Edellinen
Seuraava

Retkeilyreitit ja -polut

 

Himos-Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä lähimetsän polkuja pitkin tai lähde reippailemaan retkeilyreiteille. Metsien huminassa on rentouttavaa patikoida ja nauttia eväitä – kauniit ja vehreät metsät houkuttelevat retkeilemään. Reittien varrelta löytyy usein laavu tai nuotiopaikka. Muistathan noudattaa laavuetikettiä ja ottaa omat puut mukaan, siivota jälkesi, viedä roskat pois ja huolehtia turvallisesta tulen käytöstä. Retkeillä voi myös ohjatusti oppaan kanssa lumikengillä sekä jalkaisin tai käydä polkujuoksemassa reittejä Himoksen maisemissa. Notskilla -blogista löydät lisää Jämsän alueen luontoa, nuotiopaikkoja ja luontokohteita. Luonnossa liikkuvan on osattava toimia oikein, ohjeistusta löydät jokamiehenoikeuksista..

 

Jämsän sydän logo

Kauniille Jämsänjoen rantareitille Vitikkalan ja Seppolan siltojen välille on avattu 1,5 kilometrin kuntokierros. Reitille on koottu kaikkiaan seitsemän opastetauluin varustettua kuntoilupistettä. Punaisissa opastauluissa on neuvottu lihaskuntoliikkeitä, jotka sopivat kaikenikäisille. Kuntoliikkeitä on helppo tehdä kävelylenkin lomassa oman kunnon mukaan. Pisteillä on hyödynnetty muun muassa penkkejä ja portaita, joten erillisiä kuntoiluvälineitä ei tarvita. Opastaulut ovat paikallaan elokuun puoliväliin asti. Nappaa tästä itsellesi kesäksi liikunnallista puuhaa ja huolehdi omasta toimintakyvystäsi.

Lisätietoja: Liikunnanohjaaja Tommi Kuronen, p. 040 8617 023 

kuntokierroksen kartta

kuntokierroksen kyltti

Rasuanniemi

Rasuanniemi

Rasuanniemi on maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas niemialue, joka sijaitsee Kankarisvedellä, Jämsänkosken lähellä. Alueen erikoisuutena näyttäytyvät useat kauniit hiekkarannat ja upeat poukamat, joiden luonnontilaisuus on säilynyt.

Pukinvuoren ulkoilureitti

Pukinvuori

Jämsän keskustan tuntumassa sijaitsee metsänkeskelle piiloutunut Pukinvuoren linnavuori. Pukinvuoressa on ollut rautakautinen muinaislinna ja se on suosittu liikuntapaikka, jossa mutkittelee polkuverkosto. Pukinvuoren portaat löytyvät Vesitorninkadulta, Jaatilanrinteestä.

Liekokorven luontopolku

Liekokorpi

Liekokorvessa oleva luontopolku tarjoaa helpon retkeily- ja virkistymahdollisuuden. Alueella on kaksi viitoitettua luontopolkua, laavu makkaran paistoon tai eväiden syömiseen.

 

Kellokallion luontokohde

Kellokallio

Kellokallio on helposti saavutettava luontokohde Jämsän ja Jämsänkosken välillä. Alueella on pienvenesatama sekä veneen laskupaikka, näköalatasanne josta aukeaa kaunis näkymä Jämsän joelle, sekä grillikatos Arvenmäki-Asemamäen asukasyhdistyksen rakentamana ja ylläpitämänä.

Sorvajärven luontoliikuntapolku

Sorvajärvi

Sorvajärven 3 km pituinen luontoliikuntapolku valmistui loppukesästä 2021 paikallisen pyöräilyseuran talkootyönä. Reitti on leveä murskepintainen maastopyörä (MTB) reitti, jonka voi myös juosta ja kävellä läpi. Reitti on suunniteltu koko perheen ulkoliikuntapaikaksi.

Isojärven kansallispuisto

Isojärvi

Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla on sopiva päivän tai parin retkikohteeksi. Heretyn kahvilasta saa vuokrattua erilaisia  retkeilyvarusteita ja ohjelmapalveluja.

Himoksen patikkareitit

Himos

Himoksen patikkareitit on maastoon merkitty polkureitistö, joka tarjoaa eri pituisia patikointi mahdollisuuksia kuntoilijoille. Retkeilyreittien pituudet vaihtelevat 3-12 kilometriin ja niitä on helppo yhdistellä mielenkiinnon mukaan.

Pyöräily

Pyöräily

Himos-Jämsän alueelle pyöräilijöitä vetää loistava sijainti ja hulppeat maastot. Tutustu Himos-Jämsän pyöräreitteihin.

Edellinen
Seuraava
Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin.

Lue lisää

Lintutornit

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja. Alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja.

Lue lisää

Pyöräily

Pyöräillen halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn. Jämsän huippusuosittu mutkitteleva ja aaltoileva Pumptrack-rata löytyy aivan keskustan kupeesta.

Lue lisää
Jaa

Auta meitä kehittämään Himos-Jämsän matkailua!

Vastaa matkailijakyselyyn ja voit voittaa 100 €:n lahjakortin vapaavalintaiseen Himos-Jämsän matkailuyritykseen.

Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 min.