Eläimet

Himos-Jämsän seudulla pääset tutustumaan monenlaisiin eläimiin. Suloiset kotieläimet, hurmaavat huskyt ja sympaattiset hirvet kutsuvat matkailijoita vierailemaan luokseen. Lähde viettämään aikaa valloittavien eläimien parissa!

Himos-Jämsän alueella sijaitsee Suomen ainoa kesyhirvitarha sekä Suomen eteläisimmät huskytilat. Hirvitarhassa on mahdollisuus päästä silittelyetäisyydelle asti, tai jopa pussaamaan hirveä. Huskytiloilla saat tutustua hellyttäviin koiriin ja kotieläinpuistossa tapaat muun muassa hevosia, vuohia ja kanoja. Lisäksi Jämsästä löytyy maatiloja, jotka tarjoavat maataloustuotteita ja lähiruokaa.

Hirvitarha

Tule tapaamaan ja taputtelemaan hirviä – tai uskaltaudu jopa pussaamaan! Himoksen kupeessa sijaitsevassa hirvitarhassa on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata kesyt hirvet sekä päästä maistelemaan maukkaita hirviherkkuja. Himos-Jämsän alueella sijaitseva hirvikartano on Suomen ainoa kesyhirvitarha. Hirvien lisäksi tarhassa on mahdollista tervehtiä kauniita täpläkauriita ja hellyttäviä poroja.

 

Kotieläinpiha

Tutustu kotieläimiin, ratsasta ponilla ja osallistu hauskoihin tapahtumiin – Himos-Jämsän seudulla sijaitseva kotieläinpiha tarjoaa monenlaisia elämyksiä suloisten kotieläinten kanssa. Kotieläinpuistossa voit tutustua rauhallisiin hevosiin, suloisiin poneihin ja kanoihin, ystävällisiin vuohiin ja lampaisiin sekä muihin herttaisiin kotieläimiin. Tilalla järjestetään myös maastoratsastusta, poniratsastusta, eläinkursseja ja monenlaista aktiivista tekemistä. Leppoisat kotieläimet odottelevat jo vierailijoita!

Koiravaljakot

Himos-Jämsän seudulta löydät Suomen eteläisimmät huskytilat koiravaljakkosafareineen. Koiravaljakkoajelut ovat yksi Jämsän suosituimmista loma-aktiviteeteista. Voit peuhata koirien kanssa huskytilalla, tehdä pienen peltopyrähdyksen, istua itse kyytiläisenä ja antaa koirien viedä tai opetella itse ohjastamaan.

HimosLomat Oy

Vierailu Hirvikartanolla

McAhon Safarit

Kennelvierailu

Koti-ja eläinpalvelu Nurmolandia

Koti-ja eläinpalvelu Nurmolandia

McAhon Safarit

Husky safari

Voisit olla kiinnostunut

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Jämsä, Himos ja Päijänne kutsuvat matkailijoita viihtymään Järvi-Suomeen. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita!

Lue lisää

Talvella

Himos-Jämsän seutu tarjoaa monipuolisen valikoiman aktiviteetteja. Talvisin voit nauttia kauniista Keski-Suomen maisemista laskettelun, moottorikelkkailun tai esimerkiksi koiravaljakkoajelun parissa. Itsessään jo mahtavat maisemat ovat hyvä syy valita Jämsä talviloman kohteeksi, mutta ottamalla aikaa myös aktiviteeteille saat taatusti kaiken irti lomasta. Tekemistä löytyy rauhasta nauttivalle, kuten myös aktiviteeteista innostuneille.

Lue lisää

Lapsille

Suomen sydämestä tekemistä löytävät myös perheen pienimmät – Jämsä tarjoaa hauskaa puuhaa myös lapsille. Lasten kesäsuosikiksi on noussut lasten liikennepuisto, eläinten ystävien suunnistaessa Hirvikartanon hirvitarhalle tai kotieläinpuistoon. Vesileikeistä nauttivat pääsevät polskimaan uimahalliin tai uimarannalle. Talvella Himoksen laskettelurinteillä järjestetään runsaasti lapsille suunnattua oheisohjelmaa.

Lue lisää
Jaa