Edellinen
Seuraava

Vesiaktiviteetit

Tervetuloa Himos-Jämsän seudulle, jossa kimaltelevat vesistöt, kuten Päijänne ja kaunis Jämsänjoki, sekä monet pienemmät järvet houkuttelevat matkailijoita vesistöjen äärelle. Jämsän suurimmat järvet, Päijänne ja Längelmävesi, tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia ja runsaasti aktiviteetteja. Lisätietoja alueen järvistä ja lammista voit löytää Notskilla-blogista. Järvi-Suomen kalaiset vedet ja aurinkoiset rannat tarjoavat ihanteelliset olosuhteet kesäpäivän viettoon. Voit iloita monipuolisista vesiaktiviteeteista, veneillä tyynillä laineilla tai lähteä melontaretkelle kesäisenä päivänä. Vierasvenesatamia löytyy Jämsän kaupungin alueelta, kuten keskustasta Seppolan sillan läheltä, Hulkkionlahdelta ja Vaherista. Hulkkion sataman polttoainejakelu on käytettävissa Ravintola Vanha Hanskin aukioloaikojen mukaisesti. Sukella Päijänteen aaltoihin ja koe aidosti Järvi-Suomen lumo!


Jämsän sydän logo

HimosLaketours

Vaherin tai Seppolan satamasta lähtevä noin 2,5-3 tunnin veneretki. Veneretki sisältää pikkupurtavaa, retkelle voi tilata kunnon retkieväät ravintolasta ja nauttia ne veneessä tai rannalla.

 

 

Hauskaa vesillä

Nauti vesillä olosta – Tarjolla on vaihtoehtoja sekä ensikertalaisille että kokeneille vesipedoille. Lucky Fish tarjoaa unohtumattomia vesielämyksiä ja kalastuspaketteja lomalle. Himoslomilta voit vuokrata SUP-laudan, kanootin, soutuveneen tai osallistua melontaretkelle oppaan kanssa.

Jämsän satamat

Pääosa venepaikoista sijaitsevat Päijänteen ja Kankarisveden rantamaisemissa. Venepaikkojen ylläpidosta vastaa kaupungin puistotoimi. Vierasvenepaikkoja Jämsän kaupungin alueella on keskustassa Seppolan sillan läheisyydessä, Hulkkionlahdella, Vaherissa ja Patajoen suulla.

Kalastus

Himos-Jämsän seudulla on useita kalastusrikkaita vesistöjä. Alueen suurimmat järvet ovat Päijänne ja Längelmävesi. Muita tunnettuja vesistöalueita ovat muun muassa Survosenkoski, Jämsänjoki ja Patalahti Himoksen kupeessa. Viihdy ja nauti, kalastus Himos-Jämsässä tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja kaiken tasoisille kalastajille!

Melonta

Keski-Suomen kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan luonnon parhaimmistosta.

 

Päijänteen virkistysalue

Päijänteen virkistysalueyhdistys tarjoaa kaikille avoimia, ympärivuotisesti käytettäviä virkistysalueita Päijänteen ympäristössä. Jämsän virkistysalue löytyy Vuorissalosta, ja yhdistyksen verkkosivuilta saat tietoa alueista, niiden varustelusta ja lähestymiskartoista.

Uimarannat

Jämsä tarjoaa lukuisia uimarantoja, joissa lomailijat voivat nauttia aurinkoisista kesäpäivistä ja rentouttavasta rantaelämästä. Kaupungin sydämessä sijaitseva Maauimalan hiekkaranta kutsuu nauttimaan auringosta ja uimisesta vaikkapa ostosreissun yhteydessä.

Venetaksi

Nauti kesäpäivästä Päijänteellä viiden hengen avoveneellä. Voit lähteä matkaan Hulkkionlahdesta Kaipolasta tai muusta sovitusta paikasta Päijänteen rannalla. Venetaksi liikennöi ainoastaan merkityillä reiteillä. Hinta kattaa pelastusliivit, polttoaineen ja kuljettajan. Venetaksi on erinomainen vaihtoehto pienryhmille siirtyä paikasta toiseen.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Nähtävää

Himos-Jämsä tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi!

Lue lisää

Jokaisenoikeudet

Jokaisenoikeuksilla tarkoitetaan niitä velvollisuuksia ja mahdollisuuksia, joita luonnossa liikkuvan on hyvä tietää.

Lue lisää

Himos Juhannus 2024

20.06.2024 - 23.06.2024

Himos Park, Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä

HIMOS JUHANNUS 2024 - LIPUT & INFO Suomen suurimman ja suosituimman, jo peräti 25. kertaa järjestettävän juhannusfestivaali Himos Juhannuksen ohjelmisto…

Opastettu kierros Alhon Huopatehtaalla

05.06.2024 - 12.07.2024

Partalantie 131, 42100 Jämsä

Kierroksella tutustut melkein 100-vuotiaan Huopatehtaamme historiaan ja uniikin villan käsittelyn taitoon. Johanna opastaa sinut syvälle huopatossun valmistuksen saloihin ja Mestarilestaaja…

Iskelmä Festivaali Himos etkot

26.06.2024 - 27.06.2024

Himos Park, Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä

ISKELMÄ FESTIVAALIN ETKOT 26.6. HIMOKSEN TELTTALAVALLA! Etkot juhlitaan Himoksella telttalavalla porttien auettua klo 20.00. Kolmen päivän festivaaliranneke oikeuttaa etkoille pääsyyn,…

Jaa