Edellinen
Seuraava

Vesiaktiviteetit

 

Himos-Jämsän alue sijaitsee välkehtivien vesistöjen varrella, Päijänne ja kaunis Jämsänjoki sekä lukuisat pienemmät järvet houkuttelevat matkailijoita vesistöjen äärelle. Jämsässä on yhteensä yli 400 järveä, joista suurimmat ovat Päijänne ja Längelmävesi, lisää tietoa alueen järvistä ja lammista löydät notskilla-blogista. Järvi-Suomen kalaiset vedet sekä aurinkoiset uimarannat tarjoavat loistavat puitteet kesäpäivän viettoon. Voit nauttia hauskoista vesiaktiviteeteista, liplattavista laineista veneilyn tai risteilyn merkeissä tai suunnata melontaretkelle kauniina kesäpäivänä. Himos-Jämsän seudulta on mahdollista piipahtaa veneellä satamassa tai osallistua risteilylle. Vierassatamat läydät täältä. Jämsän Päijänteen satamissa Hulkkio, Vaheri ja Pajulahdessa on veneilijöiden käytössä septipumput. Lähde Päijänteen aalloille aistimaan aitoa Järvi-Suomen tunnelmaa.

 

 

Jämsän sydän logo

HimosLaketours

Vaherin tai Seppolan satamasta lähtevä noin 2,5-3 tunnin veneretki, jolla on mahdollista myös kokeilla vesihiihtoa. Veneretki sisältää pikkupurtavaa, retkelle voi tilata kunnon retkieväät ravintolasta ja nauttia ne veneessä tai rannalla.

 

 

Risteilyt

Kevyesti liplattavat laineet ja välkehtivät vedet. Himos-Jämsän seudulla voit risteillä Päijänteen aalloilla ja suloisilla jokiristeilyillä, nauttien samalla kauniista järvi- ja jokimaisemista. Tilausristeilyt tarjoavat idylliset maisemat keskellä kauneinta Järvi-Suomea.

Hauskaa vesillä

Järvi-Suomen kimaltelevat vesistöt houkuttelevat vesiaktiviteettien kokeiluun. Vedä vesisukset jalkaan ja kokeile vesihiihtoa, hyppää vesirenkaan kyytiin tai nauti päivästä SUP-lautaillen. Himos-Jämsän aktiviteettivalikoimasta löydät lukuisia hauskoja vesilajeja, joiden parissa pääset ihailemaan myös kaunista järviluontoa. Tarjontaa löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmille konkareille. Lucky fish ja HimosLomat tarjoavat elämyksellisiä vesilajeja ja kalastuspaketteja lomallesi.

Kalastus

Himos-Jämsän seudulla on useita kalastusrikkaita vesistöjä. Alueen suurimmat järvet ovat Päijänne ja Längelmävesi. Muita tunnettuja vesistöalueita ovat muun muassa Survosenkoski, Jämsänjoki ja Patalahti Himoksen kupeessa. Viihdy ja nauti, kalastus Himos-Jämsässä tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja kaiken tasoisille kalastajille!

 

Melonta

Keski-Suomen kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan luonnon parhaimmistosta. Wanhan Witosen melontareitin taukopaikkojen on kunnostettu. taukopaikoille on rakennettu uudet laavut, nuotiokehät ja ekopytyillä varustetut käymälät. Myös laitureita on uusittu ja kunnostettu joissakin taukopaikoissa.

 

Uimarannat

Jämsän lukuisilla uimarannoilla lomailijat pääsevät nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ja rennosta rantaelämästä. Aivan kaupungin keskustassa pääsee kesäpäivänä Maauimalan hiekkarannalle aurinkoa ottamaan ja uimaan vaikka shoppailun lomassa. Myös Varpaisniemen ja Särkijärven hiekkarannat ovat ihanteellisia lämpimien kesäpäivien viettoon. Jämsän uimarannoilla viihtyvät sekä isommat että pienemmät uintimestarit!

 

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Kesällä

HimosJämsän seutu sopii loistavasti aktiivisen kesäloman viettoon. Kesällä katseet suuntautuvat Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Poimi kesävinkit ja yhdistele lomaasi sinulle mieleisiä kesäaktiviteetteja.

Lue lisää

Luontoretkeily

Retkeily Himos-Jämsän maisemissa on vapaa-ajan ehdoton juttu! Pakkaa päiväreppusi tule nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Työnäytös joulukranssien tekemisestä

07.12.2022

15:00 - 17:00

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Gradian opiskelijat esittelevät puutarhaopintoja ja tekevät joulukransseja pääkirjastossa keskiviikkona 7.12. klo 15-17.

Evankeliumia adventin aikaan

30.11.2022 - 13.12.2022

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Raamattua luetaan ääneen Jämsän seurakuntien järjestämässä tapahtumassa. Tule kuulemaan maailman levinneimmän kirjan sanomaa tähän aikaan!

Riemurahat

03.12.2022 - 12.01.2023

Teatteri Tenho, Säterintie 1, 42100 Jämsä

Teatteri Tenhon riemukas farssi

Jaa