Retkeilyreitit

 

Himos-Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kulje vapaasti lähimetsän polkuja pitkin, suunnittele karttojen avulla oma vaellusreittisi tai lähde reippailemaan retkeilyreiteille. Metsien huminassa on rentouttavaa patikoida ja nauttia eväitä – kauniit ja vehreät metsät kutsuvat retkeilemään. Alueella on useita laavuja, muistathan noudattaa laavuetikettiä ja ottaa omat puut mukaan, siivota jälkesi, viedä roskat pois ja huolehtia turvallisesta tulen käytöstä. Notskilla -blogista löydät lisää Jämsän alueen luontoa, nuotiopaikkoja ja luontokohteita. Luonnossa liikkuvan on osattava toimia oikein, moni asia joka ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

Huomioithan, että luontokohteiden ja -reittien opasteet saattavat olla puutteellisia.
HimosJämsä matkailualueen toimintaympäristön kehittämishankkeen myötä luontokohteiden ja retkeilyreitistöjen opastuksia parannetaan ja tuotetaan uutta karttamateriaalia.

 

 

Jämsän sydän logo

Rasuanniemi

Rasuanniemi on maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas niemialue, joka sijaitsee Kankarisvedellä, Jämsänkosken lähellä. Alueen erikoisuutena näyttäytyvät useat kauniit hiekkarannat ja upeat poukamat, joiden luonnontilaisuus on säilynyt.

Pukinvuoren ulkoilureitti

Jämsän keskustan tuntumassa sijaitsee metsänkeskelle piiloutunut Pukinvuoren linnavuori. Pukinvuoressa on ollut rautakautinen muinaislinna ja se on suosittu liikuntapaikka, jossa mutkittelee polkuverkosto. Pukinvuoren portaat löytyvät Vesitorninkadulta, Jaatilanrinteestä.

Liekokorpi

Liekokorvessa oleva luontopolku tarjoaa helpon retkeily- ja virkistymahdollisuuden. Alueella on kaksi viitoitettua luontopolkua, polut sopivat hyvin pienille retkeilijöille ja rentoutumiseen. Liekokorvessa on laavu makkaran paistoon tai eväiden syömiseen.

 

Lumikenkäretki

Retki kestää taukoineen 2,5 – 3 tuntia. Lämpimän nuotion ääressä istahtaessa maistuu kuuma kotoinen viinimarjamehu, tuoksuva tuore nisu ja paistettu makkara. Tuote sopii erinomaisesti teinistä vaariin, aloitteleville tai ystäväporukoille. Retken vauhti voidaan soveltaa kunkin kulkijan kuntoon soveltuvaksi. Tiedosta kuitenkin oma jaksaminen.

 

Himoksen patikkareitit

Himoksen patikkareitit on maastoon merkitty polkureitistö, joka tarjoaa eri pituisia patikointi mahdollisuuksia kuntoilijoille. Retkeilyreittien pituudet vaihtelevat 3-12 kilometriin ja niitä on helppo yhdistellä mielenkiinnon mukaan.

Pyöräily

Himos-Jämsän alueelle pyöräilijöitä vetää loistava sijainti ja hulppeat maastot. Uusimpana pyöräreittinä löytyy Sorvajärven luontopolku, josta löytyy mutkien ja hyppyreiden lisäksi myös laavu ja nuotiopaikka. Tutustu Himos-Jämsän pyöräreitteihin.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla on sopiva päivän tai parin retkikohteeksi. Heretyn kahvilasta saa vuokrattua erilaisia  retkeilyvarusteita, kuten teltat, rinkat, keittimet yms, kanootteja, soutuveneitä, packrafteja, majoitusta, ohjelmapalveluja.

Himos Trail

Himos Trail tarjoaa tunnelmallisen polkujuoksuelämyksen kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossaliikkujille. Käytössä on pienimmät ja kauneimmat polut, visuaalisesti upeimmat paikat sekä parhaimmat näköalat unohtamatta koskemattomia maastonosia ja upeita soita. Polkujuoksun reittienkarttoihin voit tutustua Himos Trailin sivuilla.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin.

Lue lisää

Lintutornit

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja. Alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja.

Lue lisää

Pyöräily

Pyöräillen halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn. Jämsän huippusuosittu mutkitteleva ja aaltoileva Pumptrack-rata löytyy aivan keskustan kupeesta.

Lue lisää
Jaa