Luontonähtävyydet

 

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Himos-Jämsän ja Päijänteen alueella on ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuisto tarjoaa rauhallisia metsiä ja järvimaisemia. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita! Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia luonnossa liikkuessasi.Lisää luontokohteita, laavuja, polkuja ja vesistöjä karttalinkkeineen löydät Notskilla-blogista.

Huomioithan, että luontokohteiden ja -reittien opasteet saattavat olla puutteellisia.
Himos-Jämsä matkailualueen toimintaympäristön kehittämishankkeen myötä luontokohteiden ja retkeilyreitistöjen opastuksia parannetaan sekä tuotetaan uutta karttamateriaalia.

 

Isojärven kansallispuisto

Lähde viettämään lomapäivääsi upeaan Isojärven kansallispuistoon! Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Heretyssä sijaitseva tukkikämppä on kunnostettu kesäkahvilaksi ja vanhaa tukkilaiskulttuuria esitteleväksi nähtävyydeksi.

 

Juveninkoski

Jämsän Partalassa kohisee Juveninkoski, jossa vesi ryöppyää alas upeana, kuusimetrisenä vesiputouksena. Juveninkoski on Jämsän tunnetuimpia luontonähtävyyksiä.

 

Rasuanniemi

Rasuanniemi on maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas niemialue, joka sijaitsee Kankarisvedellä, Jämsänkosken lähellä. Rasuanniemi on jääkauden aikana jään ja veden muodostama harjuniemi, jolla on korkeutta 5 – 15 metriä.

Rotkojärvi

Rotkossa oleva Ruuhijärvi on 800 metriä pitkä ja 50 metriä leveä humuspitoinen järvi, jonka pohjoinen kallioseinämä on korkeimmillaan jopa 40 metrin korkuinen. Luonnonsuojelualueella on metsämaastoa, jossa kasvaa harvinaista lehtokasvillisuutta.

Vororotti

Keski-Suomen komein kuivalla maalla oleva rotkovajoama ja kalliomuodostelma luolineen kutsuu seikkailemaan. Jämsän lounaiskulmalla sijaitseva rauhoitettu luonnonsuojelualue on neljä hehtaaria. Mielikuvituksen päästessä valloilleen, Vororotin kallioseinissä voi nähdä useita metrejä korkeita kivisiä kasvoja.

Synninlukko

Synninlukko on upea rotkolaakso Jämsänkosken ja Jämsän välissä, linnuntietä 7 km Jämsän keskustasta. Tämä henkeäsalpaava rotkolaakso on 50 metrin levyinen ja 10 – 20 metriä syvä varjoisa rotko, jota rajaavat jyrkät ja jylhät kallionrinteet.

Jättiläisen kivi

Jättiläisen kivi on valtava siirtolohkare Jämsässä Kuoreveden kirkon läheisyydessä. Lohkare on noin 4 – 5 metrin kokoinen ja halkaisijaltaan kuusimetrinen.

Voisit olla kiinnostunut

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kauniit ja vehreät metsät sekä mahtavat maastot kutsuvat retkeilemään - Metsien huminassa luonnistuu patikointi sekä rentoutuminen.

Lue lisää

Lintutornit

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja. Alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja.

Lue lisää

Luontoretkeily

Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää
Jaa