Edellinen
Seuraava

Hiihto

 

Hiihdon ystävät viihtyvät lomalla Himos-Jämsässä, sillä seudulta löytyy vaihtelevia ja luonnonkauniissa maastoissa mutkittelevia hiihtolatuja yhteensä noin 100 kilometriä, osa laduista on valaistu kello 8 ja 22 välillä. Himoksen Ensilumen latu suuntaa Länsi-Himoksen vierestä kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on yhteen suuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta. Himos-Jämsän latukartasta näet latujen kunnon, pituuden, kartan ja valaistuksen. Voit halutessasi tulostaa Jämsän latukartta. Pykälän majan kioskimyynti alkaa la 8.1. klo 10-16. Luistavat ladut kutsuvat nauttimaan talvipäivästä!

 

Jämsän sydän logo

Hiihtoladut

Jämsän ladut lähtevät Särkijärven kuntokeskuksesta ja jatkuvat Pykälän kautta Jämsänkoskelle, Juokslahdelle ja Himokselle. Jämsän kaupungin sivuilta löydät Himos-Jämsän alueen latukarttoja. Himoksen ladut ovat Himosrannasta suorassa yhteydessä Jämsän latuverkostoon ja Pykälään. Golfkenttää kiertävät ladut yhdistyvät Jämsän keskustaan päin kulkevalle ladulle. Länsi-Himoksen rinteiden edustalle, Kuikkajärven ympärille on rakennettu tykkilumen latu. Myös Jämsänkoskella sekä Länkipohjassa mutkittelee laaja latuverkosto. Lisäksi Hallin urheilukeskuksessa on muutaman kilometrin pituisia hiihtolatuja.

 

 

 

 

 

Ensilumenlatu

Himoksen Ensilumen ladun infra on valmiina ja latu lähtee Länsi-Himoksen vierestä olevalta parkkipaikalta kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on kokonaisuudessaan yhteensuuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta. Ensilumenladulle myydään kausikortteja ja päivälippuja. Liikunta- ja kulttuuriseteleillä kausikortteja voi ostaa myös Himos-Yhtiöiden toimistolta.

Hiihtomaja ja laavut

Hiihdä Pykälän hiihtomajalle, jossa voit hörpätä kuumaa mehua ja levähtää hetken idyllisellä taukopaikalla. Hiihtoreittien varrelta löytyy myös laavuja, joissa voi paistaa makkaraa ja hengähtää luonnonkauniita maisemia ihaillen. Laavut, kodat, nuotiopaikat löydät notskilla blogista. Muistathan ottaa omat puut mukaasi, siivota jälkesi, viedä roskat pois ja huolehtia turvallisesta tulen käytöstä!

Koirahiihtoladut

Koirahiihtolatuja löytyy Jämsänkosken Myllymäestä, aivan jäähallin kupeesta. Yksisuuntainen latu on noin kilometrin mittainen ja koirat on pidettävä kytkettynä ladulla liikuttaessa. Himoksen vanhalla golf-kentällä on 1,3 km pituinen koirahiihtolatu. Viitta koiraladulle löytyy isolta parkkipaikalta 80m Pohjois-Himoksen suuntaan.

Edellinen
Seuraava

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Moottorikelkkailu

Himos-Jämsän alueella kulkee laaja moottorikelkkareitti,  jonka varrella pääsee ihailemaan kauniita maisemia hohtavien hankien loisteessa.

Lue lisää

Laskettelu

Himos tarjoaa yli 20 rinnettä, joista varmasti löytyy jokaiselle taitotasolle sopiva mäki. Hissejä on 15 kappaletta, joista kaksi on korkeuksiin kohoavia tuolihissejä. Himokselle on kätevintä tulla joko joukkoliikenteellä Jämsän keskustasta tai omalla autolla. Saavu valloittamaan Himoksen rinteet ja nauttimaan talvipäivästä!

Lue lisää

Vuokramökit

Himos ja Jämsä tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja mökkeilyyn ja maaseutumajoitukseen. Himoksesta löydät viihtyisiä lomamökkejä vain muutaman kilometrin päässä palveluista.

Lue lisää
Jaa

Auta meitä kehittämään Himos-Jämsän matkailua!

Vastaa matkailijakyselyyn ja voit voittaa 100 €:n lahjakortin vapaavalintaiseen Himos-Jämsän matkailuyritykseen.

Vastaa kyselyyn

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 min.