Edellinen
Seuraava

Tapahtumat

 

Himos-Jämsässä on vilinää ja vilskettä ympäri vuoden. Himos on vilkas tapahtumakeskus, joka tarjoaa hyvää sykettä, meininkiä ja erilaisia elämyksiä. Himos-Teatterit, taidenäyttelyt, elokuvat, urheilu- ja harrastetapahtumat sekä konsertit täydentävät ja värittävät laadukasta tapahtumatarjontaa. Suurimpiin vuosittaisiin tapahtumiin lukeutuvat riemukkaat Himos Juhannus Festivaali, Iskelmä Festivaali ja Jysäri Festivaali, jotka tarjoavat musiikillista ilottelua ja festaritunnelmaa parhaimmillaan. Lisäksi kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävät Jämsän Äijän markkinat houkuttelevat innokkaita markkinakävijöitä ostoksille. Parillisina vuosina syyskuun alussa tapahtuva FinnMETKO raskaskonenäyttely on kohokohta, joka kerää maailman johtavat konevalmistajat Jämsään. Tapahtuma houkuttelee alan ammattilaisia sekä tuhansia katsojia ympäri maailman. Tapahtumien yhteyteen kannattaa yhdistää muutakin alueen tarjontaa, sillä Himos-Jämsän seudulla kannattaa viipyä useampi päivä. Ota haltuun Himos-Jämsän tapahtumat!

 

Himoksella

Himos on vilkas tapahtumakeskus hyvällä sykkeellä, meiningillä ja erilaisilla elämyksillä. Himos tarjoaa monipuolista ohjelmaa ympäri vuoden, näet Suomen kovimmat artistit festivaaleilla sekä Himos Areenan bileilloissakin. Tutustu Himoksella järjestettäviin tapahtumiin. Kuva: Henri Juvonen

Akuliina

Kahvila Akuliina sijaitsee Jämsän sydämessä Jämsän Äijän aukiolla. Akuliinassa järjestetään kesäisin lähes joka viikonloppu elävän musiikin iltoja, esiintyjät vaihtelevat paikallisista kokoonpanoista nimekkäämpiin artisteihin. 

Himos-Jämsä Adventure

Himos-Jämsä Adventure on seikkailu-urheilutapahtuma Jämsän seudulla ja Himoksen jylhissä maisemissa. Tapahtuman tavoite on tuoda seikkailu-urheilu saataville ja mahdolliseksi kilpailijoille. Tapahtumakeskuksena toimii Himos Areenan ympäristö palveluineen.

Jämsä Sauna Day

Koko Himos-Jämsä saunoo kesäkuussa, kun historian ensimmäistä Jämsä Sauna Day -tapahtumaa vietetään 5.6.2024 eri puolilla Jämsää. Tapahtuma on myös osana laajempaa Keski-Suomen saunamaakuntaviikkoa sekä kansainvälistä World Sauna Forum -tapahtumaa. 

Kansainvälinen huopanäyttely

Suomen Huopaliitto Filtti järjestää vuosittain merkittävän kansainvälisen huopataiteen näyttelyn Jämsän Kivipankin taidegalleriassa. Huopanäyttely kokoaa seudulle huopataiteilijoiden töitä eri puolilta Suomea ja jopa ulkomailta.

Himos Trail

Himos Trail on tunnelmallinen polkujuoksuelämys kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossa liikkujille. Himoksen poluilla, Himos Trail -polkujuoksutapahtumassa, voit liikkua kävellen, sauvoen, hölkkäillen tai juosten.  Himos Winter Trail tarjoaa eteläsuomalaisittain poikkeuksellisten korkeuserojen myötä ihanan hapottavia fyysisiä haasteita sekä pitkiä hulluttelevan mutkaisia alamäkipolkuja. Reitit kiertelevät pääosin Himoksen upeimman alueen, Paljakan koskemattomissa vanhoissa metsissä.

 

FinnMETKO

Joka toinen vuosi Jämsän Myllymäen teollisuusalue täyttyy isoista koneista, kun FinnMETKO, Suomen suurin raskaskonealan ammattilaisnäyttely kokoaa maailman konevalmistajat yhteen. FinnMETKO-tapahtuma tarjoaa oivallisen ja monipuolisen katsauksen tämän päivän tuote- ja koneuutuuksiin. Hyvin suosituiksi ovat nousseet konetyönäytökset, joita tapahtuma tarjoaa mittavan määrän. Laaja, mutta tiivis näyttelyalue ja toimivat palvelut luovat loistavat puitteet näyttelyvieraille.

Voisit olla kiinnostunut

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Kesällä

Himos-Jämsän seutu sopii loistavasti aktiivisen kesäloman viettoon. Kesällä katseet suuntautuvat Himoksen lukuisiin kesätapahtumiin ja luontomatkailuun. Poimi kesävinkit ja yhdistele lomaasi sinulle mieleisiä kesän aktiviteetteja.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Jämsän MLL:n Ketjut Kuntoon-Tapahtuma

18.05.2024

10:00 - 14:00

Piispasentie 2, 42100 Jämsä

Tervetuloa koko perheen voimin juhlistamaan Jämsän MLL:n 10-vuotista Ketjut Kuntoon-Tapahtumaa Jämsän Liikennepuistoon❣️ Jo perinteeksi muodostunut Ketjut Kuntoon-tapahtumaa vietetään la 18.5.2024…

Jämsänkosken Vanhan Pappilan Kesäpäivä 18.5. klo 10-16

18.05.2024

10:00 - 16:00

Koskenväylä 6, 42300 Jämsä

Vanhan Pappilan Kesäpäivä pidetään Jämsänkoskella (Koskenväylä 6) lauantaina 18.5. klo 10-16. Tilaisuudessa pihakirppis (varaa kirppispaikka nrosta 7560652/Minna), kotieläimiä vuohia, pupuja…

Kevätjuhla + Benjamin

17.05.2024 - 18.05.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

Lippujen varausaika 2 päivää. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu.

Jaa