Edellinen
Seuraava

Luistelu

 

Retkiluistelua kauniissa maisemissa, jääkiekkopelien tohinaa vai curlingin salojen opettelua? Himos-Jämsän seutu tarjoaa useita erilaisia tapoja viettää lomaa jäällä. Jämsästä löydät ulkojääkentät ja jäähallit, joissa voi kokeilla curlingia tai sekoittaa sitä jääkiekko-otteluun. Retkiluistelusta kiinnostuneille on tarjolla jääreittejä Patalahdelta, Pitkäjärveltä ja Kankarisvedeltä. Laita vain luistimet jalkaan ja lähde jäälle! Ethän mene heikoille jäille! Huomioi aina sääolosuhteet ennen jäälle menoa.

 

Jämsän sydän logo

Retkiluistelu

Retkiluistelu on oiva talvipäivän aktiviteetti lähes jokaiselle lomailijalle ikään tai kuntoon katsomatta. Retkiluistelureittejä löytyy Patalahdelta, Pitkäjärveltä sekä Kankarisvedeltä. Vedä luistimet jalkaan ja viiletä luonnon jääradoilla kauniissa talvimaisemissa. Kaipolan Pitkäjärven retkiluistelurata on pituudeltaan noin 1,5 kilometriä. Kankarisveden jäärata on noin 15 kilometrin pituinen ulkoilu- ja retkiluistelurata. Himoksen Patalahden jääradan pituus on noin 3 kilometriä ja oikoreittiä pitkin matkaa kertyy noin 1,5 kilometriä. Himos Safarit tarjoavat retkiluisteluvälineitä ja ratalippuja Patalahden retkiluisteluradalle.

Alppicurling

Himos Safarit järjestää talvisin curling-lajin niin kutsuttua sisarlajia, alppicurlingia. Alppicurling on mahdollisesti maailman vanhin jääpeli. Alppicurling eroaa tunnetummasta curlingista siinä, että maalina on ”kiekko” eikä jään alle piirretty pelialue. Curling on taitoa ja älyä vaativa laji, joka sopii kaiken ikäisille ja kokoisille. Kaiken lisäksi curling on myös älyttömän hauska

Jäähallit ja luistelukentät

 

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut

Hiihto

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä yli 100 kilometriä.

Lue lisää

Huopakulttuuri

Huopatossuja ja huopikkaita, villaneuleita ja huovutusvillaa… Jämsän alue tunnetaan ainutlaatuisesta huopataiteesta ja käsityöperinteistä. ”Suomen Huopalaaksoksi” kutsutulta seudulta löydät huopamyymälät, tehdasvierailut, huovutuskurssit sekä huopanäyttelyt.

Lue lisää

Saunat

Tervetuloa virkistäytymään pehmeisiin löylyihin Suomen Saunamaakuntaan. Keski-Suomen etelälaidalla sijaitsevassa Jämsässä suomalaisella saunakulttuurilla on pitkät perinteet.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Herran huomassa

11.11.2023 - 09.12.2023

J+J Teatteri, Kauppakuja 3, 42300 Jämsänkoski

J+J Teatterin syyskauden näytelmä on "parisuhdekomediapläjäys" Herran huomassa. Kyseessä on näytelmän kantaesitys. Tarjolla on parisuhdekomediaa farssimaisin ja musiikkiteatterin höysten. Osissa…

Petri Nygård

08.12.2023 - 09.12.2023

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

PETRI NYGÅRD KEIKALLA HIMOS AREENALLA! Petri Nygård on aurinkolaseistaan ja kalastajahatustaan tunnettu artisti, jonka biisejä harvat myöntävät kuuntelevansa, vaikka todellisuudessa…

Taiteilija Hannes Auteren veistosnäyttely

28.02.2023 - 31.12.2023

Tiilikantie 5, 42300 Jämsä

Saarijärveläisen kansantaiteilijan Hannes Auteren (1888-1967) puu- ja keramiikkaveistosten näyttely.

Jaa