Luontonähtävyydet

 

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Himos-Jämsän ja Päijänteen alueella on ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuistossa voit patikoida rauhallisissa metsissä ja ihailla järvimaisemia. Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia luonnossa liikkuessasi.Lisää luontokohteita, laavuja, polkuja ja vesistöjä karttalinkkeineen löydät Notskilla-blogista. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita!

Huomioithan, että luontokohteiden ja -reittien opasteet saattavat olla puutteellisia.
Himos-Jämsä matkailualueen toimintaympäristön kehittämishankkeen myötä luontokohteiden ja retkeilyreitistöjen opastuksia parannetaan sekä tuotetaan uutta karttamateriaalia.

 

Isojärven kansallispuisto

Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sijaitseva Isojärven kansallispuisto on ihanteellinen kohde päivän tai parin viettoon. Puiston polut ovat yhteensä 30 kilometriä pitkiä. Polut on merkitty ja matkan varrella on telttailu- ja nuotiopaikkoja. Heretyn metsänhoitajaleiri on muutettu kesäkahvilaksi ja menneiden aikojen hakkuukulttuuria esitteleväksi näyttelyksi.

 

Juveninkoski

Juvéninkoski on osa Nytkymenjokea, jossa on yhteensä yhdeksän koskea. Juvéninkoski on näistä vaikuttavin. Upea vesiputous on lähes seitsemän metriä korkea. Keski-Suomen korkeinta ja jyrkimpää vapaasti putoavaa vesiputousta ei yksinkertaisesti voi ohittaa.

 

Rasuanniemi

Rasuanniemi on maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas niemialue, joka sijaitsee Kankarisvedellä, Jämsänkosken lähellä. Rasuanniemi on jääkauden aikana jään ja veden muodostama harjuniemi, jolla on korkeutta 5 – 15 metriä.

Rotkojärvi

Keski-Suomen hienoin Rotkojärveen sijaitsee Himos-Jämsässä, jonka pohjoisrannan majesteettiset kalliopinnat ulottuvat kilometrien päähän. Tämä jäätikköjoen rotkoon kulunut on tärkeä maisema- ja geologinen kohde. Ruuhijärvi on 800 metriä pitkä ja 50 metriä leveä humusrikas rotkojärvi, jonka koko pohjoisrantaa reunustaa pelkkä kallio. Pohjoinen pinta voi nousta jopa 40 metrin korkeuteen, ja vedenjakaja jatkuu rotkon molemmissa päissä.

Vororotti

Keski-Suomen vaikuttavin kuivan maan rotkon vedenjakaja houkuttelee seikkailunhaluisia tutkimaan sen kalliomuodostelmia ja luolia. Tämä Jämsän lounaiskulmassa sijaitseva suojeltu luonnonsuojelualue on kooltaan neljä hehtaaria. Vororotin kallioperä on yli 1 800 miljoonaa vuotta vanha syvennysgraniittilaatta, joka muodostaa jakoviivan muinaisen vuonon ja Keski-Suomen graniittilevyn välillä. 

Synninlukko

Synninlukko on upea rotkolaakso Jämsänkosken ja Jämsän välissä, linnuntietä 7 km Jämsän keskustasta. Tämä henkeäsalpaava varjoisa rotkolaakso on 50 metrin levyinen ja 10 – 20 metriä syvä rotko, jota rajaavat jyrkät ja jylhät kallionrinteet. Alue on suojeltu rehevän lehtikasvillisuuden vuoksi, jossa kasvaa myös harvinaisia kasveja, kuten suojeltu roikkuva metsäruoko.

Jättiläisen kivi

Valtava jääkauden muovaama siirtolohkare, Jättiläisen kivi on Jämsässä Kuoreveden kirkon läheisyydessä. Jättiläisen Kivi on vaikuttava, suojeltu luontokohde. Tämä massiivinen lohkare on 4-5 metriä korkea ja noin 6 metriä halkaisijaltaan. Isoa erkuttia ympäröi paksu metsä. Älä missaa tätä ainutlaatuista

Voisit olla kiinnostunut

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kauniit ja vehreät metsät sekä mahtavat maastot kutsuvat retkeilemään - Metsien huminassa luonnistuu patikointi sekä rentoutuminen.

Lue lisää

Lintutornit

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja. Alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja.

Lue lisää

Luontoretkeily

Himos-Jämsä ja Päijänne kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää
Jaa