Edellinen
Seuraava

Saunat

 

Tervetuloa kokemaan unohtumattomia saunaelämyksiä Suomen Saunamaakuntaan! Jämsässä, Keski-Suomen eteläosassa, suomalaisen saunakulttuurin sydämessä, odottavat vahvat perinteet ja lämminhenkinen tunnelma. Lähes jokaisessa Himos-Jämsän mökissä on oma sauna, tarjoten mahdollisuuden rentoutumiseen milloin tahansa. Lisäksi voit vuokrata upeita edustussaunoja, nauttia rantasaunan lempeistä löylyistä tai uppoutua tunnelmallisten savusaunojen syleilyyn. Mutta ei siinä vielä kaikki – Jämsän Juokslahdessa sijaitsee Suomen ainoa historiallinen Saunakylä, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa suomalaisen saunakulttuurin menneisyyteen. Sauna on suomalaisille enemmän kuin vain paikka rentoutumiseen – se on paikka, joka on tarjonnut parantavaa lämpöä ja mielenrauhaa vuosisatojen ajan. Se on paikka, jossa kiireet ja stressi unohtuvat, ja jossa voimme pysähtyä hetkeksi nauttimaan löylyjen lempeästä lämmöstä. Tule siis mukaan rentoutumaan ja kokemaan saunan maaginen maailma Himos-Jämsän lumoavissa maisemissa!

 

 

Jämsän sydän logo

 

Saunapiha 

 HimosLomien Saunapiha

Saunapiha mahdollistaa saunomisen isommalla porukalla. Saunapihassa on erilaisia saunoja, porealtaita, takkahuoneita ja terassitiloja sekä grillikatos. Rentoutumaan mahtuu jopa 150 henkilön ryhmä. Saunoa voi vuorotellen eri saunoissa ja pulahtaa välillä järveen, porealtaaseen tai paljuun kesällä ja talvella! Saunoja on neljä erilaista: savusauna, sähkö- ja puusauna sekä tynnyrisauna. Seurustelutiloina ovat takkahuoneet sekä terassialue.

Rantasauna

savusauna

HimosLomien rantasauna ja savusauna

HimosLomien saunatiloissa vietetään rennosti aikaa tai pidetään palaveria ennen yhteistä illanviettoa. Rantasaunaan ja savusaunaan mahtuu isolla porukalla saunomaan. Kummastakin saunasta pääsee pulahtamaan Patalahteen kesällä ja talvella, mahdollisuus myös ulkoporealtaan käyttöön. Rantasaunassa on viihtyisä takkatupa jossa voi löylyttelyn jälkeen ruokailla ja viettää yhteistä aikaa.

Kievari Rantapirtti

Kievari Rantapirtti saunat

Kievari Rantapirtti sijaitsee keskisuomalaisen luonnon keskellä Koskenpäällä. Rantapirtiltä löytyy maailman ensimmäisen tynnyrisaunan lisäksi iso ja pieni savusauna sekä kotasauna. Isomman savusaunan rantaterassilla voi kylpeä myös porealtaassa ja pulahtaa uimaan Salosveteen. 

Patapirtin rantasauna

Patapirtin rantasauna

Uusi-Yijälän tilan uudistetun rantasaunan löylyt tulevat aidosta puukiukaasta, lisäksi voit lämmitellä myös porealtaassa. Isoon löylyhuoneeseen  mahtuu hyvin reilu 10 hlöä, saunalle onkin mahdollista tilata myös purtavaa ja pukuhuoneena toimiva saunatupa palvelee myös kokoustilana.

 

Piilopirtti ja savusauna

Piilopirtti ja savusauna

LomaHimoksen Piilopirtti on idyllinen kokouspaikka Himoksella, joka tarjoaa tunnelmallisen vaihtoehdon kokoustamiselle. Piilopirtin sauna ja kabinetti on suunniteltu noin 20 hengen ryhmille. Piilopirtin kabinetista löytyy tarvittavat kokousvälineet ja myös ruokailu on mahdollista.

Ravintola Rinne

Ravintola Rinne saunatilat

Ravintola Rinteellä on upeat saunatilat. Rinnenäköalasta ja saunamenun herkuista pääset nauttimaan suoraan porealtaalla tai tunnelmallisessa takkahuoneessa. Rinteen saunatiloihin mahtuu isommallakin porukalla saunaillan viettoon tai kokoustamaan.

