Pyöräily Himos-Jämsässä

Pyöräillen halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn. Pyörällä pääset nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen, tai voit lähteä pidemmälle retkelle esimerkiksi maastopyörällä. Himos-Jämsän seudulla luonnistuu niin retkipyöräily kuin maastopyöräily. Himokselta löytyy polkupyöriä vuokrattavaksi, pyörien saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen. Lähde seikkailemaan mukaville pyöräreiteille. Jämsän keskustassa sijaitsee myös kumpareinen ja mutkitteleva Pumptrack-rata, jossa voit kurvailla polkupyörällä, potkulaudalla tai rullalaudalla. Haastavampi tasapainoilurata sopii kaiken ikäisille.

Pyöräilyreitit ja polkupyörävuokraus

Himos-Jämsän seudulla luonnistuu niin retkipyöräily kuin maastopyöräily. Maastopyöräilyyn sopivia reittejä löydät esimerkiksi Isojärven kansallispuistosta. Jos etsit haastavampia maastopyöräreittejä, kannattaa suunnata Himoksen mäkisiin maastoihin. Himoksen läheisyydestä löytyy hienoja maisemia, joista voit valita mieleisesi pyöräreitin. Voit lähteä pyöräretkelle omalla pyörälläsi tai vuokrata pyörän Himos Centeristä.

Pumptrack

Tule tasapainoilemaan pomppuisiin ja kallisteleviin kurveihin! Jämsän huippusuosittu mutkitteleva ja aaltoileva Pumptrack-rata löytyy aivan keskustan kupeesta. Tällä Suomen pisimmällä radalla voit tasapainoilla polkupyörillä, BMX-pyörillä, potkulaudoilla, skeittilaudoilla ja rullaluistimilla. Muistathan käyttää kypärää radalla liikkuessasi – ja suojukset kannattaa toki olla.

Voisit olla kiinnostunut

Mönkijäajelut

Jämsästä löytyy tekemistä hurinan ja vauhdin ystäville. Himos Safareiden järjestämät ohjatut mönkijäsafarit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä Himoksen jylhissä maisemissa. Mönkijäsafareilla kierrellään lähiseudun maastoja ja koetaan vauhdin hurmaa. Halutessasi saat vuokrattua mönkijän myös omaan käyttöön ja lähteä omatoimiselle ajelulle. Hyppää mönkijän kyytiin ja lähde tutustumaan Himoksen mahtaviin maastoihin.

Lue lisää

Luontoretkeily

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt – Jämsän seutu tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää

Retkeilyreitit

Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kulje vapaasti lähimetsän polkuja pitkin, suunnittele suunnistuskarttojen avulla oma vaellusreitti tai lähde reippailemaan turvallisesti merkityille retkeilyreiteille. Kauniit ja vehreät metsät sekä mahtavat maastot kutsuvat retkeilemään - Metsien huminassa luonnistuu patikointi sekä rentoutuminen.

Lue lisää
Jaa