Edellinen
Seuraava

 

 

Himoksen ensilumenlatu on auki!

Ensilumenladun pituus suuntaansa reilu 1,5km. Osa ladusta on edestakaisin hiihdettävää leveää baanaa ja osa tasaisella kierrettävää lenkkiä. Latu on valaistu koko matkalta klo 6-8 sekä klo 16-22. Ladun varrella Luoteisrinteiden alaosassa, sijaitsee laavu, jossa asiakkaiden käytettävissä on polttopuita ja bajamaja. Ladun loppuosa Luoteisrinteiden laavulta Pohjoisrinteille tehdään lumitykein sopivien pakkasten myötä. Ensilumenladulle pääsee Himoksen länsirinteiden alaosan parkkipaikalta, osoitteesta Himosraitti 2.

Ladun käyttö on kauden alkuvaiheessa maksullista. Ensilumenladun kausikortit ja päiväliput ovat myynnissä Center Market Himoksella (Länsi-Himoksentie 4). Yli 17-vuotiaiden kausikortti maksaa 120 euroa ja 10-16-vuotiaiden junioreiden 60 euroa. Päivälipun hinta yli 17-vuotiailta on 12 euroa, 10-16-vuotiailta 6 euroa. Kulttuuri- ja liikuntaetuja käyttävät voivat ostaa liput Himos Yhtiöiden toimistolta arkisin kello 9-15.

Rinteiden aukioloaikoina tai muutoin arkena 9-15 asiakkaiden on mahdollisuus käydä suihkussa Länsirinteiden caravan-alueen tukirakennuksessa hintaan 3 €. Avaimen voi noutaa Himos-Yhtiöiden toimistolta tai rinteiden aukioloaikoina lipunmyynnistä.

 

Ohjeet lippujen hankintaan:

1. Kausikortin tai päivälipun voi hankkia Center Market Himokselta (Himos kauppa) https://www.centermarkethimos.fi/
Osoite: Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä. Kauppa on avoinna ma-to klo 9-17, pe 9-18, la 10-18 ja su 10-14.

2.  Kausikortin tai päivälipun voi hankkia kulttuuri- ja liikuntaeduilla Himos Yhtiöt Oy:n toimistolta. (Edenred, Virike, Smartum, Easybreak, ePassi, Tyky) Toimisto on avoinna arkisin klo 9-15. Rinteiden auettua Liput voi hankkia myös lipunmyynnistä rinteiden aukioloaikojen mukaisesti. https://himos.fi/aukioloajat/

3. Kausikortin tai päivälipun maksut Mobile Payn kautta Mobile payllä voit HELPOSTI ostaa KAUSIKORTIN TAI PÄIVÄLIPUN ladun lähtöpaikalta. Mobile Pay maksuista ei tule erillistä lippua tai korttia. Lipuntarkastuksen yhteydessä on pystyttävä näyttämään maksu puhelimesta (tapahtumat) tai voi itse tulostaa maksutapahtumasta kuitin matkaan.

Latu muuttuu maksuttomaksi, kun muita luonnonlumilatuja alueella saadaan riittävästi auki.

Hinnat:

Lippu Ikä Hinta sis. Alv 10 %
Kausikortti 17 v ja vanhemmat 120,00
Kausikortti 10-16 v 60,00
Päivälippu 17 v ja vanhemmat 12,00
Päivälippu 10-16 v 6,00

 

Yhteystiedot: himosvuorenlatuosuuskunta@gmail.com    Tue Himosvuoren latuosuuskunnan toimintaa.

 

Kartta

 

 

Himoksen Ensilumen ladun lumien levitys aloitettiin maanantaina 8.11.2021 ja ensimmäiset hiihtäjät pääsivät hiihtämään ladulla lauantaina 13.11.2021. 

Muotoilun jälkeen lumikasa peitetään purulla. Lumen hävikki on kesän aikana noin 20%

Kaudella 2021-2022 latu avattiin 13.11. Latu muuttuu maksuttomaksi, kun muita luonnonlumilatuja saadaan riittävästi auki. Paksu lumikerros pitää ladun hyvässä kunnossa myös pitkälle kevääseen. Viimekaudella ladulla hiihdettiin 170 päivää.

Ensilumenladun teko aloitettiin kaudelle 22-23 marraskuussa 2022. 

Yleistä

Himoksen Ensilumen latupohjan ja vesiputkiston rakentamisesta vastaa Jämsän kaupunki. Ladun ylläpidosta ja kunnostuksesta huolehtii Himoksen Latuosuuskunta. Ensilumen ladun suunnittelussa ja organisoinnissa ovat mukana Jämsän Kaupunki, Himoksen Latuosuuskunta, Himos Lomat Oy, Himos-Yhtiöt Oy, Multisnowtech Oy, Jämsänkosken Ilves ja Kaipolan Vire. Ensilumen latu on saanut latupohjan rakentamiseen tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ja Keski-Suomen alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman tavoitteita. Hanke edistää maaseutuasumisen vetovoimaisuutta ja monipuolistaa maaseutuyrittämisen toimintaympäristöä. Himoksen Ensilumen ladun investointihankkeen avulla rakennettiin 1,7 km pitkä ja 8 metriä leveä edestakaisin hiihdettävä latupohja, lumetusputkisto ja ladun valaistus. Ensilumen latu toimii talvisin hiihtolatuna, joka yhdistyy nykyiseen latupohjaan. Säilölumi tehdään talvella ja säilötään kesäksi purun alle lumensäilömispaikalle. Ensilumen ladun lumivarmuutta parannetaan rakentamalla koko ladun matkalle lumetusputkisto ja veden syöttöä varten syöttövesiputki. Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt tukea hankkeelle ja hankkeen tukikelpoinen kustannusarvio on 741 575,00 euroa.

Ladun rakentaminen aloitettiin kesällä 2021, urakoitsijana toimi Oteran Oy ja kaupungin puolesta urakkaa valvoi Promako Oy.

Voisit olla kiinnostunut

Tekemistä talvella

Himos-Jämsän seudulla on monipuolinen valikoima aktiviteetteja ja majoitusvaihtoehtoja. Tekemistä löytyy rauhasta nauttivalle sekä myös aktiviteeteista innostuneille.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Tulitikkuetiketit

02.05.2023 - 31.05.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Vitriineissä tulitikkuetikettejä Jarmo Vuoren 5000:n kappaleen kokoelmasta. Vanhimmat 1800-luvun loppupuolelta. Esillä myös Suomessa 1873 valmistettuja vientietikettejä.

Tehtaan päiväkahvit

01.06.2023

12:00 - 12:45

Jämsä Tehdas -etätyötila, Jämsä Tehdas -etätyötila, Koskentie 6, 42100 Jämsä

Tehtaan päiväkahvit on Jämsä Tehtaan torstaiperinne. Ohjelma rakentuu tutustumisesta, ajankohtaisista aiheista ja usein joku tehdaslainen esittelee omaa tarinaansa hieman pintaa…

Melontaretki

24.05.2023 - 14.06.2023

Lahdentie 593, 42100 Jämsä

Melontaretki Päijänteellä ja pienellä joella, tai vaihtoehtoisesti Kankarisvedellä Retken kesto n. 3 tuntia. 37€ /hlö Maks. 5 henk./ min. 2…

Jaa