Nähtävää

Kiehtovat kulttuurielämykset kutsuvat tutustumaan Himos-Jämsän seudun ihastuttaviin museoihin, sykähdyttäviin taidenäyttelyihin ja laadukkaisiin teatteriesityksiin. Voit lähteä tapamaan suloisia kotieläimiä tai ihailla paikallisten taitelijoiden luomuksia. Jämsän seutu tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi!

Museot

Jämsä on museokävijän aarreaitta. Himos-Jämsän alueella on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

Taidegalleriat

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Seudun taiteilijoiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia luomuksia. Puu, huopa, savi, metalli ja vanhat esineet muuttavat osaavissa käsissä muotoaan. Kivipankin ja Ähtävän galleriassa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden. Kesällä aukeavat lukuisat pienet galleriat ja ateljeet.

Taidegalleriat

Teatterit

Harrasteteattereiden hersyvää komediaa ja farssia sekä kesäteatterin antoisaa kerrontaa Suomen historian tapahtumista. Jämsän seutu tarjoilee rikkaita ja värikkäitä teatterihetkiä. Jämsässä teatteriharrastus kukkii vireänä. Kaupungissa on lukuisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka järjestävät laadukkaita teatteriesityksiä sekä talvella että kesällä.

Teatterit

Huopakulttuuri

Huopamyymälät, tehdasvierailut, huopakurssit sekä huopanäyttelyt

Kirkot

Jämsän seudun kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Kirkot

Eläimet

Himos-Jämsän seudulla pääset tutustumaan monenlaisiin eläimiin. Suloiset kotieläimet, hurmaavat huskyt ja sympaattiset hirvet kutsuvat matkailijoita vierailemaan luokseen. Tule viettämään aikaa valloittavien eläimien parissa! Alueella sijaitsee Suomen ainoa kesyhirvitarha sekä Suomen eteläisimmät huskytilat. Huskytiloilla saat tutustua hellyttäviin koiriin ja kotieläinpuistossa tapaat hevosia, vuohia ja kanoja.

Eläimet

 

Luontonähtävyydet

Luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa.

Jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita.

Voisit olla kiinnostunut

Palvelut

Himos-Jämsän alueelta löydät useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin. Tutustu laajaan valikoimaan ja yhdistele juuri Sinun lomaasi sopivat palvelut.

Lue lisää

Ryhmille

Porukalla viihtymään Jämsään? Hemmottelua tai hurvittelua koko ryhmälle? Sopivat tilat juhliin tai kokouksiin? Himos-Jämsän seutu tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ja -kokoisille ryhmille - tutustu tarjontaan!

Lue lisää

Ravintolat

Hotellien tasokkaiden ravintoloiden lisäksi Jämsästä löytyy lukuisia maukkaita lounasravintoloita, elämyksellisiä à la carte ravintoloita, nopeaan nälkään pikaruokaravintoloita sekä herkullisia aasialaisia makuja.

Lue lisää
Jaa