Vesille

Himos-Jämsän seudulta löytyy huimasti tekemistä kesälomalaiselle. Jämsässä on yhteensä yli 400 järveä, joista suurimmat ovat Päijänne ja Längelmävesi. Järvi-Suomen kalaiset vedet sekä aurinkoiset uimarannat tarjoavat loistavat puitteet kesäpäivän viettoon. Himos-Jämsän alueella pääset myös nauttimaan hauskoista vesiaktiviteeteista ja nauttimaan Päijänteen liplattavista laineista veneilyn tai risteilyn merkeissä.

Vesiaktiviteetit

Järvi-Suomen kimaltelevat vesistöt houkuttelevat matkailijoita virkistävien vesiaktiviteettien kokeiluun. Vedä vesisukset jalkaan ja kokeile vesihiihtoa, hyppää vesirenkaan kyytiin tai nauti päivästä SUP-lautaillen. Himos-Jämsä alueen aktiviteettivalikoimasta löydät lukuisia hauskoja vesilajeja, joiden parissa pääset ihailemaan myös kaunista järviluontoa. Tarjontaa löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmille konkareille.  Lucky fish ja HimosLomat tarjoavat riemukkaita vesilajeja ja kalastuspaketteja luoden elämyksiä lomaasi varten.

Kalastus

Päijänteen kalaisat vedet houkuttelevat matkailijoita luokseen. Kesästä on mukava nauttia rannalla kohoa katsellen tai lohia narraten Survosenkosken ja Virtalanvirran pyörteissä. Keskustan tuntumassa voi uistella Jämsänjoella, kun taas Himoksella kalaonneaan voi kokeilla Patalahdella. Perhokalastajat puolestaan viihtyvät parhaiten Pahalammen alueella. Himos-Jämsän seudulla voit osallistua venetaksi-ajelulle ja ohjatulle kalaretkelle, jossa saat kalastusvinkkejä ammattitaitoiselta oppaalta. Keskustan tuntumassa kalastajia palvelee myös alan erikoisliike, AV-ase ja erä, josta saat kätevästi matkaan kalastusvälineet sekä -luvat.

 

Melonta

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat melonnan ystäville parastaan. Kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen luonnon parhaimmistosta.

 

Uimarannat

Jämsän lukuisat uimarannat kutsuvat lomailijat nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ja rennosta rantaelämästä. Uimaan pääsee kesällä vaikka shoppailun lomassa, Maauimalan uimarannalla. Myös Varpaisniemen ja Särkijärven hiekkarannat kutsuvat lämpimien kesäpäivien viettoon. Jämsän uimarannoilla viihtyvät sekä isommat että pienemmät uintimestarit!

 

Veneily

Himos-Jämsän alue sijaitsee välkehtivien vesistöjen varrella. Suomen pisin järvi Päijänne, kaunis Jämsänjoki ja lukuisat pienemmät järvet houkuttelevat matkailijoita vesien äärelle. Himos-Jämsän seudulta on mahdollista piipahtaa veneellä satamassa tai osallistua risteilylle. Lähde Päijänteen aalloille aistimaan aitoa Järvi-Suomen tunnelmaa. Vierassatamat läydät täältä.

 

 

Risteilyt

Kevyesti liplattavat laineet ja välkehtivät vedet. Himos-Jämsän seudulla voit risteillä Päijänteen aalloilla ja suloisilla jokiristeilyillä, nauttien samalla kauniista järvi- ja jokimaisemista. Tilausristeilyt tarjoavat idylliset maisemat keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Jämsänjoki mutkittelee Jämsän kaupungin läpi laskien Päijänteelle, Suomen pisimpään järveen. Tilausristeilyllä pääset lähtemään suoraan Jämsän keskustasta ihastuttavien jokimaisemien kautta Päijänteelle. Päijännettä pitkin matkaa voi jatkaa vaikka Jyväskylään tai Lahteen saakka.

 

Voisit olla kiinnostunut

Kesällä

HimosJämsän seutu sopii loistavasti aktiivisen kesäloman viettoon. Kesällä katseet suuntautuvat Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Poimi kesävinkit ja yhdistele lomaasi sinulle mieleisiä kesäaktiviteetteja.

Lue lisää

Luontoretkeily

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt – Jämsän seutu tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää
Jaa