Kirkot

Jämsän seudun kauniit kirkot kutsuvat kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Koskenpään kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone. Kesäisin tiekirkkona toimivat Jämsän kirkko ja Kuoreveden kirkko kutsuvat vierailulle. Jämsänkosken kirkkoon voit tutustua tapahtumien aikaan, Koskenpään kirkkoon ollessa auki etukäteistilauksesta. Myös Länkipohjassa sijaitsevaan rukoushuoneeseen pääset tutustumaan tilauksesta. Lähiseudulta, Petäjävedeltä, löytyy myös Unescon maailman perintökohde, Petäjäveden kirkko. Kirkko sijaitsee melontareitti Wanhan Witosen varrella ja on yksi melontareitin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Jämsän kirkko

Koskentie 30 A, 42100 Jämsä

Jämsän kirkko

Kuoreveden kirkko

Kirkkoniementie 118, 35600 Halli

Kuoreveden kirkko

Jämsänkosken kirkko

Koivutie 7 A, 42300 Jämsänkoski

Jämsänkosken kirkko

Koskenpään kirkko

Petäjävedentie 5, 42400 Jämsä

Koskenpään kirkko

Längelmäen Kirkko

Längelmäen kirkkotie 565, 35480 Längelmäki

Längelmäen kirkko

 

Voisit olla kiinnostunut

Taidetta ja Huopakulttuuria

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Alueesta on tullut merkittävä huopateollisuuden ja huopa-alan keskittymä. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisellä Huopanäyttelyllä.

Lue lisää

Museot

Himos-Jämsän alueella on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

Lue lisää

Huopakulttuuri

Alueesta on tullut merkittävä huopateollisuuden, huovuttajien, huopataiteilijoiden ja huopa-alan keskittymä. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisellä Huopanäyttelyllä. Huopatehtaiden myymälöistä löydät muistoksi aitoja huopikkaita ja hauskoja huopatuotteita.

Lue lisää
Jaa