Edellinen
Seuraava

Nähtävää

 

Himos-Jämsässä pääset tutustumaan kiehtoviin kulttuurielämyksiin ihastuttavissa museoissa, sykähdyttävissä taidenäyttelyissä ja hauskoissa teatteriesityksissä. Voit lähteä tapaamaan suloisia hirviä tai ihailla paikallisten taitelijoiden luomuksia. Himos-Jämsä tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi! Tutustu Johanna Suomisen toimittamaan  Kulttuuritarinoihin Jämsästä-blogiin, jossa nostetaan esiin paikallisia taitajia ja elämyksiä. Blogi on toteutettu yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa.

 

Museot

Himos-Jämsä on museokävijän aarreaitta. Seudulla on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

Taidegalleriat

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Seudun taiteilijoiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia luomuksia. Kivipankin galleriassa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden. Kesällä aukeavat lukuisat pienet galleriat .

Huopakulttuuri

Huopamyymälät, tehdasvierailut, huopakurssit sekä huopanäyttelyt. Himos-Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. Pelkästään Partalan kylällä toimi aikoinaan seitsemän huopatehdasta ja vieläkin Jämsässä on kolme huopatehdasta toiminnassa.

Maarit matkailuopas

Elämyksellinen tutustuminen paikallisiin erikoisuuksiin oppaananne auktorisoitu Jämsän seudun paikallisopas Maarit Liljendahl. Opasmatka vie sinut ja ryhmäsi teemakierrokselle huopapolkua pitkin tai taidekierrokselle. Saattaa olla, että arvon rouva Hyasintti Puketti saapuu kutsumattomana häävieraana paikalle! Tai pitämään etikettikurssia!

Teatterit

Harrasteteattereiden hersyvää komediaa ja farssia, kesäteatterin antoisaa kerrontaa Suomen historian tapahtumista. Jämsän seutu tarjoilee rikkaita ja värikkäitä teatterihetkiä. Jämsässä teatteriharrastus kukkii vireänä. Kaupungissa on lukuisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka järjestävät laadukkaita teatteriesityksiä sekä talvella että kesällä. Paikalliset teatterit ovat erikoistuneet komedioihin sekä paikallisiin, jämsäläisiin tarinoihin.

 

Eläimet

Himos-Jämsän seudulla pääset tutustumaan erilaisiin eläimiin. Suloiset kotieläimet, hurmaavat huskyt ja sympaattiset hirvet kutsuvat matkailijoita vierailemaan luokseen. Tule viettämään aikaa valloittavien eläimien parissa!

Luontonähtävyydet

Jämsästä löytyy ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, kuohuvaan vesiputoukseen tai anna katseesi levätä järven selällä.

Kirkot

Lähde tutkimusmatkalle Himos-Jämsän upeisiin kirkkoihin. Seudun neljä vaikuttavaa kirkkoa ovat osa kulttuurikierrosta: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Edellinen
Seuraava

 Voisit olla kiinnostunut

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Yksityinen: Ryhmät

Porukalla viihtymään Jämsään? Hemmottelua tai hurvittelua koko ryhmälle? Sopivat tilat juhliin tai kokouksiin? Himos-Jämsän seutu tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ja -kokoisille ryhmille - tutustu tarjontaan!

Lue lisää

Ravintolat

Himos-Jämsän monipuolinen ravintolatarjonta vie makumatkalle perinneruokien ja eksoottisten makujen maailmaan. Voit nauttia paikallisen viinitilan viinejä sekä lähiruokaa idyllisen maiseman ympäröimänä.

Lue lisää
Jaa

Auta meitä kehittämään Himos-Jämsän matkailua!

Vastaa matkailijakyselyyn ja voit voittaa 100 €:n lahjakortin vapaavalintaiseen Himos-Jämsän matkailuyritykseen.

Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 min.