Mielenkiintoista kulttuuritarjontaa

Museoita, taideaarteita ja suloisia eläimiä löydät Himos-Jämsän seudulta. Kiehtovat kulttuurielämykset kutsuvat tutustumaan Himos-Jämsän ihastuttaviin museoihin, sykähdyttäviin taidenäyttelyihin ja laadukkaisiin teatteriesityksiin. Voit lähteä tapaamaan suloisia kotieläimiä tai ihailla paikallisten taitelijoiden luomuksia. Himos-Jämsä tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi!

Museot

Jämsä on museokävijän aarreaitta. Himos-Jämsän alueella on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

Taidegalleriat

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Seudun taiteilijoiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia luomuksia. Kivipankin ja Ähtävän galleriassa on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyjä ympäri vuoden. Kesällä aukeavat lukuisat pienet galleriat ja ateljeet.

Huopakulttuuri

Huopamyymälät, tehdasvierailut, huopakurssit sekä huopanäyttelyt. Himos-Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. Pelkästään Partalan kylällä toimi aikoinaan seitsemän huopatehdasta ja vieläkin Jämsässä on kolme huopatehdasta toiminnassa.

Teatterit

Harrasteteattereiden hersyvää komediaa ja farssia, kesäteatterin antoisaa kerrontaa Suomen historian tapahtumista. Jämsän seutu tarjoilee rikkaita ja värikkäitä teatterihetkiä. Jämsässä teatteriharrastus kukkii vireänä. Kaupungissa on lukuisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka järjestävät laadukkaita teatteriesityksiä sekä talvella että kesällä. Paikalliset teatterit ovat erikoistuneet komedioihin sekä paikallisiin, jämsäläisiin tarinoihin.

Kirkot

Himos-Jämsän kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Himos-Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone.

Eläimet

Himos-Jämsän seudulla pääset tutustumaan erilaisiin eläimiin. Suloiset kotieläimet, hurmaavat huskyt ja sympaattiset hirvet kutsuvat matkailijoita vierailemaan luokseen. Tule viettämään aikaa valloittavien eläimien parissa!

Maarit matkailuopas

Elämyksellinen tutustuminen paikallisiin erikoisuuksiin oppaananne auktorisoitu Jämsän seudun paikallisopas Maarit Liljendahl. Opasmatka vie sinut ja ryhmäsi teemakierrokselle huopapolkua pitkin tai taidekierrokselle. Saattaa olla, että arvon rouva Hyasintti Puketti saapuu kutsumattomana häävieraana paikalle! Tai pitämään etikettikurssia!

Liljendahl Maarit Matkailuopas

Kulttuuria ja Kulinarismia, opastettu kierros ryhmille

Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren luontokirkko

Liljendahl Maarit Matkailuopas

HuippuHuopaa; Huopareitti tai Huopapolku

Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren saarikirkko

Pia-Maria Art & Design

Santtutontun Satuseikkailu

Mäen Huopaa ja Lankaa

Mäen Huopaa ja Lankaa

Pia-Maria Art & Design

Santtu-tontun matka Suomen sydämessä

Jämsän kaupunki

Jämsän matkailuinfo

Hirviravintolat Oy, Bistro & Pub Hilpeä Hirvi

Elämysravintola

Liljendahl Maarit Matkailuopas

Maarit Matkailuopas

Voisit olla kiinnostunut

Palvelut

Himos-Jämsän alueelta löydät useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin. Tutustu laajaan valikoimaan ja yhdistele juuri Sinun lomaasi sopivat palvelut.

Lue lisää

Ryhmille

Porukalla viihtymään Jämsään? Hemmottelua tai hurvittelua koko ryhmälle? Sopivat tilat juhliin tai kokouksiin? Himos-Jämsän seutu tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ja -kokoisille ryhmille - tutustu tarjontaan!

Lue lisää

Ravintolat

Hotellien tasokkaiden ravintoloiden lisäksi Jämsästä löytyy lukuisia maukkaita lounasravintoloita, elämyksellisiä à la carte ravintoloita, nopeaan nälkään pikaruokaravintoloita sekä herkullisia aasialaisia makuja.

Lue lisää
Jaa

Verkkosivuston asiakaskokemus

Palautteesi on meille tärkeää. Täyttämällä asiakaskokemuskyselymme voit auttaa meitä parantamaan sivustoamme. Kyselyn täyttäminen vie vain hetken. Kiitos!

 

Vastaa asiakaskokemuskyselyyn