Ota selvää mikä mies on Jämsän Äijä!

 

Tervehdys, minä olen Jämsän Äijä. Minut valitaan vuosittain edustamaan jämsäläisyyttä. Luonteelta kuvaavat minua jäyhän ystävälliseksi, rennon leppoisaksi ja tulevaisuuteen katsovaksi veijariksi. Sellaisia me täällä meidän Jämsämme ja Himoksen alueella tohditaan kyllä ollakin. Minä olen sellainen, joka edustaa meitä kaikkia ja tuo meidän kylämme parhaat puolet esiin. On meillä täällä se Jämsän Ämmäkin, tohtiiko sitä nykykielellä ämmäksi kutsua, niin ystävällinen nainen. Tiesittekö, että muinoin ämmä tarkoitti arvostettua ja komeaa, jopa uhkeaa ja upeaa?

Minä se tykkään alkaa tuumasta toimeen ja pitää yllä jämsäläisten yritysten yhteishenkeä. Minä olen työvuosiani viettänyt Jämsän ja Himoksen alueella, aika monessa paikassa. Lähivuosina olen ollut muun muassa farkkukaupassa, siinä minä uutta muuten opin.

 

 

Jämsän sydän logo

”Jäi kun Jämsän Äijä taivaasta”

Mahtuuhan työuralleni, vaikka mitä, kuten paperitehdasta, puu- ja maataloushommia. Pitkät on meikäläisen perinteet näillä main ja kuulen itsestäni monia tarinoita – mukamas kommelluksille altis. Vanha kansa sanoo, että ”jäi kun Jämpsän Äijä taivaasta, laivasta, junasta”, se oli silloin 1800-luvun lopulla. Kuka nyt noita vanhoja muistelee. Jos jollakin on tarina kerrottavana tai mietteitä jaettavana, niin silloin minä jään, vaikka sitten taivaasta.

Siellä, missä ihmisen on hyvä olla

Niin ne tohtivat miettiä, että missä se Jämsän Äijän koti oikein on? Minä sen sanon, että se on siellä missä ihmisen on hyvä olla. Minun kotini on Jämsän ja Himoksen alueella, siellä minä pääni tyynyyn lasken, marjani poimin ja saunani lämmitän.

Minulle on kunniatehtävä olla täällä Himos-Jämsän seudulla yrittäjänä ja asukkaana, olen aikojen saatossa kohdannut paljon ohikulkijoita ja tänne uudelleen palaavia matkailijoita. Tarinaa minulla riittää kerrottavaksi, mutta ennen kaikkea tahdon toivottaa sinut tervetulleeksi Jämsän ja Himoksen alueelle kokemaan sen mitä minäkin – aitoa iloa, kaamoksen parhaat puolet ja luonnon kauneutta.

Ystävällisesti: Jämsän Äijä

Voisit olla kiinnostunut

Nähtävää

Himos-Jämsä tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi!

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Tekemistä

Himos-Jämsän alueelta löytyy loputtomasti värikästä tekemistä jokaiselle vuodenajalle. Himoksen vilkas matkailukeskus, Keski-Suomen monipuolinen luonto sekä laaja aktiviteettitarjonta kutsuvat matkailijoita viihtymään Jämsään.

Lue lisää
Edellinen
Seuraava
Jaa