Edellinen
Seuraava

Taidetta kulttuurin nälkään

 

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat ovat inspiroineet mm. Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Nykyisinkin monet taiteilijat ovat löytäneet kotinsa Jämsästä. Alueen taiteilijoiden käsillä on syntynyt yhä upeampia teoksia, puuta, hopeaa, savea, metallia ja vanhoja esineitä muokataan taitavissa käsissä. Galleria Kivipankki tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia taidenäyttelyitä ympäri vuoden. Jämsän taiteelliset rikkaudet kutsuvat nauttimaan kulttuurimatkasta jännittävien taideaarteiden keskelle. Naapurustossa on myös kuuluisa Gösta Serlachiuksen taidemuseo Mänttä-Vilppulassa, jossa voi ihailla mm. Eliel Saarisen ja Akseli Gallen-Kallelan taideteoksia.

 

Jämsän sydän logo

Galleria Kivipankki

Monipuolisia taidenäyttelyitä ja tilaisuuksia – Jämsän kaupungingalleria Kivipankki tarjoaa kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä ympäri vuoden. Kesäisin galleriassa on esillä kansainvälinen huopanäyttely.

 

Galleria Vasta

Galleria Vasta on Jämsän keskustassa sijaitseva kahden kuvataiteilijan työtila, jossa järjestetään erilaisia kuvataidekursseja, tapahtumia sekä taidenäyttelyitä.

Pikku Galleria

Kuvataiteilija Piippa Mutikaisen viehättävä Pikku Galleria sijaitsee Jämsän keskustan satamassa. Näyttelyistä ja toiminnasta löydät tietoa Pikku Gallerian Facebooksivuilta.

Särkilahti BLÅ

Särkilahti BLÅ on pohjoisella Kuorevedellä sijaitseva, 2023 kesällä avattu taidekeskus, jossa järjestetään kursseja ja taidepäiviä. Keskus sijaitsee entisen kirkkoherranpappilan vuonna 1872 rakennetussa päärakennuksessa. BLÅssa on aina vähintään yksi näyttely ja mahdollisuus pieniin ostoksiin ja kahvitteluun.Lisätietoa BLÅn toiminnasta, kurssiaikatauluineen, löytyy sivulta www.sekuvain.fi

Taidetalo Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön omistamassa Pässinmäessä on nähtävillä pysyvä näyttely säätiön kokoelmista sekä vaihtuvia taidenäyttelyjä. Taidetalo Pässinmäki on avoinna la-su kello 12-16. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Pääsymaksu 5 € käteismaksu.

Vinnin kulttuuritila

Vinnin Tilalla on on historialliseen päärakennukseen ja taitelijoiden upeisiin töihin pääsee tutustumaan Vinnin tilan avoimien ovien aikana. Myös Kahvio Helena palvelee avoimien ovien aikana. Vinnin tilan tapahtumia voit seurata Jämsänlaakson Setlementin Facebook-sivuilta.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Saunakylä

Jämsän Juokslahdella, Päijänteen rantamaisemissa sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen.

Lue lisää

Melonta

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat melonnan ystäville parastaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen luonnon parhaimmistosta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Jämsän MLL:n Ketjut Kuntoon-Tapahtuma

18.05.2024

10:00 - 14:00

Piispasentie 2, 42100 Jämsä

Tervetuloa koko perheen voimin juhlistamaan Jämsän MLL:n 10-vuotista Ketjut Kuntoon-Tapahtumaa Jämsän Liikennepuistoon❣️ Jo perinteeksi muodostunut Ketjut Kuntoon-tapahtumaa vietetään la 18.5.2024…

Jämsänkosken Vanhan Pappilan Kesäpäivä 18.5. klo 10-16

18.05.2024

10:00 - 16:00

Koskenväylä 6, 42300 Jämsä

Vanhan Pappilan Kesäpäivä pidetään Jämsänkoskella (Koskenväylä 6) lauantaina 18.5. klo 10-16. Tilaisuudessa pihakirppis (varaa kirppispaikka nrosta 7560652/Minna), kotieläimiä vuohia, pupuja…

Kevätjuhla + Benjamin

17.05.2024 - 18.05.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

Lippujen varausaika 2 päivää. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu.

Jaa