Tekemistä talvella

Himos-Jämsän seudulla on ennennäkemätön valikoima aktiviteetteja. Talvisin voi nauttia kauniista Keski-Suomen maisemista laskettelun, moottorikelkkailun tai vaikka koiravaljakkoajelun parissa. Mahtavat maisemat ovat itsessään jo hyvä syy valita Himos-Jämsä talviloman kohteeksi, mutta ottamalla aikaa myös aktiviteeteille saat taatusti kaiken irti talven vapaista. Tekemistä talvelle löytyy rauhasta nauttivalle, kuten myös aktiviteeteista innostuneille. Laskettelua, hiihtoa, koiravaljakoita, pilkkimistä ja Himos Areenan keikka-iltoja.

 

Laskettelu Himoksella

Jämsässä sijaitsee tunnettu Himoksen laskettelukeskus. Rinteet aukeavat yleensä joulukuussa, laskettelukauden kestäessä pitkälle huhtikuuhun, jopa vappuun saakka. Aktiivista tekemistä talvelle tarjoaa Himoksen  yli 20 rinnettä, joista varmasti löytyy jokaiselle taitotasolle sopiva mäki. Lumimaailma Lumilassa perheen pienimmillä riittää vauhtia ja puuhaa koko päiväksi!

Koiravaljakkoajelut keskellä Suomea

Koiravaljakkoajelut ovat yksi Himos-Jämsän suosituimmista talviaktiviteeteista. Jämsästä löytyy kaksi huskytilaa, jotka järjestävät talvisin koiravaljakkoajeluja ja tilavierailuja. Tule tutustumaan suloisiin karvakamuihin!

Lumikenkäily

Lumikenkäily käy kaiken ikäisille ystäväporukoille, sekä kaikille luonnon rauhasta ja kauneudesta nauttiville tai vaikka polttari-ohjelmaksi. Monet yritykset suosivat lumikenkäilyä kokousten oheispalveluna. Lumikenkäilyyn voidaan lisäksi liittää erilaiset kilpailut ja leikit vaikkapa jäällä.

Talviuinti

Himos-Jämsässä uiminen onnistuu myös talvikaudella, jopa jääuinnin muodossa. Jämsän paikallisesta uimahallista löytyy oma allas perheen pienimmille ja isompi allas vanhemmille. Talvisin on mahdollisuus avantouintiin. Astetta hurjapäisempi matkailija voi kokeilla jääuintia Himoksella.

Mönkijäajelut

Ohjatut mönkijäsafarit tarjoavat unohtumattomia elämyksiä Himos-Jämsän jylhissä maisemissa. Safareita järjestävät  HimoslomatLomahimos ja Kievari Rantapirtti.

Moottorikelkkailu

Vauhdin hurmaa parhaimmillaan. Himos-Jämsän alueella kulkee laaja moottorikelkkareitti, jota pitkin huristellessa pääset ihailemaan hohtavien hankien kauniita maisemia. Lisää moottorikelkkailusta löydät kelkkailu-sivuilta. Jos tahdot varata kelkan käyttöösi voit kysyä lisää tuotteesta Himoslomilta.

Snowscoot opetus ja vuokraus

Yhdistä pyöräilyn vapaus, lumilautailun mukavuus ja potkulautailun helppous! Scoottivuokraus ja alkuopetusta, jotta pääset mukaan lajin saloihin. Mahdollisuus myös omatoimiseen snowscoottien vuokraukseen niille, joilla on jo laji hallussa!

Dual Sport- ja Adventure Moottoripyöräily

Himos-Jämsän seudulta löytyy satoja kilometrejä mukavia pieniä hiekkateitä, MM-tason rallipätkiä sekä hienoja maisemakohteita ajettavaksi niin kesällä kuin hyvällä talvikelilläkin. Tule joko omalla pyörälläsi opastetulle yhteisreissuille, tai autamme sinua löytämään vuokrapyörän tarvittaessa.

Jäällä tai ladulla

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulla on vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä. Hiihdä hiihtomajalle hörppäämään kuumaa mehua, keitä nokipannukahvit tai vietä tauko laavulla luontoa ihaillen. Hiihtoladut kannattaa katsastaa ennen kuin lähtee reitille.

Luistelu

Retkiluistelua kauniissa maisemissa, jääkiekkopelien tohinaa vai curlingin salojen opettelua? Lomapäivän vietoksi on mahdollista valita eri jäälajeja. Himos-Jämsän alueella on ulkojääkenttiä ja jäähalleja, joissa voi laittaa pelit pystyyn.

Pilkkiminen

Lucky Fish tarjoaa pilkkimistä ja muita ympärivuotisia palveluita kalastusta harrastaville sekä siitä kiinnostuneille. Retket sopivat perheille lomanviettoon, työporukalle tyhypäiväksi, erityisryhmille tai vaikka lahjaksi. Hintaan sisältyy oppaan palvelut, varusteet ja lämmintä juomaa. 

 

Paukkupakkasilla

Jos pakkaset nousevat yli kipurajojen, talvipäivän voi kuluttaa myös sisätiloissa. Tästä pitää huolen Himos-Jämsän lukuisat palveluntarjoajat. Jos et ole lumen ystävä valitse seudun ruoka-, juoma-, hemmottelu-, sauna- tai shoppailupalveluista.

Uimahalli

Jämsän paikallisessa uimahallissa polskitaan vuoden ympäri. Uimahalli Koskikaran terapia-allas, lasten allas ja kuntouintiallas ilahduttavat uimareita. Pesuhuoneista löytyy sauna sekä höyrysauna. Kesäisin lomailijat pääsevät uimaan uimahallin vieressä olevaan Koskikeskiseen, talvella on mahdollisuus avantouintiin.

 

Kuntosalit

Heitä treenikamppeet päälle ja ota suunnaksi kuntosali. Pakkaspäivinä tai sadesäällä tai muuten vaan kunnosta huolehtiakseen Himos-Jämsässä voi liikkua myös kuntosalilla. Lähde nauttimaan liikkumisen ilosta!

Voisit olla kiinnostunut

Ryhmille

Jämsästä löytyy runsaasti tekemistä isommille ja pienemmille ryhmille. Aktiviteettitarjontaa löytyy kesällä ja talvella, TyKy-päivään työporukalle, polttariporukoille, syntymäpäiville tai muuten vaan.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää
Jaa