Edellinen
Seuraava

Pyöräily

Vapaa-aika ikoniTervetuloa pyöräilemään Himos-Jämsän upeille reiteille! Keski-Suomen kauniissa maisemissa sijaitseva Himos-Jämsä tarjoaa pyöräilykokemuksia sekä aloittelijoille että kokeneille pyöräilijöille. Voit valita lyhyen lenkin tutustuaksesi lähialueen nähtävyyksiin tai suunnata pidemmälle retkelle laajempiin maisemiin. Alueella järjestetään myös Himos Epic MTB-tapahtumia, jotka tarjoavat tilaisuuden nauttia pyöräilystä yhdessä muiden harrastajien kanssa. Muista noudattaa jokaisenoikeuksia pyöräretkelläsi! Trailmap-polkukarttapalvelu on pyöräilijöiden suosiossa, ja sitä voi käyttää verkossa tai mobiilisovelluksen kautta.

 

Jämsän sydän logo

Lakeland by Cycle

Koe Suomi pyörällä Bikeland.fi avulla, sivustolta löydät oikeat pyöräreitit ja niiden varrella olevia palveluja. Lakeland by Cycle Bikepacking Routes yhdistää maantieteellisesti ja historialtaan Keski-Suomen luontokohteet, nähtävyydet ja palvelut alueen parhaita sora- ja metsäteitä pitkin. Tunnistat pyöräily-ystävälliset yritykset tien päällä Welcome Cyclist -tunnuksen avulla. 

Himos

Mikäli rakastat haasteita ja maastopyöräilyä, tutustu Himosvuoren maastopyöräreitteihin. Nämä reitit tarjoavat jännittäviä nousuja ja laskuja, jotka haastavat taitosi. Himokselta lähtee kaksi hienoa pyöräreittiä, Pohjoisen pyöräreitin ja Jämsänniemen pyöräilyreitin. Kummankin reitin aloituspisteenä on Himos Center, josta saat myös vuokrattua sähköavusteisia fatbikeja, joilla mäkiset maastot taittuvat helposti. 

 

Himos-Jämsä retkipyöräilyreitti

Monipuolinen, 36 km pituinen Himos-Jämsä retkipyöräilyreitti on ympyräreitti, joka on hyvä kiertää vastapäivään. Matkalle mahtuu kumpuilevia mäkiä, upea jokivarsi ja Jämsänkosken ja Jämsän taajamien palvelut. Tutustu reittiohjeisiin, neuvoihin ja vinkkeihin.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuistossa on 16 km pituinen maastopyöräreitti. Paikoin haastava reitti kulkee kallioiden yli karuille kankaille ja alas rotkolaaksoihin. Heretyn kämppäkahvilasta saat kahvilapalveluiden lisäksi vuokrattua fatbikeja, soutuveneitä, kanootteja sekä majoitusta ja saunan, kämppäkahvila on avoinna toukokuun alusta lokakuun loppuun. 

Sorvajärven maastopyöräreitti

Sorvajärven 3 km pituinen luontoliikuntapolku valmistui loppukesästä 2021 paikallisen pyöräilyseuran talkootyönä. Reitti on leveä murskepintainen maastopyöräreitti (MTB), jonka voi myös juosta ja kävellä läpi. Reitti on suunniteltu koko perheen ulkoliikuntapaikaksi.

Vanhan kirkon sorakierros

Jyväskylän rautatieasemalta starttaava reitti kulkee Uurainen- Tikkakoski-Multia-Keuruu-Petäjävesi-Koskenpää-Halli-Jämsä-Korpilahti- Muurame. Reitillä on pituutta 440km, jonka ajamiseen menee 5-8 päivää. Vanhan kirkon sorakierroksen varrella on luonto- ja historiakohteiden lisäksi useita palveluita, kuten Kievari Rantapirtti, Himos, Alhon huopatehdas ja Maalaishotelli Morva.

Muurame-Koskenpää yhdysreitti

Reitti on osa Vanhan kirkon sorakierrosta. Muuramesta alkava reitti on 36km pituinen.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Esitteet ja kartat

Himos-Jämsän matkailuesitettä on jaossa matkailuinfossa, Himoksella, matkailuyrityksissä, suurimmissa kaupoissa ja kirjastossa. Voit lukea esitteitämme myös verkossa tai tilata ne kotiin. Matkailuinfosta saat alueen kartan lisäksi latu-, pyöräily- ja patikointikarttoja, joita voit halutessasi tulostaa tältä sivulta.

Lue lisää

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita, jylhiä rotkoja, vehreitä ryönejä sekä Keski-Suomen korkeinta vesiputousta.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Tutustuminen VInnin tilan historiaan

06.07.2024 - 28.07.2024

Vinnintie 40, 42100 Jämsä

Tule kuuntelemaan Vinnin tilan historiasta. Opastajina la 6.7. Hannu Ahlstedt ti 9.7. Jaana Lyyra ja Hannu Ahlstedt ke 10.7, Hannu…

Yhteislaulutilaisuus " Oi niitä aikoja "

25.07.2024

17:00 - 20:00

Satamatie 3, 42100 Jämsä

Esiintyjinä Tapsan tahdeista tuttu Seppo Lammi ja Vinosyöttö-kuoro yhteislaulun innostajana. Kyläkoulujen entisten oppilaiden ja kylien entisten nuorten kokoontuminen jo kello…

Laiturimarkkinat -hersyvän hauska uutuusnäytelmä

19.07.2024 - 15.08.2024

Kuoreveden Nuorisoseura Nysä, Kuorevedentie 921, 35630 Jämsä Kuorevesi

Hallissa on järjestetty pitkän perinteen mukaisesti juhannusmarkkinat, mutta nyt markkinoiden puuhanainen Hilkka haluaa uudistaa tapahtuman laiturimarkkinoiksi. Hallin korkeimmat verenpainelukemat omaava…

Jaa