Edellinen
Seuraava

Luontonähtävyydet

 

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Himos-Jämsän ja Päijänteen alueella on ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuistossa voit patikoida rauhallisissa metsissä ja ihailla järvimaisemia. Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia luonnossa liikkuessasi. Lisää luontokohteita, laavuja, polkuja ja vesistöjä karttalinkkeineen löydät Notskilla-blogista. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita!

 

Isojärven kansallispuisto

Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sijaitseva Isojärven kansallispuisto on ihanteellinen kohde päivän tai parin viettoon. Puiston polut ovat yhteensä 30 kilometriä pitkiä. Polut on merkitty ja matkan varrella on telttailu- ja nuotiopaikkoja. Heretyn metsänhoitajaleiri on muutettu kesäkahvilaksi ja menneiden aikojen hakkuukulttuuria esitteleväksi näyttelyksi.

 

Juveninkoski

Juvéninkoski on osa Nytkymenjokea, jossa on yhteensä yhdeksän koskea. Juvéninkoski on näistä vaikuttavin. Upea vesiputous on lähes seitsemän metriä korkea. Keski-Suomen korkeinta ja jyrkintä vapaasti putoavaa vesiputousta ei yksinkertaisesti voi ohittaa.

 

Rasuanniemi

Rasuanniemi on maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas niemialue, joka sijaitsee Kankarisvedellä, Jämsänkosken lähellä. Rasuanniemi on jääkauden aikana jään ja veden muodostama harjuniemi, jolla on korkeutta 5 – 15 metriä.

Rotkojärvi

Keski-Suomen hienoin Rotkojärvi sijaitsee Himos-Jämsässä. Ruuhijärvi on 800 metriä pitkä ja 50 metriä leveä humusrikas rotkojärvi, jonka koko pohjoisrantaa reunustaa pelkkä kallio. Pohjoinen pinta voi nousta jopa 40 metrin korkeuteen, ja vedenjakaja jatkuu rotkon molemmissa päissä.

Vororotti

Keski-Suomen vaikuttavin kuivan maan rotkon vedenjakaja houkuttelee seikkailunhaluisia tutkimaan sen kalliomuodostelmia ja luolia. Tämä Jämsän lounaiskulmassa sijaitseva suojeltu luonnonsuojelualue on kooltaan neljä hehtaaria. Vororotin kallioperä on yli 1 800 miljoonaa vuotta vanha syvennysgraniittilaatta, joka muodostaa jakoviivan muinaisen vuonon ja Keski-Suomen graniittilevyn välillä. 

Synninlukko

Synninlukko on upea rotkolaakso Jämsänkosken ja Jämsän välissä, linnuntietä 7 km Jämsän keskustasta. Tämä henkeäsalpaava varjoisa rotkolaakso on 50 metrin levyinen ja 10 – 20 metriä syvä rotko, jota rajaavat jyrkät ja jylhät kallionrinteet. Alue on suojeltu rehevän lehtikasvillisuuden vuoksi, jossa kasvaa myös harvinaisia kasveja, kuten suojeltu roikkuva metsäruoko.

Synninlukon esteetön luontokohde valmistuu keväällä 2023.

Jättiläisen kivi

Valtava jääkauden muovaama siirtolohkare, Jättiläisen kivi on Jämsässä Kuoreveden kirkon läheisyydessä. Jättiläisen Kivi on massiivinen  4-5 metriä korkea lohkare ja noin 6 metriä halkaisijaltaan. Isoa erkuttia ympäröi paksu metsä. Älä missaa tätä ainutlaatuista nähtävyyttä!

Kellokallio

Kellokallio on helppokulkuinen luontokohde Jämsän ja Jämsänkosken välillä. Alueella on pienvenesatama sekä veneen laskupaikka, näköalatasanne josta aukeaa kaunis näkymä Jämsän joelle, sekä grillikatos.

Voisit olla kiinnostunut

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä.

Lue lisää

Moottorikelkkailu

Himos-Jämsän alueella kulkee laaja moottorikelkkareitti,  jonka varrella pääsee ihailemaan kauniita maisemia hohtavien hankien loisteessa.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Tulitikkuetiketit

02.05.2023 - 31.05.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Vitriineissä tulitikkuetikettejä Jarmo Vuoren 5000:n kappaleen kokoelmasta. Vanhimmat 1800-luvun loppupuolelta. Esillä myös Suomessa 1873 valmistettuja vientietikettejä.

Tehtaan päiväkahvit

01.06.2023

12:00 - 12:45

Jämsä Tehdas -etätyötila, Jämsä Tehdas -etätyötila, Koskentie 6, 42100 Jämsä

Tehtaan päiväkahvit on Jämsä Tehtaan torstaiperinne. Ohjelma rakentuu tutustumisesta, ajankohtaisista aiheista ja usein joku tehdaslainen esittelee omaa tarinaansa hieman pintaa…

Melontaretki

24.05.2023 - 14.06.2023

Lahdentie 593, 42100 Jämsä

Melontaretki Päijänteellä ja pienellä joella, tai vaihtoehtoisesti Kankarisvedellä Retken kesto n. 3 tuntia. 37€ /hlö Maks. 5 henk./ min. 2…

Jaa