Luistelu

 

Retkiluistelua kauniissa maisemissa, jääkiekkopelien tohinaa vai curlingin salojen opettelua? Himos-Jämsän seutu tarjoaa lomapäivän aktiviteetiksi useita jäälajeja. Jämsän alueelta löydät ulkojääkenttiä sekä jäähalleja, joissa pääset kokeilemaan curlingia tai pistämään jääkiekkopelit pystyyn. Retkiluistelusta kiinnostuneille löytyy reittejä Patalahdelta, Pitkäjärveltä ja Kankarisvedeltä. Sido luistimet jalkaan ja lähde nauttimaan jäälajien huumasta!

 

Jämsän sydän logo

Retkiluistelu

Retkiluistelu on oiva talvipäivän aktiviteetti lähes jokaiselle lomailijalle ikään tai kuntoon katsomatta. Retkiluistelureittejä löytyy Patalahdelta, Pitkäjärveltä sekä Kankarisvedeltä. Vedä luistimet jalkaan ja viiletä luonnon jääradoilla kauniissa talvimaisemissa. Kaipolan Pitkäjärven retkiluistelurata on pituudeltaan noin 1,5 kilometriä. Kankarisvedeltä puolestaan löytyy noin 15 kilometrin pituinen ulkoilu- ja retkiluistelurata. Himoksen Patalahden jääradan pituus on noin 3 kilometriä ja oikoreittiä pitkin matkaa kertyy noin 1,5 kilometriä. Himos Safarit tarjoavat retkiluisteluvälineitä ja ratalippuja Patalahden retkiluisteluradalle.

Curling

Talviloma Himos-Jämsän seudulla isommalla porukalla? Jäällä pelattava curling on mukava talvinen joukkuepeli. Lajissa on tavoitteena saada mahdollisimman monta omaa kiveä lähemmäksi kehän keskipistettä kuin vastustajajoukkue. Curling on taitoa ja älyä vaativa laji, joka sopii kaiken ikäisille ja kokoisille. Kaiken lisäksi curling on myös älyttömän hauskaa! Curlingia pääsee kokeilemaan myös Längelmäki Hallissa. Himos Safarit järjestää talvisin curling-lajin niin kutsuttua sisarlajia, alppicurlingia. Alppicurling on mahdollisesti maailman vanhin jääpeli. Alppicurling eroaa tunnetummasta curlingista siinä, että maalina on ”kiekko” eikä jään alle piirretty pelialue. Kokoa oma tiimisi kasaan ja lähtekää testaamaan joko curlingia tai alppicurlingia – iloista talvipuuhaa Jämsässä!

Jäähallit ja luistelukentät

Talvisin Jämsässä voi luistella ja pelata jääpelejä kaukaloissa ja muilla luistelukentillä. Jämsän Paunun ulkokaukalo on vapaasti käytettävissä jäälajien harrastamiseen. Jos päivän keli ei ole suotuisa jääpelien harrastamiselle ulkosalla, Jämsän jäähallit tarjoavat mahdollisuuden jäälajien riemuun joka säällä. Jämsästä löytyy kolme jäähallia, joissa pääset harrastamaan ja nauttimaan eri jääpeleistä. Halleissa luonnistuu jääkiekkopelit ja lisäksi Längelmäki Halli tarjoaa mahdollisuuden myös curlingin pelaamiseen. Kaikissa jäähalleissa on maksuttomia yleisluisteluvuoroja, joihin voit tutustua suoraan jäähallien omilla sivuilla. Jäähallit, luistelukentät, kaukalot ja retkiluisteluradat löydät Jämsän kaupungin sivuilta.

 

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä.

Lue lisää

Laskettelu

Himos tarjoaa yli 20 rinnettä, joista varmasti löytyy jokaiselle taitotasolle sopiva mäki. Hissejä on 15 kappaletta, joista kaksi on korkeuksiin kohoavia tuolihissejä. Himokselle on kätevintä tulla joko joukkoliikenteellä Jämsän keskustasta tai omalla autolla. Saavu valloittamaan Himoksen rinteet ja nauttimaan talvipäivästä!

Lue lisää

Koiravaljakot

Himos-Jämsän seudulta löydät Suomen eteläisimmät huskytilat koiravaljakkosafareineen. Koiravaljakkoajelut ovat yksi Jämsän suosituimmista loma-aktiviteeteista. Lähde luomaan unohtumattomia muistoja hellyttävien huskien kanssa!

Lue lisää
Jaa