Edellinen
Seuraava

Luistelu

 

Retkiluistelua kauniissa maisemissa, jääkiekkopelien tohinaa vai curlingin salojen opettelua? Himos-Jämsän seutu tarjoaa useita erilaisia tapoja viettää lomaa jäällä. Jämsästä löydät ulkojääkentät ja jäähallit, joissa voi kokeilla curlingia tai sekoittaa sitä jääkiekko-otteluun. Retkiluistelusta kiinnostuneille on tarjolla jääreittejä Patalahdelta, Pitkäjärveltä ja Kankarisvedeltä. Laita vain luistimet jalkaan ja lähde jäälle! Ethän mene heikoille jäille! Huomioi aina sääolosuhteet ennen jäälle menoa.

 

Jämsän sydän logo

Retkiluistelu

Retkiluistelu on oiva talvipäivän aktiviteetti lähes jokaiselle lomailijalle ikään tai kuntoon katsomatta. Retkiluistelureittejä löytyy Patalahdelta, Pitkäjärveltä sekä Kankarisvedeltä. Vedä luistimet jalkaan ja viiletä luonnon jääradoilla kauniissa talvimaisemissa. Kaipolan Pitkäjärven retkiluistelurata on pituudeltaan noin 1,5 kilometriä. Kankarisveden jäärata on noin 15 kilometrin pituinen ulkoilu- ja retkiluistelurata. Himoksen Patalahden jääradan pituus on noin 3 kilometriä ja oikoreittiä pitkin matkaa kertyy noin 1,5 kilometriä. Himos Safarit tarjoavat retkiluisteluvälineitä ja ratalippuja Patalahden retkiluisteluradalle.

Curling

Talviloma Himos-Jämsän seudulla isommalla porukalla? Jäällä pelattava curling on mukava talvinen joukkuepeli. Lajissa on tavoitteena saada mahdollisimman monta omaa kiveä lähemmäksi kehän keskipistettä kuin vastustajajoukkue. Curling on taitoa ja älyä vaativa laji, joka sopii kaiken ikäisille ja kokoisille. Kaiken lisäksi curling on myös älyttömän hauskaa! Curlingia pääsee kokeilemaan myös Längelmäki Hallissa. Himos Safarit järjestää talvisin curling-lajin niin kutsuttua sisarlajia, alppicurlingia. Alppicurling on mahdollisesti maailman vanhin jääpeli. Alppicurling eroaa tunnetummasta curlingista siinä, että maalina on ”kiekko” eikä jään alle piirretty pelialue. Kokoa oma tiimisi kasaan ja lähtekää testaamaan joko curlingia tai alppicurlingia – iloista talvipuuhaa Jämsässä!

Jäähallit ja luistelukentät

Talvisin Jämsässä voi luistella ja pelata jääpelejä kaukaloissa ja muilla luistelukentillä. Jämsän Paunun ulkokaukalo on vapaasti käytettävissä jäälajien harrastamiseen. Jos päivän keli ei ole suotuisa jääpelien harrastamiselle ulkosalla, Jämsän jäähallit tarjoavat mahdollisuuden jäälajien riemuun joka säällä. Jämsästä löytyy kolme jäähallia, joissa pääset harrastamaan ja nauttimaan eri jääpeleistä. Halleissa luonnistuu jääkiekkopelit ja lisäksi Längelmäki Halli tarjoaa mahdollisuuden myös curlingin pelaamiseen. Kaikissa jäähalleissa on maksuttomia yleisluisteluvuoroja, joihin voit tutustua suoraan jäähallien omilla sivuilla. Jäähallit, luistelukentät, kaukalot ja retkiluisteluradat löydät täältä.

 

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä.

Lue lisää

Huopakulttuuri

Huopatossuja ja huopikkaita, villaneuleita ja huovutusvillaa… Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. ”Suomen Huopalaaksoksi” kutsutulta seudulta löydät huopamyymälät, tehdasvierailut, huovutuskurssit sekä huopanäyttelyt.

Lue lisää

Saunat

Tervetuloa virkistäytymään pehmeisiin löylyihin Suomen Saunamaakuntaan. Keski-Suomen etelälaidalla sijaitsevassa Jämsässä suomalaisella saunakulttuurilla on pitkät perinteet.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Wanhan Witosen SUP-vaellus

07.06.2023 - 11.06.2023

Hulkkionlahdentie, Jämsä

Wanhan Witosen SUP-vaellus, 7- 11.6.2023 Wanhan Witosen melontareitillä, Keski-Suomen sydämessä saat kokea miten tunnelmalliset joet ja kimmeltävät järvet vaihtuvat kuohuviin…

Himos Kesän Avaus

09.06.2023 - 11.06.2023

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

Lippujen varausaika 2 päivää. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu. Kahden päivän liput vain ennakkoon! Yhden päivän liput ovelta, mikäli jäljellä.

Kullanhuuhdontakilpailut Eväjärvellä

10.06.2023 - 11.06.2023

Eväjärvi, 35600 Jämsä

Lauantaina 10.6.23 kilpaillaan kullanhuuhdonnan Suomen mestaruuksista sarjoissa Veteraanit, perinnevaskoolit, 2-hengen joukkue, 3-hengen joukkue sekä 5-hengen joukkue. Sunnuntaina 11.6. kilpaillaan Hämeen…

Jaa