Edellinen
Seuraava

Luontonähtävyydet

 

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita. Himos-Jämsän ja Päijänteen alueella on ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuistossa voit patikoida rauhallisissa metsissä ja ihailla järvimaisemia. Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia luonnossa liikkuessasi. Lisää luontokohteita, laavuja, polkuja ja vesistöjä karttalinkkeineen löydät Notskilla-blogista. Luontonähtävyydet odottavat seikkailijoita!

 

Isojärven kansallispuisto

Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sijaitseva Isojärven kansallispuisto on ihanteellinen kohde päivän tai parin viettoon. Puiston polut ovat yhteensä 30 kilometriä pitkiä. Polut on merkitty ja matkan varrella on telttailu- ja nuotiopaikkoja. Heretyn metsänhoitajaleiri on muutettu kesäkahvilaksi ja menneiden aikojen hakkuukulttuuria esitteleväksi näyttelyksi.

 

Juveninkoski

Juvéninkoski on osa Nytkymenjokea, jossa on yhteensä yhdeksän koskea. Juvéninkoski on näistä vaikuttavin. Upea vesiputous on lähes seitsemän metriä korkea. Keski-Suomen korkeinta ja jyrkintä vapaasti putoavaa vesiputousta ei yksinkertaisesti voi ohittaa.

 

Rasuanniemi

Rasuanniemi on maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas niemialue, joka sijaitsee Kankarisvedellä, Jämsänkosken lähellä. Rasuanniemi on jääkauden aikana jään ja veden muodostama harjuniemi, jolla on korkeutta 5 – 15 metriä.

Rotkojärvi

Keski-Suomen hienoin Rotkojärvi sijaitsee Himos-Jämsässä. Ruuhijärvi on 800 metriä pitkä ja 50 metriä leveä humusrikas rotkojärvi, jonka koko pohjoisrantaa reunustaa pelkkä kallio. Pohjoinen pinta voi nousta jopa 40 metrin korkeuteen, ja vedenjakaja jatkuu rotkon molemmissa päissä.

Vororotti

Keski-Suomen vaikuttavin kuivan maan rotkon vedenjakaja houkuttelee seikkailunhaluisia tutkimaan sen kalliomuodostelmia ja luolia. Tämä Jämsän lounaiskulmassa sijaitseva suojeltu luonnonsuojelualue on kooltaan neljä hehtaaria. Vororotin kallioperä on yli 1 800 miljoonaa vuotta vanha syvennysgraniittilaatta, joka muodostaa jakoviivan muinaisen vuonon ja Keski-Suomen graniittilevyn välillä. 

Jättiläisen kivi

Valtava jääkauden muovaama siirtolohkare, Jättiläisen kivi on Jämsässä Kuoreveden kirkon läheisyydessä. Jättiläisen Kivi on massiivinen  4-5 metriä korkea lohkare ja noin 6 metriä halkaisijaltaan. Isoa erkuttia ympäröi paksu metsä. Älä missaa tätä ainutlaatuista nähtävyyttä!

Voisit olla kiinnostunut

Jaa