Edellinen
Seuraava

Luontonähtävyydet

 

Koe luontoelämyksiä ja tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita sekä arvokkaita luonnonsuojelualueita Himos-Jämsän seudulla. Himos-Jämsän ja Päijänteen alueella on ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuistossa voit patikoida rauhallisissa metsissä ja ihailla järvimaisemia. Muistathan noudattaa jokaisenoikeuksia luonnossa liikkuessasi. Lisää luontokohteita, laavuja, polkuja ja vesistöjä karttalinkkeineen löydät Notskilla-blogista. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita!

 

Isojärven kansallispuisto

Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sijaitseva Isojärven kansallispuisto on ihanteellinen kohde päivän tai parin viettoon. 

 

Juveninkoski

Juvéninkosken  upea vesiputous on lähes seitsemän metriä korkea. Keski-Suomen korkeinta ja jyrkintä vapaasti putoavaa vesiputousta ei yksinkertaisesti voi ohittaa.

 

Rasuanniemi

Rasuanniemi on maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas niemialue, joka sijaitsee Kankarisvedellä, Jämsänkoskella. 

Rotkojärvi

Rotkojärvi eli Ruuhijärvi on 800 metriä pitkä ja 50 metriä leveä humusrikas rotkojärvi, jonka koko pohjoisrantaa reunustaa pelkkä kallio. 

Vororotti

Vororotin  yli 4 hehtaarin kokoinen luonnon suojelualue, jonka kallioperä on yli 1 800 miljoonaa vuotta vanha syvennysgraniittilaatta. 

Synninlukko

Synninlukon esteetön luontoreitti on tarkoitettu kävellen ja pyörätuolilla sekä lastenrattaiden kanssa tapahtuvaan luonnossa liikkumiseen. 

 

Jättiläisen kivi

Valtava jääkauden muovaama siirtolohkare, Jättiläisen kivi on massiivinen  4-5 metriä korkea lohkare ja noin 6 metriä halkaisijaltaan. Älä missaa tätä ainutlaatuista nähtävyyttä!

Kellokallio

Kellokallio on helppokulkuinen luontokohde Jämsän ja Jämsänkosken välillä. Alueella on pienvenesatama sekä veneen laskupaikka, näköalatasanne josta aukeaa kaunis näkymä Jämsän joelle sekä grillikatos.

Voisit olla kiinnostunut

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Vesiaktiviteetit

Jämsässä on yhteensä yli 400 järveä, joista suurimmat ovat Päijänne ja Längelmävesi. Järvi-Suomen kalaiset vedet sekä aurinkoiset uimarannat tarjoavat loistavat puitteet kesäpäivän viettoon.

Lue lisää

Saunakylä

Jämsän Juokslahdella, Päijänteen rantamaisemissa sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Tehtaan Päiväkahvit

18.04.2024

12:00 - 12:45

Jämsä Tehdas -etätyötila, Jämsä Tehdas -etätyötila, Koskentie 6, 42100 Jämsä

📌Joka torstai klo 12:00–12:45 Tehtaan Päiväkahvit on vapaamuotoinen tapahtuma, jossa on opit tuntemaan Tehtaan käyttäjiä, pysyt perillä ajankohtaisista asioista ja…

Länkipohjan kirjaston satutuokiot

08.09.2023 - 19.04.2024

Kirjastotie 3, 35400 Jämsä

Satutuokioilla sukellamme seikkailujen maailmaan! Kirjastojen satutuokiot on pääsääntöisesti suunnattu alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat yhtä tervetulleita. Satutuokion…

Kaija Koo

19.04.2024 - 20.04.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

RAKASTETTU KAIJA KOO NÄHDÄÄN KEVÄÄLLÄ HIMOKSELLA Ensimmäisenä kotimaisena naissooloartistina Helsingin Olympiastadionin valloittanut, yksi Suomen menestyneimmistä artisteista, Kaija Koo nähdään ensi…

Jaa