 

Ruotsulan Hovi

Ruotsulan Hovin saunaosasto

Ruotsulan Hovissa saunaosastolla on tilava pukuhuone, kylpyhuone, sauna ja takkahuone. Saunaosastolla kaikki on suunniteltu rentoutumista ja hyvää oloa silmällä pitäen! Miltäpä maistuisi makoisat löylyt TYKY-päivän jälkeen, lisäksi maittava kattaus talon antimia hyvän seuran merkeissä. Saunaillan yhteyteen on saatavilla erilaisia hyvinvointipalveluja.

Saunakylä

 

Saunakylä

Jämsän Juokslahdella, Päijänteen rantamaisemissa sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen. Reilun 5 minuutin ajomatkan päässä Himokselta ja 12 km päässä Jämsän keskustasta sijaitsevassa Saunakylässä kävijä pääsee tutustumaan maailman laajimpaan suomalaisten savusaunojen kokoelmaan. Saunakylä on Suomen Saunakultturi ry:n ylläpitämä. Tutustu Saunakylän ihastuttaviin saunotushoidot polttariporukoille ja ryhmille Ruususauna ja Tervahavusauna.

 

Simulaattorimaailma

Simulaattorimaailman ferrarisauna

Suomen vauhdikkain sauna löytyy Simulaattorimaailmasta. Ferrarihenkinen saunaosasto takaa, että löylyissä hiki irtoaa ja vauhti kiihtyy kohti loppuiltaa. Simulaattorimaailmassa järjestät saunailtaa harrastusporukalle, ystäville tai yrityksellesi. Catering räätälöidään aina toiveidesi mukaan. Simulaattorimaailma sijaitsee Jämsässä, kätevästi Himoksen naapurissa.

Särkisaaren rantasauna

Särkisaaren rantasauna

Särkisaaren rantasaunan rakennuksessa on kaksi isoa saunaa (6 hengen ja 10 hengen saunat) pesu- ja pukuhuoneineen sekä tilava takkatupa. Takkatupaa ja saunoja on mahdollisuus vuokrata omien tilaisuuksien pitopaikaksi.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Ravintolat

Himos-Jämsän monipuolinen ravintolatarjonta vie makumatkalle perinneruokien ja eksoottisten makujen maailmaan. Voit nauttia paikallisen viinitilan viinejä sekä lähiruokaa idyllisen maiseman ympäröimänä.

Lue lisää

Erikoismyymälät

Erikoismyymälät   Himos-Jämsässä valmistetaan hienoja savitöitä, erityisiä elintarvikkeita, tilaviinejä ja upeita kädentaidon näytteitä. Perinteistä palvelua löydät täyden palvelun farkkukaupasta, tuhansien kenkäparien aarreaitasta, ekologisuutta ja eettisyyttä, ihastuttavia sisutustuotteita, kukkia, huopaa ja…

Lue lisää

Huopakulttuuri

Huopatossuja ja huopikkaita, villaneuleita ja huovutusvillaa… Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. ”Suomen Huopalaaksoksi” kutsutulta seudulta löydät huopamyymälät, tehdasvierailut, huovutuskurssit sekä huopanäyttelyt.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Jämsän MLL:n Ketjut Kuntoon-Tapahtuma

18.05.2024

10:00 - 14:00

Piispasentie 2, 42100 Jämsä

Tervetuloa koko perheen voimin juhlistamaan Jämsän MLL:n 10-vuotista Ketjut Kuntoon-Tapahtumaa Jämsän Liikennepuistoon❣️ Jo perinteeksi muodostunut Ketjut Kuntoon-tapahtumaa vietetään la 18.5.2024…

Jämsänkosken Vanhan Pappilan Kesäpäivä 18.5. klo 10-16

18.05.2024

10:00 - 16:00

Koskenväylä 6, 42300 Jämsä

Vanhan Pappilan Kesäpäivä pidetään Jämsänkoskella (Koskenväylä 6) lauantaina 18.5. klo 10-16. Tilaisuudessa pihakirppis (varaa kirppispaikka nrosta 7560652/Minna), kotieläimiä vuohia, pupuja…

Kevätjuhla + Benjamin

17.05.2024 - 18.05.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

Lippujen varausaika 2 päivää. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu.

Jaa