Pyöräily

Pyöräillen halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn. Pyörällä pääset nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen, tai voit lähteä pidemmälle retkelle esimerkiksi maastopyörällä. Himokselta löytyy efatbikeja vuokrattavaksi, pyörien saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen. Lähde seikkailemaan 36km Himos-Jämsän retkipyöräreitille. Reitille kannattaa varata aikaa ainakin 4 tuntia, jotta ehtii syödä eväät ja pulahtaa uimaan.

Pyöräilyreitit Himoksella

Himos-Jämsän seudulla luonnistuu hyvin retkipyöräily tai maastopyöräily. Maastopyöräilyyn sopivia reittejä löydät esimerkiksi Isojärven kansallispuistosta. Jos etsit haastavampia pyöräreittejä, kannattaa suunnata Himoksen mäkisiin maastoihin. Himoksen läheisyydessä on hienoja pyöräreittejä, joista voit valita vaikkapa Pohjoisen pyöräreitin tai Jämsänniemen pyöräilyreitin. Kummankin reitin aloituspisteenä on Himos Center, josta saat vuokrattua sähköavusteisia fatbikeja. Sähköavusteisilla Fatbikeilla mäkiset maastot taittuvat vaikka edellisestä fillaroinnista olisikin jo aikaa. Lisää haastetta kaipaavat voivat polkea ilman avustustakin, jos nautiskelu ei ole pääasia. eFatbike-safarilla tutustutaan kauniisiin maisemiin ja pyöräillään tulipaikalle, jossa nautitaan nuotiomakkara ja mehut.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuistossa on 16 km pituinen maastopyöräreitti. Isojärven pyöräilyreitillä kuljet entisajan savottajätkien jäljissä. Paikoin haastava reitti kulkee kallioiden yli karuille kankaille ja alas rotkolaaksoihin.  Isojärven kansallispuistossa sijaitsevasta Heretyn kämppäkahvilasta saat vuokrattua fatbikeja, tarjolla on kahvilapalveluiden lisäksi muutakin kivaa. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km, jotka ovat viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja.

Voisit olla kiinnostunut

Saunakylä

Jämsän Juokslahdella, Päijänteen rantamaisemissa sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen.

Lue lisää

Melonta

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat melonnan ystäville parastaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen luonnon parhaimmistosta.

Lue lisää

Himos Trail

Himos Trail tarjoaa tunnelmallisen polkujuoksuelämyksen kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossaliikkujille.

Lue lisää
Jaa