Edellinen
Seuraava

Museot

Tutustu talonpoikaistalouden elämään ja esineistöön, lähde muistelumatkalle vanhojen lelujen luo tai inspiroidu ilmailuteollisuuden maailmasta. Himos- Jämsän seudulla kaikki nämä toiveet toteutuu– sukella seudun historiaan! Vieraile neljässä kotiseutumuseossa ja useissa erikoismuseoissa, jotka kertovat alueen perinteistä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.

 

Jämsän sydän logo

Varaa ryhmällesi museovierailu

Suurin osa museoista on avoinna kesällä, joihinkin on mahdollista päästä tutustumaan ryhmänä ennakkoon sovittuna ajankohtana.

 

Virtuaalimuseon avulla voit päästä kulttuurikierrokselle vaikka heti: Museo24. Suosittelemme vierailua myös muissa lähiseudun museoissa, joihin on vain noin tunnin ajomatka: Mänttä-Vilppulassa Serlachius-museot, Tampereella Vapriikki ja Jyväskylässä Keski-Suomen museo ja Alvar Aalto museo.

 

Classic Garage

Classic Garage Jämsä on yksityismuseo, jossa on lähes 100 ajoneuvoa sekä kaikkea muuta upeaa nähtävää. Museo on auki vain ennakkoon ilmoitettuina ajankohtina.

Lelumuseo Helminauha

Upea maisemoitu rautatiepienoismalli, tuhansia leluja ja muuta esineistöä. Lelumuseo Helminauha esittelee tuhansien lelujen kattavan kokoelman 1900-luvusta tähän päivään.

Maamiehen museo

Maamiehen museo on nelikymmenvuotisen keräilytoiminnan myötä syntynyt pysyvä näyttelykokoelma, joka kertoo maatalouden koneistumisesta ajoittuen 1900-luvun alusta 1950-luvun loppuun.

Hallinportti ilmailumuseo

Yksi vierailemisen arvoisista kohteista on ehdottomasti Hallissa sijaitseva ilmailumuseo. Museo avattiin vuonna 1980, eli se on toiminut samalla paikalla jo yli neljäkymmentä vuotta.

Veljekset Karhumäki

Veljesten vanha toimisto- ja ilmavalokuvanäyttely esittelee 1930-luvulla ilmakuvauksen aloittaneen Veljekset Karhumäki Oy:n töitä. Ensimmäiset Karhumäen veljien tekemät ilmakuvat otettiin Jyväskylässä maaliskuussa 1929.

Aarresaari

Aarresaaren rakennukset tarjoavat aikamatkan paikkakunnan vaiheisiin 1500-luvulta 1900-luvun alkuvuosikymmenille. Rakennukset ja niihin sijoitettu esineistö kertovat perinteisen maatalouden lisäksi teollistumisen alkuvaiheisista. Museo avoinna kesällä.

Pälämäen kotiseutumuseo

Pälämäen kotiseutumuseo kertoo kiehtovasti Jämsän 1700- ja 1800-lukujen torpparivaltaisesta asutuksesta. Museo avoinna kesällä.

 

Kuoreveden kotiseutumuseo

Kuoreveden kotiseutumuseo sijaitsee kauniilla paikalla Kuorevesi-järven rannalla. Museo esittelee 1800-luvun ja 1900-luvun alun maatalon elämää ja esineistöä. Museo avoinna kesällä.

Längelmäen kotiseutumuseo

Längelmäen kotiseutumuseo esittelee talonpoikaisajan rakennuksia ja esineistöä. Museo avoinna kesällä.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Taidegalleriat

Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Alueesta on tullut merkittävä huopateollisuuden ja huopa-alan keskittymä. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisellä Huopanäyttelyllä.

Lue lisää

Maauimalan liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka

Lue lisää

Teatterit

Jämsän harrasteteatterit tarjoavat hersyvää komediaa ja farssia sekä kesäteatterin antoisaa kerrontaa Suomen historian tapahtumista. Himos-Jämsässä koet rikkaita ja värikkäitä teatterihetkiä!

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Jämsän MLL:n Ketjut Kuntoon-Tapahtuma

18.05.2024

10:00 - 14:00

Piispasentie 2, 42100 Jämsä

Tervetuloa koko perheen voimin juhlistamaan Jämsän MLL:n 10-vuotista Ketjut Kuntoon-Tapahtumaa Jämsän Liikennepuistoon❣️ Jo perinteeksi muodostunut Ketjut Kuntoon-tapahtumaa vietetään la 18.5.2024…

Jämsänkosken Vanhan Pappilan Kesäpäivä 18.5. klo 10-16

18.05.2024

10:00 - 16:00

Koskenväylä 6, 42300 Jämsä

Vanhan Pappilan Kesäpäivä pidetään Jämsänkoskella (Koskenväylä 6) lauantaina 18.5. klo 10-16. Tilaisuudessa pihakirppis (varaa kirppispaikka nrosta 7560652/Minna), kotieläimiä vuohia, pupuja…

Kevätjuhla + Benjamin

17.05.2024 - 18.05.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

Lippujen varausaika 2 päivää. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu.

Jaa