Edellinen
Seuraava

Melonta

 

Keski-Suomen vesistöt ovat melonnan harrastajien paratiisi, tarjoten upeita kokemuksia kirkkaissa vesissä ja kauniissa maisemissa. Himos-Jämsän alueella löydät runsaasti upeita melontareittejä, jotka vievät sinut Keski-Suomen luonnon parhaimmistoon: hohtavat vesistöt, upeat luonnonrannat ja metsät, jotka ympäröivät vesistöjä. Yksi alueen tunnetuimmista melontareiteistä on Wanha Witonen, joka kulkee luonnonkauniissa maisemissa Petäjävedeltä aina Päijänteen Hulkkionlahteen asti, tarjoten vaihtelevia maisemia ja tunnelmia. Lisäksi tarjolla on monia muita mielenkiintoisia reittejä lyhyempiin melontaretkiin. Voit vuokrata kanoottisi ja lähteä seikkailemaan vaikkapa Isojärvelle, Jämsänjoelle tai Päijänteelle, jotka kaikki tarjoavat upeat melontaympäristöt. Myös Kuorevesi, Kankarisvesi ja Evajärvi ovat erinomaisia kohteita melontaharrastajille. Halutessasi voit osallistua myös melontakursseille tai opastetuille retkille, jotka tarjoavat uusia elämyksiä ja taitoja vesillä liikkumiseen.

 

Jämsän sydän logo

Melontaretket

Melontaretkille pääsee  Marjakki Oy mukana sekä isommallakin porukalla Kievari Rantapirtillä. Tarjolla on myös melontakursseja (Marjakki oy), joilla pääset perehtymään melonnan saloihin ja testaamaan taitojasi käytännössä. Vietä lomapäiväsi melontaretkellä Järvi-Suomen luonnonkauniissa maisemissa.

 

Wanha Witonen melontareitti

Jämsän seudulla on mahdollisuus lähteä upealle Wanha Witosen melontareitille, jossa saat nauttia Keski-Suomen hienoista luontokohteista ja kulttuurinähtävyyksistä, majoituksesta sekä herkullisista ruokapaikoista. Reitin varrella vaihtelevat erämaaluonto ja rakennettu kulttuurimaisema. Reitti koostuu pienistä järvistä, joista ja koskista. 

Kanoottivuokraus

Vuokraa kanootti ja lähde omatoimiselle melontaretkelle tutustumaan Keski-Suomen vesistöihin!  Himos-Jämsän seudun yritykset vuokraavat kanootteja ja kajakkeja. Kanootinvuokrauksen lisäksi Kievarin Rantapirtti on Wanha Witonen-melontareitin taukopaikka, mistä voi tilata kuljetuksen melontareitin alkuun, Petäjäveden vanhan kirkon tuntumaan. Kanoottien, kajakin tai veneen vuokraus HimosLomat sekä Isojärven kansallispuistossa Heretyn kämppäkahvila.

 

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Nähtävää

Himos-Jämsä tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi!

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Opastettu kierros Alhon Huopatehtaalla

05.06.2024 - 12.07.2024

Partalantie 131, 42100 Jämsä

Kierroksella tutustut melkein 100-vuotiaan Huopatehtaamme historiaan ja uniikin villan käsittelyn taitoon. Johanna opastaa sinut syvälle huopatossun valmistuksen saloihin ja Mestarilestaaja…

Iskelmä Festivaali Himos etkot

26.06.2024 - 27.06.2024

Himos Park, Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä

ISKELMÄ FESTIVAALIN ETKOT 26.6. HIMOKSEN TELTTALAVALLA! Etkot juhlitaan Himoksella telttalavalla porttien auettua klo 20.00. Kolmen päivän festivaaliranneke oikeuttaa etkoille pääsyyn,…

ISKELMÄ FESTIVAALI HIMOS 2024 - 3 PÄIVÄÄ K-18

27.06.2024

00:00 - 02:00

Himos Park, Länsi-Himoksentie 4, 42100 JÄMSÄ

Iskelmä Himos Kesän paras tapahtuma juhlitaan kolmipäiväisenä jälleen ensi kesänä 27.6.-29.6. Himoksella! Ensimmäiset artistit tullaan julkaisemaan syksyllä 2023. Seuraa tapahtuman…

Jaa