Edellinen
Seuraava

Pyöräily

 

Pyöräillen halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alueella on hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn ja fatbike-vuokraus onnistuu vaivattomasti. Pyörällä pääset nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen, tai voit lähteä pidemmälle retkelle nauttien kauniista maisemista matkan varrella. Uusimpana pyöräreittinä löytyy Sorvajärven luontoliikuntapolku, josta löytyy myös laavu ja nuotiopaikka. Muistathan noudattaa jokaisenoikeuksia pyöräretkelläsi! Trailmappolkukarttapalvelu on yleinen pyöräilyn harrastajien käytössä oleva polkukarttapalvelu, jota voit käyttää netin kautta tai mobiilisovelluksella.

 

Jämsän sydän logo

Lakeland by Cycle

Koe Suomi pyörällä Bikeland.fi avulla, sivustolta löydät oikeat pyöräreitit ja niiden varrella olevia palveluja. Lakeland by Cycle Bikepacking Routes yhdistää maantieteellisesti ja historialtaan Keski-Suomen luontokohteet, nähtävyydet ja palvelut alueen parhaita sora- ja metsäteitä pitkin. Tunnistat pyöräily-ystävälliset yritykset tien päällä Welcome Cyclist -tunnuksen avulla. 

Himos

Jos etsit haastavampia pyöräreittejä, kannattaa suunnata Himoksen mäkisiin maastoihin. Himokselta lähtee kaksi hienoa pyöräreittiä, Pohjoisen pyöräreitin ja Jämsänniemen pyöräilyreitin. Kummankin reitin aloituspisteenä on Himos Center, josta saat myös vuokrattua sähköavusteisia fatbikeja, joilla mäkiset maastot taittuvat helposti. 

 

Himos-Jämsä retkipyöräilyreitti

Monipuolinen, 36 km pituinen Himos-Jämsä retkipyöräilyreitti on ympyräreitti, joka on hyvä kiertää vastapäivään. Matkalle mahtuu kumpuilevia mäkiä, upea jokivarsi ja Jämsänkosken ja Jämsän taajamien palvelut. Tutustu reittiohjeisiin, neuvoihin ja vinkkeihin.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuistossa on 16 km pituinen maastopyöräreitti. Paikoin haastava reitti kulkee kallioiden yli karuille kankaille ja alas rotkolaaksoihin. Heretyn kämppäkahvilasta saat kahvilapalveluiden lisäksi vuokrattua fatbikeja, soutuveneitä, kanootteja sekä majoitusta ja saunan, kämppäkahvila on avoinna toukokuun alusta lokakuun loppuun. 

Sorvajärven maastopyöräreitti

Sorvajärven 3 km pituinen luontoliikuntapolku valmistui loppukesästä 2021 paikallisen pyöräilyseuran talkootyönä. Reitti on leveä murskepintainen maastopyöräreitti (MTB), jonka voi myös juosta ja kävellä läpi. Reitti on suunniteltu koko perheen ulkoliikuntapaikaksi.

Vanhan kirkon sorakierros

Jyväskylän rautatieasemalta starttaava reitti kulkee Uurainen- Tikkakoski-Multia-Keuruu-Petäjävesi-Koskenpää-Halli-Jämsä-Korpilahti- Muurame. Reitillä on pituutta 440km, jonka ajamiseen menee 5-8 päivää. Vanhan kirkon sorakierroksen varrella on luonto- ja historiakohteiden lisäksi useita palveluita, kuten Kievari Rantapirtti, Himos, Alhon huopatehdas ja Maalaishotelli Morva.

Muurame-Koskenpää yhdysreitti

Reitti on osa Vanhan kirkon sorakierrosta. Muuramesta alkava reitti on 36km pituinen.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Esitteet ja kartat

Himos-Jämsän matkailuesitettä on jaossa matkailuinfossa, Himoksella, matkailuyrityksissä, suurimmissa kaupoissa ja kirjastossa. Voit lukea esitteitämme myös verkossa tai tilata ne kotiin. Matkailuinfosta saat alueen kartan lisäksi latu-, pyöräily- ja patikointikarttoja, joita voit halutessasi tulostaa tältä sivulta.

Lue lisää

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita, jylhiä rotkoja, vehreitä ryönejä sekä Keski-Suomen korkeinta vesiputousta.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Vanhustenviikon hyvinvointivinkit vanhustenviikolla 2023

04.10.2023

13:00 - 15:00

Sairaalantie 11, 42120 Jämsä

Vanhustenviikon hyvinvointivinkit keskiviikkona 4.10. klo 13 – 15 sairaalan auditoriossa, Sairaalantie 11, Jämsä. Ohjelma: klo 13.00 Aivoterveys klo 13.30 Ikäihmisten…

Kuvanveistäjä Heikki Häiväojan mitalinäyttely

28.02.2023 - 31.12.2023

Pässinmäki, Tiilikantie 5, 42300 Jämsä

Kuvanveistäjä Heikki Häiväojan (1929-2019) yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille suunnittelemien erikoismitalien näyttely. Taidetalo Pässinmäen pohjakerros.

Kirjamessumatkalle Helsinkiin

07.09.2023 - 04.10.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Lähde kanssamme kirjamessuille Helsinkiin lauantaina 28.10. Hinta 45 euroa sisältää lipun ja matkan. Sitova ilmoittautuminen alkaa torstaina 7.9. ja päättyy…

Jaa