Edellinen
Seuraava

Huopakulttuuri

 

Huopatossuja ja huopikkaita, villaneuleita ja huovutusvillaa. Himos-Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. ”Suomen Huopalaaksoksi” kutsutulta seudulta löydät huopamyymälät, huovutuskurssit, huopanäyttelyt sekä tehdasvierailut. Huovalla on Jämsässä pitkät juuret, pelkästään Partalan kylällä toimi aikoinaan seitsemän huopatehdasta ja vieläkin Jämsässä on kolme huopatehdasta toiminnassa. Jämsä yhdistää Keski-Suomen perinteikkään ja ainutlaatuisen huopateollisuuden, käsityöläiset, lampolat, taiteilijat kotimaasta ja ulkomailta sekä myös alaa lähellä olevat yhdistykset. Hullaannu huovasta ja lähde omatoimiselle tai ohjatulle Huopakierrokselle! Huopakierroksella pääset tutustumaan huopaperinteeseen ja huovutukseen. Huopatehtaiden myymälöistä löydät muistoksi aitoja huopikkaita ja hauskoja huopatuotteita.

 

 

Huopamyymälät

Shoppailuretki aitojen huopatuotteiden keskelle? Jämsän huopatehtaiden myymälät tarjoavat ainutlaatuisia ja laadukkaita huopatuotteita. Jämsä tunnetaan perinteisenä huopakaupunkina. Alueesta on tullut merkittävä huopateollisuuden, huovuttajien, huopataiteilijoiden ja huopa-alan keskittymä. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisellä Huopanäyttelyllä. Aikoinaan pelkästään Partalan kylällä toimi seitsemän huopatehdasta ja tälläkin hetkellä Jämsässä on kolme huopatehdasta täydessä toiminnassa. Suomen kuuluisimmat huopatehtaat ovat Partalan kylällä sijaitsevat J. Alhon huopatehdas ja Huopaliike Lahtinen, joka valmistaa maankuuluja huopajalkineita. Huopamyymälöiden valikoimasta löydät aitoja huopikkaita, kauniita sisustustuotteita sekä lämpimiä villaneuleita ja shaaleja. Tee tutustumisretki huopatuotteiden pariin ja löydä huopa-aarteita kotiin viemisiksi.

Huopanäyttely

Tule ihailemaan upeita ja ihastuttavia huopaluomuksia Suomen huopalaaksoon. Himos-Jämsän seutu tunnetaan ainutlaatuisesta huovutusperinteestään. Suomen Huopaliitto Filtti järjestää vuosittain merkittävän kansainvälisen huopataiteen näyttelyn Jämsän Kivipankin taidegalleriassa. Huopanäyttely kokoaa seudulle huopataiteilijoiden töitä eri puolilta Suomea ja jopa ulkomailta. Filtti ry:n järjestämät näyttelyt ovat avoinna joka vuosi heinäkuussa, huopanäyttelyitä on ollut jo Jämsän kaupungin huopakesässä jo vuodesta 1999 lähtien.

 

Huopaa päästä varpaisiin”-näyttely 2022

Edellinen
Seuraava

 Voisit olla kiinnostunut

Majoitusta ryhmille

Himos-Jämsässä  voi majoittua isommallakin porukalla! Tutustu majoitusvaihtoehtoihin ja palveluihin ryhmille.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Hyvinvointi

Irrottaudu arjen hälinästä ja tule viettämään rentouttavaa lomaa Himos-Jämsän seudulle nauttimaan paikallisista saunapalveluista, kuntoilumahdollisuuksista sekä hyvinvointi- ja hemmotteluhoidoista.

Lue lisää

Jämsän tapahtumakalenteri

Aikamatka kirkolta torille sanoin ja kuvin 2

08.12.2022

18:00 - 19:30

Paununkatu 2, 42100 Jämsä

Toisessa osassa katsellaan Vitikkalan alueen vanhan teollisuusalueen kehitystä. Muistellaan sahaa, telakkaa ja nahkateollisuutta sekä Vitikkalan kartanon vaiheita. Toria lähestyttäessä nähdään…

Yle Jämsän toimitus tavattavissa pääkirjastossa

09.12.2022

12:00 - 14:00

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Yle Jämsän toimitus on tavattavissa pääkirjastossa perjantaina 9. joulukuuta kello 12-14. Tule jututtamaan toimittajia, kertomaan juttuvinkkejä tai muuten vaan pähkäilemään…

Soi laulu hiljaa -jouluinen konsertti

09.12.2022

17:30 - 18:45

Kirjastotie 1, 35400 Längelmäki

Konsertti Länkipohjan rukoushuoneessa klo 17.30. Konsertissa esiintyy Oriveden seudun kansalaisopiston lauluryhmiä sekä yksinlaulajia Riikka Strandmanin johdolla. Säestys Marko Kupari ja…

Jaa