Luontoretkeily

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt – Jämsän seutu tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta. Komeat kalliot ja kuohuvat kosket näyttävät luontonähtävyyksien parasta antia. Retkeilyreitit ja luontopolut houkuttelevat reippailemaan, vaeltamaan ja tutustumaan metsien taianomaiseen tunnelmaan. Jämsän alueen retkeily- ja ulkoilureitit mahdollistavat jokaiselle matkailijalle unohtumattomia kokemuksia. Lisää tietoa luonnossa liikkumisesta ja kohteista löydät luontoon.fi ja notskilla blogi.

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Jämsä, Himos ja Päijänne kutsuvat matkailijoita viihtymään Järvi-Suomeen. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita!

Retkeilyreitit

Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kulje vapaasti lähimetsän polkuja pitkin ja suunnittele suunnistuskarttojen avulla oma vaellusreitti tai lähde reippailemaan turvallisesti merkityille retkeilyreiteille. Kauniit ja vehreät metsät sekä mahtavat maastot kutsuvat retkeilemään. Metsien huminassa luonnistuu patikointi sekä rentoutuminen.

 

Talvikalastus – pilkintä

Oppaan johdolla tapahtuva kalasturetki. Pikkimisen ohessa nautitaan lämmintä juomaa. Opastettuja pilkkiretkiä järjestävät Lucku Fish ja HimosLomat.

Lumikenkäily

Näet myös lumisen luonnon aivan erilaisesta näkövinkkelistä verrattuna muihin talvisiin liikuntamuotoihin. On aikaa, on rauhaa. Pääset siis tutustumaan sellaisiinkin maaston kohtiin, joissa muilla liikuntavälineillä on liki mahdotonta kulkea. Opastettuja lumikenkäretkiä järjestävät Eräopaspalvelu Talvi ja HimosLomat.

Hyvinvointiretki

Luonnolla on tutkitusti terveyttä tukeva vaikutus. Isojärven kansallispuistossa järjestetään hyvinvointiretkiä, joissa on mahdollisuus saada tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista. Hyvinvointi retki pitää sisällään 2-3 km opastetun patikoinnin, tietoa kansallispuiston luonnosta ja historiasta. Hyvinvointiretkellä saa ohjausta oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja jaksamiseen työelämässä.

Lintutornit

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja. Alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja. Siivekkäitä voi tarkkailla myös Alhojärven, Juokslahden ja Olkkolanlahden lintutorneista. Tuuralammella lintuja pääsee seuraamaan tarkkailulavalta.

HimosLomat Oy

Lumikenkäretki

HimosLomat Oy

Himoksen moottorikelkkasafari

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Lumikenkäily

Alk. 35.00€ / 3 h Lisätiedot
Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Aistien polku – tarinoita luonnosta

40.00€ / 4 h Lisätiedot
Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren aktiviteetit

HimosLomat Oy

Savusauna Saunakylässä

Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren luontokirkko

HimosLomat Oy

Pilkkiretki

HimosLomat Oy

Yösafari moottorikelkoilla

HimosLomat Oy

Patikointi

Himos Trail

Himos Winter Trail 2020

HimosLomat Oy

Peikkometsän talviseikkailut

Voisit olla kiinnostunut

Talvella

Himos-Jämsän seutu tarjoaa monipuolisen valikoiman aktiviteetteja. Talvisin voit nauttia kauniista Keski-Suomen maisemista laskettelun, moottorikelkkailun tai esimerkiksi koiravaljakkoajelun parissa. Itsessään jo mahtavat maisemat ovat hyvä syy valita Jämsä talviloman kohteeksi, mutta ottamalla aikaa myös aktiviteeteille saat taatusti kaiken irti lomasta. Tekemistä löytyy rauhasta nauttivalle, kuten myös aktiviteeteista innostuneille.

Lue lisää

Isojärven kansallispuisto

Lähde viettämään lomapäivääsi upeaan kansallispuistoon! Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sopii hyvin päivän tai parin retkikohteeksi. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Myös melominen on puistossa mahdollista.

Lue lisää

Himoksen patikkareitit

Himoksella kulkee hyvä, maastoon merkitty polkureitistö, joka tarjoaa eri pituisia lenkkejä kuntoilijoille, vaeltajille, sauvakävelijöille, polkujuoksijoille sekä lumikenkäilijöille. Retkeilyreitit ovat pituudeltaan noin 3-12 kilometriä ja niitä voi yhdistellä oman mielenkiinnon ja taitotason mukaan. Rauhaisat ulkoilureitit mutkittelevat vaihtelevassa maastossa, jonka varrella on kaunista metsää sekä kallioista maaperää. Reiteillä pääsee ihailemaan myös hienoja näköaloja.

Lue lisää
Jaa

Verkkosivuston asiakaskokemus

Palautteesi on meille tärkeää. Täyttämällä asiakaskokemuskyselymme voit auttaa meitä parantamaan sivustoamme. Kyselyn täyttäminen vie vain hetken. Kiitos!

 

Vastaa asiakaskokemuskyselyyn