Patikoimaan ja rentoutumaan

Himos-Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kulje vapaasti lähimetsän polkuja pitkin, suunnittele karttojen avulla oma vaellusreitti tai lähde reippailemaan turvallisesti merkityille retkeilyreiteille. Kauniit ja vehreät metsät sekä mahtavat maastot kutsuvat retkeilemään – Metsien huminassa luonnistuu patikointi sekä rentoutuminen. Lisätietoja retkeilypalveluista löydät Metsähallituksen Retkikartta.fi sivustolta. Jämsän alueelta löytyy useita seurojen ja kyläyhdistysten ylläpitämiä laavuja. Muistathan noudattaa laavuetikettiä ja ottaa omat puut mukaan, siivota jälkesi, viedä roskat pois ja huolehtia turvallisesta tulen käytöstä. Notskilla blogista löydät lisää Jämsän alueen kotia, nuotiopaikkoja ja luontokohteita.

Himoksen patikkareitit

Himoksen patikkareitit on maastoon merkitty polkureitistö, joka tarjoaa eri pituisia patikointi mahdollisuuksia kuntoilijoille. Retkeilyreittien pituudet vaihtelevat 3-12 kilometriin ja niitä on helppo yhdistellä mielenkiinnon mukaan. Ulkoilureittien maasto on vaihtelevasti metsää ja kallioista maaperää. Samalla pääsee nauttimaan upeista näköaloista.

 

Vaellusretket

Lähde vaellusretkelle suomalaiseen luontoon eräoppaan opastamana! Paljakan kierroksella kuulet tarinoita suomalaisista ja suomalaisesta metsästä. Historian havinaa voi aistia miljoonia vuosia vanhassa Rotkovuoren vajoamassa. Vaellukset sopivat kepeäjalkaisille kulkijoille ikään katsomatta. Vaellukset sisältävät Eräopaspalvelu Talven opastuksen, lisäksi tilauksesta vaellukseen voidaan lisätä kävelysauvat ja herkulliset nuotioruokailut.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla on sopiva päivän tai parin retkikohteeksi. Vaelluspolkuja alueelta löytyy yhteensä 30km ja siihen kuuluu yli 20 saarta. Polut ovat viitoitettuja ja niiden varrella on teltta- ja tulentekomahdollisuudet. Seudun ohjelmapalveluyrittäjät tarjoavat puistossa opastettuja vaellusretkiä ja melontaa. Eräopaspalvelu Talvi järjestää Isojärven kansallispuistossa virkistymistä Aistien polku-retkillä.

 

Liekokorpi

Liekokorvessa oleva luontopolku tarjoaa helpon retkeily- ja virkistymahdollisuuden. Alueella on kaksi viitoitettua luontopolkua, joista lyhyempi reitti on noin 400m pituinen, pidemmällä polulla matkaa kertyy noin 2 km. Reitti kulkee pääosin 100- vuotisen metsän kätköissä ja alueella on paljon lintu- ja kasvilajistoa. Polut sopivat hyvin pienille retkeilijöille ja rentoutumiseen. Liekokorvessa on laavu makkaran paistoon tai eväiden syömiseen.

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Lumikenkäily

Alk. 35.00€ / 3 h Lisätiedot
Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Aistien polku – tarinoita luonnosta

40.00€ / 4 h Lisätiedot
Koti-ja eläinpalvelu Nurmolandia

Koti-ja eläinpalvelu Nurmolandia

HimosLomat Oy

Lumikenkäretki

Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren luontokirkko

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Riippumattovaellus

99.00€ / vrk Lisätiedot
Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren aktiviteetit

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Melonta

Alk. 40.00€ / 2 h Lisätiedot
HimosLomat Oy

Patikointi

HimosLomat Oy

Melonta tai SUP-lautailu

Särkisaaren leiri- ja kurssikeskus

Särkisaaren saarikirkko

HimosLomat Oy

Avantoseikkailu

HimosLomat Oy

Melontaretki

HimosLomat Oy

Eräruokaa luonnossa

Voisit olla kiinnostunut

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Jämsä, Himos ja Päijänne kutsuvat matkailijoita viihtymään Järvi-Suomeen. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita!

Lue lisää

Lintutornit

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja. Alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja. Siivekkäitä voi tarkkailla myös Alhojärven, Juokslahden ja Olkkolanlahden lintutorneista. Tuuralammella lintuja pääsee seuraamaan tarkkailulavalta.

Lue lisää

Pyöräily

Pyöräillen halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn. Pyörällä pääset nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen, tai voit lähteä pidemmälle retkelle esimerkiksi maastopyörällä. Himos-Jämsän seudulla luonnistuu niin retkipyöräily kuin maastopyöräily. Jämsän alueella luonnistuu näppärästi myös polkupyörien sekä maastopyörien vuokraus.

Lue lisää
Jaa