Edellinen
Seuraava

Tekemistä talvella

 

Himos-Jämsän seudulla on monipuolinen valikoima aktiviteetteja. Talvisin pääset nauttimaan kauniista Keski-Suomen maisemista laskettelun, moottorikelkkailun tai vaikka koiravaljakkoajelun parissa. Upeat maisemat ovat itsessään jo hyvä syy valita Himos-Jämsä talviloman kohteeksi, mutta ottamalla aikaa myös aktiviteeteille saat taatusti kaiken irti talven vapaista. Tekemistä talvella löytyy rauhasta nauttivalle sekä vauhdikkaammista aktiviteeteista innostuneille. Himos on myös eteläisen Suomen suosituimpia laskettelukeskuksia erinomaisen sijaintinsa ansiosta – miksi ajaa Lappiin asti, kun voi jäädä matkalla Himos-Jämsään? Talven tunnelma, tapahtumat ja mökkeily ovat syitä jäädä Jämsään ja silloin Jämsä jää sydämeen!

Seuraa meitä somessa @HimosJamsa 

 

– Miksi menisit Lappiin asti, kun voit tulla Himos-Jämsään!-

 

Jämsän sydän logo

Laskettelu Himoksella

Jämsässä sijaitsee tunnettu Himoksen laskettelukeskus. Rinteet aukeavat yleensä joulukuussa, laskettelukauden kestäessä jopa vappuun saakka. Lumimaailma Lumilassa perheen pienimmillä riittää vauhtia ja puuhaa koko päiväksi!

Koiravaljakot

Koiravaljakkoajelut ovat yksi Himos-Jämsän suosituimmista loma-aktiviteeteista. Koirien kanssa voi peuhata huskytilalla tai tehdä pienen peltopyrähdyksen ja istua itse kyytiläisenä koirien viedessä, tai voit opetella itse ohjastamaan.

Talviuinti

Himos-Jämsässä uiminen ei rajoitu vain kesäaikaan, sillä talvella voi polskia ja virkistäytyä paikallisessa Uimahalli Koskikarassa sekä avannossa. Astetta hurjapäisemmät voivat  kokeilemaan avantoseikkailua Himoksen Patalahden vesissä.

Lumikenkäily

Himoksen Paljakakierros lumikengillä. Tarinallinen ja opastettu lumikenkäretki kaiken ikäisille luonnossaliikkujille. Lumikenkäilyyn voidaan lisäksi liittää erilaiset kilpailut ja leikit vaikkapa jäällä. Lumikenkäretkiä tarjoavat Eräopaspalvelu Ilkka Talvi ja Himoslomat.

Mönkijäajelut

Ohjatut mönkijäsafarit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä Himos-Jämsän jylhissä maisemissa. Lähde kokemaan unohtumaton elämys Himos-Jämsän kauniissa maastossa.

Moottorikelkkailu

Vauhdin hurmaa parhaimmillaan. Himos-Jämsän alueella kulkee laaja moottorikelkkareitti, jota pitkin huristellessa pääset ihailemaan hohtavien hankien kauniita maisemia. Lisää moottorikelkkailusta löydät kelkkailusivuilta.

Lapsille

Talviaika tarjoaa lukemattomia hyvän mielen aktiviteetteja koko perheelle. Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla talviseikkailuja, eläinten kohtaamisia sekä lumista hauskanpitoa. 

Retkeilyreitit

Luonnossa patikointi rentouttaa ja laskee stressitasoa. Himos-Jämsän alueella on monipuolisesti hyviä retkeilyreittejäHuomioithan ettei kaikilla reiteillä ole talvikunnossapitoa. Kuvaaja Julia Kivelä/Visit Jyväskylä Region.

Jäällä tai ladulla

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Himos-Jämsässä, sillä seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä noin 100 kilometriä, osa laduista on valaistu kello 8 ja 22 välillä. 

Luistelu

Himos-Jämsän seudulla on useita erilaisia tapoja viettää lomaa jäällä. Jämsästä löydät ulkojääkentät ja jäähallit, joissa voi kokeilla curlingia tai sekoittaa sitä jääkiekko-otteluun.

Pilkkiminen

Kalastus on mielekäs ja mukava harrastus veden äärellä ajanvietosta nauttivalle harrastelijalle. Opastetuille pilkkiretkille sinut vie HimosLomat, Lucky Fish ja KJM Sportfishing.

Paukkupakkasilla

Elämyspelit

Himos-Jämsässä elämyspelejä löytyy laidasta laitaan lomailijoille, firman virkistyspäiviin sekä kaveriporukan illanistujaisiin.

Uimahalli

Uimahalli Koskikarasta löydät altaat ja saunat rentoutumiseen ympärivuotiseen polskintaan!

Ostokset

Tutustu Himos-Jämsän ihastuttaviin ostospaikkoihin!

Kuntosalit

Säällä kuin säällä kuntosalit tarjoavat monipuolisesti erilaisia liikuntamuotoja kehonhuollosta bodypumppiin.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Jämsä Tehdas

Jämsä Tehdas -etätyötila on Jämsän kaupungin ylläpitämä työtila, jossa voit toistaiseksi työskennellä veloituksetta. Tehtaalla voit työskennellä muutaman tunnin, tehdä kokonaisen työpäivän tai viettää jopa etätyöviikon.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Digiopastus

04.09.2023 - 11.12.2023

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Digiopastus jatkuu! Maanantaisin klo 15-16 on tarjolla ilman ajanvarausta maksutonta digiopastusta Jämsän pääkirjaston monitoimitilassa. Opastusta on joka maanantai 4.9.-11.12, mutta…

Jousi- ja huilusoittajaiset

04.12.2023

18:00 - 19:00

Jokivarren Puukoulu, Kelhänkatu 8B, 42100 Jämsä

Jämsänjokilaakson musiikkiopiston huilu- ja jousioppilaat esittävät syksyn aikana oppimiaan kappaleita Jokivarren puukoululla ma 4.12.2023 klo 18. Soittajaisiin on vapaa pääsy.…

Herran huomassa

11.11.2023 - 09.12.2023

J+J Teatteri, Kauppakuja 3, 42300 Jämsänkoski

J+J Teatterin syyskauden näytelmä on "parisuhdekomediapläjäys" Herran huomassa. Kyseessä on näytelmän kantaesitys. Tarjolla on parisuhdekomediaa farssimaisin ja musiikkiteatterin höysten. Osissa…

Jaa