Edellinen
Seuraava

Pyöräily

 

Pyöräillen halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alueella on hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn ja fatbike-vuokraus onnistuu vaivattomasti. Pyörällä pääset nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen, tai voit lähteä pidemmälle retkelle nauttien kauniista maisemista matkan varrella. Uusimpana pyöräreittinä löytyy Sorvajärven luontoliikuntapolku, josta löytyy myös laavu ja nuotiopaikka. Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia pyöräretkelläsi!

 

Jämsän sydän logo

Pyöräilyreitit Himoksella

Jos etsit haastavampia pyöräreittejä, kannattaa suunnata Himoksen mäkisiin maastoihin. Himoksen läheisyydessä on hienoja pyöräreittejä, joista voit valita vaikkapa Pohjoisen pyöräreitin tai Jämsänniemen pyöräilyreitin. Kummankin reitin aloituspisteenä on Himos Center, josta saat myös vuokrattua sähköavusteisia fatbikeja, joilla mäkiset maastot taittuvat helposti, vaikka edellisestä fillaroinnista olisikin jo aikaa. Lisähaastetta kaipaavat voivat polkea ilman avustustakin, jos maisemista nauttiminen ei ole pääasia. E-fatbike-safarilla tutustut kauniisiin maisemiin ja pyöräillään tulipaikalle, jossa nautitaan nuotiomakkara ja mehut.

 

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuistossa on 16 km pituinen maastopyöräreitti. Isojärven pyöräilyreitillä kuljet entisajan savottajätkien jäljissä. Paikoin haastava reitti kulkee kallioiden yli karuille kankaille ja alas rotkolaaksoihin. Heretyn kämppäkahvilasta saat kahvilapalveluiden lisäksi vuokrattua fatbikeja, soutuveneitä, kanootteja sekä majoitusta ja saunan. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km, jotka ovat viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Opastetun, 58 km pituisen Kuhmoisten Kuhmurat-reitille pääsee kätevästi Isojärven Kansallispuiston Heretystä. 

Sorvajärven luontoliikuntapolku

Sorvajärven 3 km pituinen luontoliikuntapolku valmistui loppukesästä 2021 paikallisen pyöräilyseuran talkootyönä. Reitti on leveä murskepintainen maastopyörä (MTB) reitti, jonka voi myös juosta ja kävellä läpi. Reitti on suunniteltu koko perheen ulkoliikuntapaikaksi.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Saunakylä

Jämsän Juokslahdella, Päijänteen rantamaisemissa sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen.

Lue lisää

Melonta

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat melonnan ystäville parastaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen luonnon parhaimmistosta.

Lue lisää

Yksityinen: Himos Trail

Himos Trail tarjoaa tunnelmallisen polkujuoksuelämyksen kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossaliikkujille.

Lue lisää
Jaa

Auta meitä kehittämään Himos-Jämsän matkailua!

Vastaa matkailijakyselyyn ja voit voittaa 100 €:n lahjakortin vapaavalintaiseen Himos-Jämsän matkailuyritykseen.

Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 min.