Aarresaaren kotiseutumuseo

 

 

Jämsän sydän logoAarresaaren rakennukset tarjoavat aikamatkan paikkakunnan vaiheisiin 1500-luvulta 1900-luvun alkuvuosikymmenille. Rakennukset ja niihin sijoitettu esineistö kertovat perinteisen maatalouden lisäksi teollistumisen alkuvaiheista. Lähde tutustumismatkalle Aarresaareen!

Museorakennukset on siirretty Aarresaareen 1950-1970-luvuilla. Rakennukset kertovat mielenkiintoisia yksityiskohtia Jämsänkosken lähimenneisyydestä. Vanhimpaan kauteen kuuluvat eräaitat ja vesimylly. Vielä 1800-luvun alkupuolella Jämsänkoski eli maataloudesta, karjanhoidosta ja eränkäynnistä, mihin liittyvää esineistöä on museossa runsaasti. 1800-luvun lopulla alue teollistui paperitehtaiden myötä. Tehdastyöläisten mökkien sisustuksella ja kalusteilla on pyritty saavuttamaan aidot, 1800-luvun ja 1900-luvun alun asumistasoa kuvaavat interiöörit.

Museoalueella järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia, mm. koko perheen juhannusjuhla ja Aarresaaren Wanhan ajan joulu. Kankarisveden rannalla sijaitsevaan museoon voi saapua myös veneellä ja meloen. Museota ylläpitää Jämsänkosken kotiseutuyhdistys.

 

Aarresaaren museo on avoinna 2.-31.7.2024 ti, ke, to ja su klo 12-18.

 

Osoite: Virtasalmentie 28, 42300 Jämsä

 

Aarresaaren kotiseutumuseo

aarresaari