Edellinen
Seuraava

Nähtävää

 

Himos-Jämsässä pääset tutustumaan kiehtoviin kulttuurielämyksiin ihastuttavissa museoissa, sykähdyttävissä taidenäyttelyissä ja hauskoissa teatteriesityksissä. Voit lähteä tapaamaan suloisia hirviä tai ihailla paikallisten taitelijoiden luomuksia. Himos-Jämsä tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi! Tutustu Johanna Suomisen toimittamaan  Kulttuuritarinoihin Jämsästä-blogiin, jossa nostetaan esiin paikallisia taitajia ja elämyksiä. Blogi on toteutettu yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa. Jämsän Tapahtumakalenterista löydät tapahtumien ja näyttelyiden ajankohtia.

 

 

Museot

Himos-Jämsä on museokävijän aarreaitta. Seudulla on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

Taidegalleriat

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Seudun taiteilijoiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia luomuksia. Kivipankin galleriassa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden. Tutustu Himos-Jämsän kulttuuritarjontaan.

Huopakulttuuri

Huopamyymälät, tehdasvierailut, huopakurssit sekä huopanäyttelyt. Himos-Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. Pelkästään Partalan kylällä toimi aikoinaan seitsemän huopatehdasta ja vieläkin Jämsässä on kolme huopatehdasta toiminnassa.

Maarit matkailuopas

Elämyksellinen tutustuminen paikallisiin erikoisuuksiin oppaananne auktorisoitu Jämsän seudun paikallisopas Maarit Liljendahl. Opasmatka vie sinut ja ryhmäsi teemakierrokselle huopapolkua pitkin tai taidekierrokselle. Saattaa olla, että arvon rouva Hyasintti Puketti saapuu kutsumattomana häävieraana paikalle! Tai pitämään etikettikurssia!

Teatterit

Harrasteteattereiden hersyvää komediaa ja farssia, kesäteatterin antoisaa kerrontaa Suomen historian tapahtumista. Jämsän seutu tarjoilee rikkaita ja värikkäitä teatterihetkiä. Jämsässä teatteriharrastus kukkii vireänä. Kaupungissa on lukuisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka järjestävät laadukkaita teatteriesityksiä sekä talvella että kesällä. Paikalliset teatterit ovat erikoistuneet komedioihin sekä paikallisiin, jämsäläisiin tarinoihin.

 

Eläimet

Himos-Jämsän seudulla pääset tutustumaan erilaisiin eläimiin. Suloiset kotieläimet, hurmaavat huskyt ja sympaattiset hirvet kutsuvat matkailijoita vierailemaan luokseen. Tule viettämään aikaa valloittavien eläimien parissa!

 

Luontonähtävyydet

Jämsästä löytyy ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, kuohuvaan vesiputoukseen tai anna katseesi levätä järven selällä.

Kirkot

Jämsän kauniit kirkot kutsuvat tutustumaan. Kirkkoihin pääset tutustumaan jumalanpalvelusten tai erilaisten tapahtumien, esim. konserttien aikana tai erikseen tilauksesta. 

Voisit olla kiinnostunut

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Tekemistä talvella

Himos-Jämsän seudulla on monipuolinen valikoima aktiviteetteja ja majoitusvaihtoehtoja. Tekemistä löytyy rauhasta nauttivalle sekä myös aktiviteeteista innostuneille.

Lue lisää

Ravintolat

Himos-Jämsän monipuolinen ravintolatarjonta vie makumatkalle perinneruokien ja eksoottisten makujen maailmaan. Voit nauttia paikallisen viinitilan viinejä sekä lähiruokaa idyllisen maiseman ympäröimänä.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Jämsän MLL:n Ketjut Kuntoon-Tapahtuma

18.05.2024

10:00 - 14:00

Piispasentie 2, 42100 Jämsä

Tervetuloa koko perheen voimin juhlistamaan Jämsän MLL:n 10-vuotista Ketjut Kuntoon-Tapahtumaa Jämsän Liikennepuistoon❣️ Jo perinteeksi muodostunut Ketjut Kuntoon-tapahtumaa vietetään la 18.5.2024…

Jämsänkosken Vanhan Pappilan Kesäpäivä 18.5. klo 10-16

18.05.2024

10:00 - 16:00

Koskenväylä 6, 42300 Jämsä

Vanhan Pappilan Kesäpäivä pidetään Jämsänkoskella (Koskenväylä 6) lauantaina 18.5. klo 10-16. Tilaisuudessa pihakirppis (varaa kirppispaikka nrosta 7560652/Minna), kotieläimiä vuohia, pupuja…

Kevätjuhla + Benjamin

17.05.2024 - 18.05.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

Lippujen varausaika 2 päivää. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu.

Jaa