Hiihto

 

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Jämsässä. Himos-Jämsän seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä noin 100 kilometriä, osa laduista on valaistu kello 8 ja 22 välillä. Himos-Jämsän alueella mutkittelee lyhyempiä ja pidempiä hiihtolenkkejä jokaiseen hiihtovauhtiin sopivaksi. Hiihdä luistavin suksin hiihtomajalle hörppäämään kuumaa mehua tai vietä tauko laavulla luontoa ihaillen. Himoksen Ensilumen latu rakentuu Länsi-Himoksen vierestä kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on yhteensuuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta.  Luistavat ladut kutsuvat nauttimaan talvipäivästä!

 

Jämsän sydän logo

Hiihtoladut ja Himoksen ensilumenlatu

Jämsän ladut lähtevät Särkijärven kuntokeskuksesta ja jatkuvat Pykälän kautta Jämsänkoskelle, Juokslahdelle ja Himokselle. Jämsän kaupungin sivuilta löydät Himos-Jämsän alueen latukarttoja.
Himoksen ladut ovat Himosrannasta suorassa yhteydessä Jämsän latuverkostoon ja Pykälään. Himosrannasta hiihtolatu jatkuu rinteiden suuntaan Patalahden jään yli, yhdistää Pohjois-Himoksen sekä Länsi-Himoksen rinnealueet ja nousee Pohjoisrinteiden huipulle, jossa on haastava 5 km:n valaistu latu. Huipun ladun varrella on laavu.
Golfkenttää kiertävät ladut yhdistyvät Jämsän keskustaan päin kulkevalle ladulle. Länsi-Himoksen rinteiden edustalle, Kuikkajärven ympärille on rakennettu tykkilumen latu.
Myös Jämsänkoskella sekä Länkipohjassa mutkittelee laaja latuverkosto. Lisäksi Hallin urheilukeskuksessa on muutaman kilometrin pituisia hiihtolatuja.

Himoksen Ensilumen latu rakentuu Länsi-Himoksen vierestä kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on yhteensuuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta. Ensilumen ladun latupohja ja vesiputkisto rakennetaan kesällä 2021 valmiiksi. Ladun avaukseen tavoitellaan marraskuun 2021 ensimmäistä viikonloppua (+-2 viikkoa), riippuen loppusyksyn säästä. Marraskuussa 2021 tavoitellaan reilun kilometrin mittaista edestakaisin hiihdettävää latua. Pakkaskelien myötä mahdollisuus lumettaa ladulle lisää mittaa.

 

 

 

 

Hiihtomaja ja laavut

Hiihdä Pykälän hiihtomajalle, jossa voit hörpätä kuumaa mehua ja levähtää hetken idyllisellä taukopaikalla. Hiihtoreittien varrelta löytyy myös laavuja, joissa voi paistaa makkaraa ja hengähtää luonnonkauniita maisemia ihaillen. Laavut, kodat, nuotiopaikat löydät notskilla blogista. Muistathan ottaa omat puut mukaasi, siivota jälkesi, viedä roskat pois ja huolehtia turvallisesta tulen käytöstä!

Koirahiihtoladut

Koirahiihtolatuja löytyy Jämsänkosken Myllymäestä, aivan jäähallin kupeesta. Yksisuuntainen latu on noin kilometrin mittainen ja koirat on pidettävä kytkettynä ladulla liikuttaessa. Himoksen vanhalla golf-kentällä on 1,3 km pituinen koirahiihtolatu. Viitta koiraladulle löytyy isolta parkkipaikalta 80m Pohjois-Himoksen suuntaan.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Moottorikelkkailu

Himos-Jämsän alueella kulkee laaja moottorikelkkareitti,  jonka varrella pääsee ihailemaan kauniita maisemia hohtavien hankien loisteessa.

Lue lisää

Laskettelu

Himos tarjoaa yli 20 rinnettä, joista varmasti löytyy jokaiselle taitotasolle sopiva mäki. Hissejä on 15 kappaletta, joista kaksi on korkeuksiin kohoavia tuolihissejä. Himokselle on kätevintä tulla joko joukkoliikenteellä Jämsän keskustasta tai omalla autolla. Saavu valloittamaan Himoksen rinteet ja nauttimaan talvipäivästä!

Lue lisää

Vuokramökit

Himos ja Jämsä tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja mökkeilyyn ja maaseutumajoitukseen. Himoksesta löydät viihtyisiä lomamökkejä vain muutaman kilometrin päässä palveluista.

Lue lisää
Jaa