Vesiaktiviteetit

 

Himos-Jämsän seudulta löytyy huimasti tekemistä kesälomalaiselle. Jämsässä on yhteensä yli 400 järveä, joista suurimmat ovat Päijänne ja Längelmävesi. Lisää tietoa Jämsä alueen järvistä ja lammista löydät notskilla-blogista. Järvi-Suomen kalaiset vedet sekä aurinkoiset uimarannat tarjoavat loistavat puitteet kesäpäivän viettoon. Himos-Jämsän alueella voi nauttia myös hauskoista vesiaktiviteeteista ja vesistöjen liplattavista laineista veneilyn tai risteilyn merkeissä. Melontaretkelle kannatta ehdottomasti suunnata kauniina kesäpäivänä.

 

Jämsän sydän logo

Hauskaa vesillä

Järvi-Suomen kimaltelevat vesistöt houkuttelevat vesiaktiviteettien kokeiluun. Vedä vesisukset jalkaan ja kokeile vesihiihtoa, hyppää vesirenkaan kyytiin tai nauti päivästä SUP-lautaillen. Himos-Jämsän aktiviteettivalikoimasta löydät lukuisia hauskoja vesilajeja, joiden parissa pääset ihailemaan myös kaunista järviluontoa. Tarjontaa löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmille konkareille. Lucky fish ja HimosLomat tarjoavat elämyksellisiä vesilajeja ja kalastuspaketteja lomallesi.

Kalastus

Himos-Jämsän seudulla on useita kalastusrikkaita vesistöjä. Alueen suurimmat järvet ovat Päijänne ja Längelmävesi. Muita tunnettuja vesistöalueita ovat muun muassa Survosenkoski, Jämsänjoki ja Patalahti Himoksen kupeessa. Viihdy ja nauti, kalastus Himos-Jämsässä tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja kaikentasoisille kalastajille!

 

Melonta

Keski-Suomen kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan luonnon parhaimmistosta. Wanhan Witosen melontareitin taukopaikkojen on kunnostettu. taukopaikoille on rakennettu uudet laavut, nuotiokehät ja ekopytyillä varustetut käymälät. Myös laitureita on uusittu ja kunnostettu joissakin taukopaikoissa.

 

Uimarannat

Jämsän lukuisilla uimarannoilla lomailijat pääsevät nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ja rennosta rantaelämästä. Aivan kaupungin keskustassa pääsee kesäpäivänä Maauimalan hiekkarannalle aurinkoa ottamaan ja uimaan vaikka shoppailun lomassa. Myös Varpaisniemen ja Särkijärven hiekkarannat ovat ihanteellisia lämpimien kesäpäivien viettoon. Jämsän uimarannoilla viihtyvät sekä isommat että pienemmät uintimestarit!

 

Veneily

Himos-Jämsän alue sijaitsee välkehtivien vesistöjen varrella. Päijänne ja kaunis Jämsänjoki sekä lukuisat pienemmät järvet houkuttelevat matkailijoita vesien äärelle. Ravintola Myrsky tarjoaa veneilijöille tankkausta ja muita palveluja Hulkkionlahden satamassa. Himos-Jämsän seudulta on mahdollista piipahtaa veneellä satamassa tai osallistua risteilylle. Lähde Päijänteen aalloille aistimaan aitoa Järvi-Suomen tunnelmaa. Vierassatamat läydät täältä.

 

 

Risteilyt

Kevyesti liplattavat laineet ja välkehtivät vedet. Himos-Jämsän seudulla voit risteillä Päijänteen aalloilla ja suloisilla jokiristeilyillä, nauttien samalla kauniista järvi- ja jokimaisemista. Tilausristeilyt tarjoavat idylliset maisemat keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Jämsänjoki mutkittelee Jämsän kaupungin läpi laskien Päijänteelle, Suomen pisimpään järveen. Tilausristeilyllä pääset lähtemään suoraan Jämsän keskustasta ihastuttavien jokimaisemien kautta Päijänteelle. Päijännettä pitkin matka voi jatkua vaikka Jyväskylään, Luhnakaan saakka.

 

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Kesällä

HimosJämsän seutu sopii loistavasti aktiivisen kesäloman viettoon. Kesällä katseet suuntautuvat Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Poimi kesävinkit ja yhdistele lomaasi sinulle mieleisiä kesäaktiviteetteja.

Lue lisää

Luontoretkeily

Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää
Jaa