Himoksen laduilla hiihtäminen on nyt  maksutonta. Himoksen Ensilumen latu ja alueen muut latuverkostot ovat maksuttomasti käytössä. Kiitos kaikille Ensilumen ladun hiihtäjille kaudesta. Latuja kunnostetaan päivittäin, katso tarkemmat latutiedot Jämsän latukartasta. Toivotamme kaikille oikein liukkaita latuja ja hiihtokelejä vuodelle 2022. 

 

 

 

Himoksen Ensilumen latu avattiin la 13.11.2021 klo 9.00. Säilölunta on ensi vaiheessa käytettävissä noin 1,4 km mittaiseen edestakaisin hiihdettävää latuun. Pakkaskelien myötä latua saadaan käyttöön lisää ladun vieressä olevan vesiputkiston avulla. Himoksen Ensilumen ladun infra on valmiina ja latu lähtee Länsi-Himoksen vierestä olevalta parkkipaikalta kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on kokonaisuudessaan yhteensuuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta.

Himoksen Ensilumen ladun ensimmäinen säilölumi on tehty nopealla aikataululla ja lumen tykitys on tehty väliaikaisratkaisulla. Tällä ratkaisulla on mahdollistettu syksylle 2021 ensimmäinen säilölumella tehty ensilumenlatu. Himoksen Ensilumen ladun latupohja, valaistus, vesi- ja ilmaputkisto saatiin valmiiksi lokakuussa. Ladun infra on valmiina ottamaan hiihtäjät vastaan. 

 

Jämsän sydän logo

 

Himoksen ensilumenladun käyttö on 31.12.2021 lähtien ilmaista hiihtotarkoitukseen.

 

Ohjeet lippujen hankintaan:

1. Maksa kausikortti tai päivälippu  Himoksen Latuosuuskunnan tilille FI80 5091 0320 1264 35. Laita viestikenttään Ensilumen latu, oma nimesi, syntymäaikasi ja lipputyyppi. Jos haluat kausikortin postitse kotiin, jätä maksun yhteydessä osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Kausikortin tai päivälipun hankkineet voivat noutaa lipun Center Market Himokselta (Himos kauppa) https://www.centermarkethimos.fi/ Osoite: Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä. Kauppa on avoinna ma-to klo 9-17, pe 9-18, la 10-18 ja su 10-14.

2. Kausikortteja  on mahdollisuus hankkia kulttuuri- ja liikuntaeduilla Himos Yhtiöt Oy:n kautta. Jos maksat liikuntaseteleillä, setelit täytyy viedä Himos-Yhtiöt Oy:n toimistolleLänsikeskuksentie 11, 42100 Jämsä. Toimisto on avoinna arkisin klo 9-15. Rinteiden auettua aukiolot pidentyvät.

3. Päivälippujen maksut Mobile Payn kautta
Ohje Mobile Payn maksuun
– Avaa Mobile Pay
– Syötä numerokoodi 69231
– Summa 12 € tai 6 €
– Viestikenttään latumaksu aikuinen tai lapsi

Yhteyshenkilöt:
Latuosuuskunnan toimitusjohtaja Matti Jokiniemi p. 0400 183 303.
Jämsän kaupungin yrityspalvelupäällikkö Joonas Nurminen p. 040 778 9512.

Hinnat:

Lippu Ikä Hinta sis. Alv 10 %
Kausikortti 17 v ja vanhemmat 120,00
Kausikortti 10-16 v 60,00
Päivälippu 17 v ja vanhemmat 12,00
Päivälippu 10-16 v 6,00

Latukartta ja profiiliHimoksen ensilumenlatu

 

 

Himoksen Ensilumen ladun lumien levitys aloitettiin maanantaina 8.11.2021 ja ensimmäiset hiihtäjät pääsevät hiihtämään ladulla lauantaina 13.11.2021. Lumen levitykseen ja viimeistelyyn on arvioitu menevän 4-5 päivää.

Tässä tehdään lumikasan muotoilua ennen purulla peittämistä. Ensilumen ladun maatöiden aikana rakennetaaan ladun viereen vesiputkisto, jolloin pienelläkin pakkasella varmistetaan lumen tekeminen ja paikkaaminen ladulle. Voidaan puhua lumivarmasta ladusta, josta lumi ei lopu kesken.

Lumen varastointia maaliskuulta 2021. Säilölumi peitetään purulla, jossa se kesän ajan säilötään. Syksyllä kasa aukaistaan ja levitetään Himoksen Ensilumen ladun pohjalle.

Yleistä

Himoksen Ensilumen latupohjan ja vesiputkiston rakentamisesta vastaa Jämsän kaupunki. Ladun ylläpidosta ja kunnostuksesta huolehtii Himoksen Latuosuuskunta. Ensilumen ladun suunnittelussa ja organisoinnissa ovat mukana Jämsän Kaupunki, Himoksen Latuosuuskunta, Himos Lomat Oy, Himos-Yhtiöt Oy, Multisnowtech Oy, Jämsänkosken Ilves ja Kaipolan Vire. Ensilumen latu on saanut latupohjan rakentamiseen tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ja Keski-Suomen alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman tavoitteita. Hanke edistää maaseutuasumisen vetovoimaisuutta ja monipuolistaa maaseutuyrittämisen toimintaympäristöä. Himoksen Ensilumen ladun investointihankkeen avulla rakennetaan 1,7 km pitkä ja 8 metriä leveä edestakaisin hiihdettävä latupohja, lumetusputkisto ja ladun valaistus. Ensilumen latu toimii talvisin hiihtolatuna, joka yhdistyy nykyiseen latupohjaan. Säilölumi tehdään talvella ja säilötään kesäksi purun alle lumensäilömispaikalle. Ensilumen ladun lumivarmuutta parannetaan rakentamalla koko ladun matkalle lumetusputkisto ja veden syöttöä varten syöttövesiputki. Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt tukea hankkeelle ja hankkeen tukikelpoinen kustannusarvio on 741 575,00 euroa.

Ladun rakentaminen aloitettiin kesällä 2021, urakoitsijana toimi Oteran Oy ja kaupungin puolesta urakkaa valvoi Promako Oy.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Maauimalan liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka

Lue lisää

Maatilatuotteet

Luomutuotteita suoraan maatiloilta. Maatilat, puutarhat ja leipomot Himos-Jämsä alueella.

Lue lisää

Kalastus

Kalastus Jämsän seudulla on mahdollista useissa paikoissa, sillä alueella on runsaasti kalarikkaita vesistöjä. Pidäthän huolta myös kalastuslupien voimassaolosta.

Lue lisää
Jaa