Edellinen
Seuraava

Wanha Witonen

 

Wanhan Witosen melontareitillä näet Keski-Suomen hienoja luontokohteita ja kulttuurinähtävyyksiä, ihania majoituskohteita sekä herkullisia ruokapaikkoja. Pienistä järvistä, joista ja koskista koostuvan reitin varrella vaihtelevat erämaaluonto ja rakennettu kulttuurimaisema. Jämsän seudun melontaoppaat järjestävät melontaretkiä ja vuokraavat myös melontakalustoa Wanhan Witosen melontareitille. Wanha Witonen soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille melojille ja soutajille. Ennen reitille lähtöä kannattaa harjoitella melontaa rauhallisilla järviosuuksilla, esimerkiksi Himoksen edustalla olevalla Patalahdella tai Jämsänkosken Kankarisvedellä tai Koskenpään Salosvedellä. Päijänteellä melominen vaatii kokemusta, puuskittaisen tuulen takia melojien tulee pysytellä rannan tuntumassa, saaristojen suojissa. Lue Caravan-lehden esittely Wanhan Witosen melontareitistä.

 

Jämsän sydän logo

 

 

Wanhan Witosen melontareitti

Upea  Wanhan Witosen melontareitti alkaa Petäjävedeltä, mistä se suuntaa Koskenpäälle, ja sieltä Jämsänkosken sekä Jämsän keskustan kautta Päijänteelle. Pituutta luonnonkauniille melontareitille kertyy 75 kilometriä. Monipuolisen reitin varrella voi halutessaan laskea vauhdikkaan koskia – tai ohittaa ne maitse lyhyttä ja helppoa kantoreittiä pitkin. Koskien luonne vaihtelee paljon vedenkorkeuden mukaan. Tulva-aikana ne ovat vauhdikkaita, mutta kesäaikaan enemmänkin rauhallisia virtapaikkoja, joista kuitenkin löytyy laskureitti matalammankin veden aikaan. Voit tilata vedenkestävän melontakartan, josta saat retken suunnitteluun tarvitsemasi tiedon ja hyvät ohjeet turvallisen melontareitin valintaan.

Petäjäveden vanha kirkko

Kievari Rantapirtti

Melontareitin palvelut

Wanhan Witosen melontareitin varrella on hienoja kulttuurinähtävyyksiä ja luontokohteita, majoitusta sekä ruokapaikkoja. Petäjävedeltä löytyy Unescon maailmanperintökohde: upea vanha puukirkko, joka sijaitsee Wanhan Witosen reitin alkutaipaleella. Melontareitin varrella sijaitsevassa Kievari Rantapirtissä voit yöpyä rantamökissä, huoneissa tai leirintäalueella, lisäksi Kievari Rantapirtin päärakennuksessa toimii ravintola. Jämsänkoskella melontareitiltä pääsee tutustumaan ihastuttavaan Aarresaaren kotiseutumuseoon ja Rasuanniemen luonnonsuojelualueeseen sekä Rasua Camping leirintäalueelle. Myös Vanhan Myllyn ravintola Jämsänkoskella on kävelymatkan päässä melontareitiltä. Jämsänjoki virtaa Jämsän keskustan tuntumassa, jonka varrelta löytyy ihastuttava Rantakahvila Joki sekä Pälämäen kotiseutumuseo

Wanhan Witosen melontareitin taukopaikkoja

Wanhan Witosen melontareitin taukopaikkoja on kunnostettu 2019-2020. Isohiekan ja Lylyniemen taukopaikoille rakennettiin uudet laavut, nuotiokehät ja ekopytyillä varustetut käymälät. Myös Rantapirtin ylläpitämä Kuivaniemen taukopaikka sai uuden ekokäymälän, pöytäryhmän ja nuotiopaikan. Myös laitureita uusittiin ja kunnostettiin niissä paikoissa, missä oli tarvetta. Katso Wanha Witosen melontareitin kohdekartta.

Iso-Hiekka

Lylyniemi

Runonsaari

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Tekemistä

Himos-Jämsän alueelta löytyy loputtomasti värikästä tekemistä jokaiselle vuodenajalle. Himoksen vilkas matkailukeskus, Keski-Suomen monipuolinen luonto sekä laaja aktiviteettitarjonta kutsuvat matkailijoita viihtymään Jämsään.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Pelti Auki

12.04.2024 - 14.04.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

PELTI AUKI HIMOS AREENALLA! Nyt lähdetään liikkeelle siitä, et liika on liikaa. Näillä sähkön hinnoilla ei ole varaa näppäillä pitkään, joten…

Kestikievarin Tuhkimo

06.04.2024 - 09.05.2024

J+J Teatteri, Kauppakuja 3, 42300 Jämsänkoski

Rakkautta ilmassa! Näytelmä pohjautuu löyhästi Tuhkimo-satuun, mutta kyseessä ei ole perinteinen satunäytelmä, vaan se ottaa mallia viimeisimmistä Tuhkimo-elokuvista. Näytelmän sijoittuu…

Digiopastus

08.01.2024 - 27.05.2024

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Digiopastus jatkuu! Maanantaisin klo 15-16 on tarjolla ilman ajanvarausta maksutonta digiopastusta Jämsän pääkirjaston monitoimitilassa. Digiopastus jatkuu myös keväällä pääkirjaston hiljaisessa…

Jaa