Liikenneyhteydet

 

Jämsä sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa Päijänteen länsirannalla, lähellä Etelä-Suomen isoja kaupunkikeskuksia. Jämsään on hyvät liikenneyhteydet, sillä maantieliikenne Jyväskylän, Tampereen ja Lahden suunnasta kohtaa Jämsässä valtateiden 9 ja 24 risteyksessä. Jämsään on helppo tulla myös julkisilla kulkuvälineillä, Tampereen ja Jyväskylän välinen rautatieyhteys kulkee Jämsän kautta. Molempiin suuntiin kulkee useita juna- ja linja-autovuoroja päivittäin. Rautatieasema sijaitsee kaupungin länsilaidalla ja linja-autoasema aivan keskustassa, reilun kilometrin etäisyydellä toisistaan.

 

Välimatka Jämsästä suurimpiin kaupunkeihin

Helsinkiin 223 km
Joensuuhun 302 km
Jyväskylään 58 km
Kuopioon 202 km
Lahteen 119 km
Mikkeliin 164 km

 

Ouluun 395 km
Poriin 206 km
Rovaniemelle 602 km
Seinäjoelle 193 km
Tampereelle 92 km
Turkuun 248 km
Vaasaan 271 km

 

 

Himos-Jämsä logo

 

Jämsään pääsee helposti ja vaivattomasti julkisilla kulkuneuvoilla. Hyvät bussiyhteydet suurista kaupungeista, kuten Helsingistä, Tampereelta ja Jyväskylästä, tekevät matkustamisesta sujuvaa ja miellyttävää. Käytä Matkahuollon tai Onnibusin verkkosivuja tarkistaaksesi aikataulut ja varataksesi liput kätevästi etukäteen. Tervetuloa nauttimaan Jämsän kauniista maisemista ja monipuolisista aktiviteeteista!

 

Jämsään bussilla

 

Jämsään matkustaminen junalla on nopeaa, helppoa ja mukavaa. Suorat yhteydet Helsingistä, Tampereelta ja Jyväskylästä takaavat vaivattoman matkustuskokemuksen. Modernit junat ja niiden tarjoamat palvelut tekevät matkasta miellyttävän. Tarkista aikataulut ja varaa lippusi kätevästi VR:n verkkosivuilta. Tervetuloa Jämsään nauttimaan sen monipuolisista matkailumahdollisuuksista!

 

Jämsään junalla

 

Takseilla liikkuminen Jämsässä on hyvä vaihtoehto jatkaa matkaa juna- tai bussiasemalta. Voit tilata taksin etukäteen puhelimitse tai sovelluksen kautta. Taksimatkat ovat yleensä nopeita, mikä tekee taksista hyvän vaihtoehdon kohteeseesi mukavasti ja vaivattomasti. 

 

Taksit

 

Auton vuokraaminen Jämsässä on helppoa, voit varata haluamasi vuokra-auton etukäteen verkossa, jolloin auto odottaa sinua noudettavaksi vuokraamosta. tarjolla on taloudelliset ja hyvin varustellut täyshybridit, henkilö- ja pakettiautoja tuomaan  mukavuutta ja ekologisuutta matkasi ajaksi

 

A1-autovuokraamo          Toyota Rent

 

Jämsään matkustaessasi lähin lentokenttä sijaitsee Tikkakoskella, noin 80 kilometrin päässä. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on matkaa Jämsään noin 109 kilometriä. Suoraa julkista liikennettä lentoasemilta Jämsään ei ole, mutta voit jatkaa matkaa ensin Tampereen keskustasta tai Jyväskylänmatkakeskuksesta junalla tai bussilla. 

 

Lentoasemat

Voisit olla kiinnostunut

Esitteet ja kartat

Himos-Jämsän matkailuesitettä on jaossa matkailuinfossa, Himoksella, matkailuyrityksissä, suurimmissa kaupoissa ja kirjastossa. Voit lukea esitteitämme myös verkossa tai tilata ne kotiin. Matkailuinfosta saat alueen kartan lisäksi latu-, pyöräily- ja patikointikarttoja, joita voit halutessasi tulostaa tältä sivulta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Kasvun kahvit

28.05.2024

08:00 - 10:00

Jämsä Tehdas -etätyötila, Jämsä Tehdas -etätyötila, Koskentie 6, 42100 Jämsä

Toukokuun Kasvun kahvilla pureudutaan kasvun johtamiseen, alustajana yrittäjä ja yritysbuustaaja Hannu Savela. Kasvun kahvit on Jämsä Tehtaan tapahtuma, jossa innostutaan…

Melontaretket

27.05.2024 - 28.05.2024

Särkisaarentie 365, 42100 Jämsä

Opastettu melontaretki, kestoltaan n. 3 tuntia. Melontamatka 6-8 km, ryhmän vauhdin mukaan. Hintaan sisältyy kaikki tarvittavat varusteet, opastus sekä retkieväät.…

Hippoharkat

14.05.2024 - 04.06.2024

Paununkatu 7, 42100 Jämsä

Hippoharkoissa lapset juoksevat, hyppivät, heittävät sekä harjoittelevat ketteryyttä ohjatusti tunnin ajan! Harkkojen päätteeksi kaikki osallistujat palkitaan Hippo-tuotepalkinnolla ja viimeisen kerran…

Jaa