu

Koirahiihtolatu löytyy Jämsänkosken Myllymäestä, aivan jäähallin kupeesta. Yksisuuntainen latu on noin kilometrin mittainen ja koirat on pidettävä kytkettynä ladulla liikuttaessa.

Voisit olla kiinnostunut

Luistelu

Retkiluistelua kauniissa maisemissa, jääkiekkopelien tohinaa vai curlingin salojen opettelua? Himos-Jämsän seutu tarjoaa lomapäivän aktiviteetiksi useita jäälajeja. Jämsän alueelta löydät ulkojääkenttiä sekä jäähalleja, joissa pääset kokeilemaan curlingia tai pistämään jääkiekkopelit pystyyn. Retkiluistelusta kiinnostuneille löytyy reittejä Patalahdelta, Pitkäjärveltä ja Kankarisvedeltä. Sido luistimet jalkaan ja lähde nauttimaan jäälajien huumasta!

Lue lisää

Laskettelu

Himos tarjoaa yli 20 rinnettä, joista varmasti löytyy jokaiselle taitotasolle sopiva mäki. Hissejä on 15 kappaletta, joista kaksi on korkeuksiin kohoavia tuolihissejä. Himokselle on kätevintä tulla joko joukkoliikenteellä Jämsän keskustasta tai omalla autolla. Saavu valloittamaan Himoksen rinteet ja nauttimaan talvipäivästä!

Lue lisää

Luontoretkeily

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt – Jämsän seutu tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää
Jaa