Edellinen
Seuraava

 

Himoksen ensilumenlatu muuttuu maksuttomaksi 23.12.2023

Ensilumenladun pituus suuntaansa reilu 1,7 km. Latu on edestakaisin hiihdettävää leveää baanaa, josta noin kilometri on tasaisempaa osuutta ja loppu hieman haastavampaa profiilia. Latu on valaistu koko matkalta klo 6-8 sekä klo 16-21. Ladun varrella Luoteisrinteiden alaosassa sijaitsee laavu, jossa asiakkaiden käytettävissä on polttopuita ja bajamaja. Ladun loppuosa Luoteisrinteiden laavulta Pohjoisrinteille tehdään lumitykein sopivien pakkasten myötä. Ensilumenladulle pääsee Himoksen länsirinteiden alaosan parkkipaikalta, osoitteesta Himosraitti 2.

Ladun käyttö on kauden alkuvaiheessa maksullista. Ensilumenladun kausikortit ja päiväliput ovat myynnissä Center Market Himoksella (Länsi-Himoksentie 4). Yli 17-vuotiaiden kausikortti maksaa 120 euroa ja 10-16-vuotiaiden junioreiden 60 euroa. Päivälipun hinta yli 17-vuotiailta on 12 euroa, 10-16-vuotiailta 6 euroa. Kulttuuri- ja liikuntaetuja käyttävät voivat ostaa liput Himos Yhtiöt Oy:n toimistolta arkisin kello 9-15.

Rinteiden aukioloaikoina tai muutoin arkena klo 9-15 asiakkaiden on mahdollisuus käydä suihkussa Länsirinteiden caravan-alueen tukirakennuksessa hintaan 3 euroa. Avaimen voi noutaa Himos Yhtiöt Oy:n  toimistolta tai rinteiden aukioloaikoina lipunmyynnistä.

 

Ohjeet lippujen hankintaan: HUOM! Ensilumenlatu muuttuu maksuttomaksi 23.12.2023

Kausikortin tai päivälipun voi hankkia

Kausikortin tai päivälipun maksut Mobile Payn kautta Mobile payllä voit HELPOSTI ostaa PÄIVÄLIPUN ladun lähtöpaikalta. Mobile Pay maksuista ei tule erillistä lippua tai korttia. Lipuntarkastuksen yhteydessä on pystyttävä näyttämään maksu puhelimesta (tapahtumat) tai voi itse tulostaa maksutapahtumasta kuitin matkaan. Latu muuttuu maksuttomaksi, kun muita luonnonlumilatuja alueella saadaan riittävästi auki.

 

Hinnat:

Lippu Ikä Hinta sis. Alv 10 %
Kausikortti 17 v ja vanhemmat 120,00
Kausikortti 10-16 v 60,00
Päivälippu 17 v ja vanhemmat 12,00
Päivälippu 10-16 v 6,00

 

 

Yhteystiedot: himosvuorenlatuosuuskunta@gmail.com    

 

Kartta

 

 

Säilötty lumi ajetaan ladulle traktori + peräkärry yhdistelmällä ja lumi levitetään rinnekoneella.

Muotoilun jälkeen lumikasa peitetään purulla. Lumen hävikki on kesän aikana noin 20 %.

Latu muuttuu maksuttomaksi, kun muita luonnonlumilatuja saadaan riittävästi auki. Paksu lumikerros pitää ladun hyvässä kunnossa myös pitkälle kevääseen. Viimekaudella ladulla hiihdettiin lähes vappuun asti.

 

Ensilumenladun teko aloitettiin kaudelle 22-23 marraskuussa 2022. 

Yleistä

Himoksen Ensilumen latupohjan ja vesiputkiston rakentamisesta vastaa Jämsän kaupunki. Ladun ylläpidosta ja kunnostuksesta huolehtii Himoksen Latuosuuskunta. Ensilumen ladun suunnittelussa ja organisoinnissa ovat mukana Jämsän Kaupunki, Himoksen Latuosuuskunta, Himos Lomat Oy, Himos-Yhtiöt Oy, Oy Multi-Snowtech Ltd, Jämsänkosken Ilves ja Kaipolan Vire. Ensilumen latu on saanut latupohjan rakentamiseen tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ja Keski-Suomen alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman tavoitteita. Hanke edistää maaseutuasumisen vetovoimaisuutta ja monipuolistaa maaseutuyrittämisen toimintaympäristöä. Himoksen Ensilumen ladun investointihankkeen avulla rakennettiin 1,7 km pitkä ja 8 metriä leveä edestakaisin hiihdettävä latupohja, lumetusputkisto ja ladun valaistus. Ensilumen latu toimii talvisin hiihtolatuna, joka yhdistyy nykyiseen latupohjaan. Säilölumi tehdään talvella ja säilötään kesäksi purun alle lumensäilömispaikalle. Ensilumen ladun lumivarmuutta parannetaan rakentamalla koko ladun matkalle lumetusputkisto ja veden syöttöä varten syöttövesiputki. Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt tukea hankkeelle ja hankkeen tukikelpoinen kustannusarvio on 741 575,00 euroa.

Ladun rakentaminen aloitettiin kesällä 2021, urakoitsijana toimi Oteran Oy ja kaupungin puolesta urakkaa valvoi Promako Oy.

Voisit olla kiinnostunut

Tekemistä talvella

Himos-Jämsän seudulla on monipuolinen valikoima aktiviteetteja ja majoitusvaihtoehtoja. Tekemistä löytyy rauhasta nauttivalle sekä myös aktiviteeteista innostuneille.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Jämsän MLL:n Ketjut Kuntoon-Tapahtuma

18.05.2024

10:00 - 14:00

Piispasentie 2, 42100 Jämsä

Tervetuloa koko perheen voimin juhlistamaan Jämsän MLL:n 10-vuotista Ketjut Kuntoon-Tapahtumaa Jämsän Liikennepuistoon❣️ Jo perinteeksi muodostunut Ketjut Kuntoon-tapahtumaa vietetään la 18.5.2024…

Jämsänkosken Vanhan Pappilan Kesäpäivä 18.5. klo 10-16

18.05.2024

10:00 - 16:00

Koskenväylä 6, 42300 Jämsä

Vanhan Pappilan Kesäpäivä pidetään Jämsänkoskella (Koskenväylä 6) lauantaina 18.5. klo 10-16. Tilaisuudessa pihakirppis (varaa kirppispaikka nrosta 7560652/Minna), kotieläimiä vuohia, pupuja…

Kevätjuhla + Benjamin

17.05.2024 - 18.05.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

Lippujen varausaika 2 päivää. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu.

Jaa