Edellinen
Seuraava

Tekemistä talvella

 

Himos-Jämsän seudulla on monipuolinen valikoima aktiviteetteja. Talvisin pääset nauttimaan kauniista Keski-Suomen maisemista laskettelun, moottorikelkkailun tai vaikka koiravaljakkoajelun parissa. Upeat maisemat ovat itsessään jo hyvä syy valita Himos-Jämsä talviloman kohteeksi, mutta ottamalla aikaa myös aktiviteeteille saat taatusti kaiken irti talven vapaista. Tekemistä talvella löytyy rauhasta nauttivalle sekä vauhdikkaammista aktiviteeteista innostuneille. Tutustu Himoksen loma-aktiviteetteihin.

 

Jämsän sydän logo

 

 

Katso video!

Laskettelu Himoksella

Jämsässä sijaitsee tunnettu Himoksen laskettelukeskus. Rinteet aukeavat yleensä joulukuussa, laskettelukauden kestäessä jopa vappuun saakka. Aktiivista tekemistä talvelle tarjoaa Himoksen 26 rinnettä, joista varmasti löytyy jokaiselle taitotasolle sopiva mäki. Lumimaailma Lumilassa perheen pienimmillä riittää vauhtia ja puuhaa koko päiväksi!

Koiravaljakkoajelut keskellä Suomea

Koiravaljakkoajelut ovat yksi Himos-Jämsän suosituimmista talviaktiviteeteista. Jämsästä löytyy kaksi huskytilaa, jotka järjestävät talvisin koiravaljakkoajeluja ja tilavierailuja. Tule tutustumaan suloisiin karvakamuihin!

Lumikenkäily

Himoksen Paljakakierros lumikengillä. Tarinallinen ja opastettu lumikenkäretki kaiken ikäisille luonnossaliikkujille. Lumikenkäilyyn voidaan lisäksi liittää erilaiset kilpailut ja leikit vaikkapa jäällä. Lumikenkäretkiä tarjoavat Eräopaspalvelu Ilkka Talvi ja Himoslomat.

Talviuinti

Himos-Jämsässä uiminen onnistuu myös talvikaudella, jopa avantoseikkailun merkeissä! Talvisin on mahdollisuus myös avantouintiin, tutustu lisää talviuintiin.

Mönkijäajelut

Ohjatut mönkijäsafarit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä Himos-Jämsän jylhissä maisemissa. Lähde kokemaan unohtumaton elämys Himos-Jämsän kauniissa maastossa.

Moottorikelkkailu

Vauhdin hurmaa parhaimmillaan. Himos-Jämsän alueella kulkee laaja moottorikelkkareitti, jota pitkin huristellessa pääset ihailemaan hohtavien hankien kauniita maisemia. Lisää moottorikelkkailusta löydät kelkkailusivuilta.

Lapsille

Talviaika tarjoaa lukemattomia hyvän mielen aktiviteetteja koko perheelle. Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla talviseikkailuja, eläinten kohtaamisia sekä lumista hauskanpitoa. Himoksen Lumilassa lasket mäkeä haluamallasi tavalla vaikka koko päivän. Valitse sopiva aktiviteettisi sinulle sekä perheellesi ja sitten vaan menoksi!

Retkeilyreitit

Luonnossa patikointi rentouttaa ja laskee stressitasoa. Himos-Jämsän alueella on monipuolisesti hyviä retkeilyreittejäHuomioithan ettei kaikilla reiteillä ole talvikunnossapitoa. Kuvaaja Julia Kivelä/Visit Jyväskylä Region.

Jäällä tai ladulla  Jämsän sydän logo

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulla on vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä. Hiihdä hiihtomajalle hörppäämään kuumaa mehua, keitä nokipannukahvit tai vietä tauko laavulla luontoa ihaillen. Hiihtoladut kannattaa katsastaa ennen kuin lähtee reitille.

Himoksen ensilumenlatu

Himoksen ensilumenlatu rakentuu Länsi-Himoksen vierestä kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on yhteensuuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta.

Luistelu

Retkiluistelua kauniissa maisemissa, jääkiekkopelien tohinaa vai curlingin salojen opettelua? Lomapäivän vietoksi on mahdollista valita eri jäälajeja. Himos-Jämsän alueella on ulkojääkenttiä ja jäähalleja, joissa voi laittaa pelit pystyyn.

Pilkkiminen

Lucky Fish tarjoaa pilkkimistä ja muita ympärivuotisia palveluita kalastusta harrastaville sekä siitä kiinnostuneille. Retket sopivat perheille lomanviettoon, työporukalle tyhypäiväksi, erityisryhmille tai vaikka lahjaksi. Hintaan sisältyy oppaan palvelut, varusteet ja lämmintä juomaa. 

 

Paukkupakkasilla  Jämsän sydän logo

Jos pakkaset nousevat yli kipurajojen, talvipäivän voi kuluttaa myös sisätiloissa. Tästä pitää huolen Himos-Jämsän lukuisat palveluntarjoajat. Jos et ole lumen ystävä valitse seudun ruoka-, juoma-, hemmottelu-, sauna- tai shoppailupalveluista.

Uimahalli

Jämsän paikallisessa uimahallissa polskitaan vuoden ympäri. Uimahalli Koskikaran terapia-allas, lasten allas ja kuntouintiallas ilahduttavat uimareita. Pesuhuoneista löytyy sauna sekä höyrysauna. Kesäisin lomailijat pääsevät uimaan uimahallin vieressä olevaan Koskikeskiseen, talvella on mahdollisuus avantouintiin.

 

Kuntosalit

Heitä treenikamppeet päälle ja ota suunnaksi kuntosali. Pakkaspäivinä tai sadesäällä tai muuten vaan kunnosta huolehtiakseen Himos-Jämsässä voi liikkua myös kuntosalilla. Lähde nauttimaan liikkumisen ilosta!

Edellinen
Seuraava
Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Majoitu mukavasti

Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Keski-Suomen kaunis luonto kutsuu viihtymään ympäri vuoden. Laajasta valikoimasta löytyy sopivan kokoisia mökkejä, huviloita ja huoneita, olit sitten matkassa pienemmällä tai isommalla ryhmällä. Huonemajoitusta löytyy kaupunkihotelleista idyllisiin maaseutuhotelleihin ja majataloihin.

Palvelut

Himos-Jämsän seudulla palveluja löytyy jokaiselle lomailijalle. Tutustu laajaan valikoimaan ja yhdistele juuri sinun lomaasi sopivat palvelut. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Ryhmille

Mukavat melontaretket, jännittävät paintball-pelit, vauhdikkaat moottorikelkka- ja mönkijäsafarit, kiehtovat kulttuuririennot – Himos-Jämsästä löytyy runsaasti tekemistä isommille ja pienemmille ryhmille Kokoa porukkasi kasaan ja suunnatkaa nauttimaan viihdyttävistä ryhmäaktiviteeteista.

Jaa

Auta meitä kehittämään Himos-Jämsän matkailua!

Vastaa matkailijakyselyyn ja voit voittaa 100 €:n lahjakortin vapaavalintaiseen Himos-Jämsän matkailuyritykseen.

Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 min.