Kevään merkkejä Himos-Jämsässä

Jos tahdot irrottautua arjesta ystävien kanssa juhlien tai retkeillä pienellä porukalla luonnossa, Himos-Jämsän kevät on sinun aikaasi. Pääsiäisloma tai talven vapaat kannattaa valita sijainniltaan helposti lähestyttävässä paikassa – eli keskeisellä paikalla Suomea. Parasta tekemistä Himos-Jämsän alueella on ystäväporukoiden yhteiset mökkiviikonloput, joita voi viettää helposti ilman sen suurempaa syytä. Myös polttarit ja perheen merkkipäivät ovat olleet menestys alueella. Mökkeilyyn voi liittää alueen tapahtumia, aktiviteettejä ja paikallisia palveluita. Alueen pienet ja idylliset putiikit yllättävät positiivisesti matkailijan, jos toisenkin. Seudun luonto heräilee keväällä myös täyteen kauneuteensa – alueen uljaan maaston vuoksi voit kokea keväällä niin talven kuin kesänkin parhaat puolet. Tutustu alueen luontokohteisiin, pyöräily- tai retkeilyreitteihin. Lisää sykettä kevääseen tuo auki olevat rinteet ja talven viimeiset laskut lasketaan vasta vappuna. Valitse itse vapaa-aikasi: yhdessäoloa luonnon syleilyssä tai mökkeilyä toiminnan ja sykkeen äärellä.

Elämyspelit

Liikuntaa, jännitystä, kisailua viihdepelien parissa löydät Himos-Jämsän tarjoamista elämyksistä. Himos-Jämsän seudulla järjestät helposti polttarit, ohjelmaa illanviettoon tai nostatat yhteishenkeä.

Mönkijäajelut

Koe ohjatuilla mönkijäsafareilla unohtumaton elämys  lähiseudun kauniissa maastossa. Halutessasi saat vuokrattua mönkijän myös omaan käyttöösi ja lähteä omatoimiselle ajelulle.

Riippumattovaellus

Riippumatossa voit nukkua yksilöllisesti ja mukavasti luonnon keskellä omassa rauhassa, mutta ryhmän tuomassa turvassa. Riippumatto on kevyt kantaa mukana ja varustettuna hyttyssuojalla ja katospressulla. Näin saat mukavat ja rauhalliset yöunet kelistä riippumatta.

Aistien polku

Palvelun tarkoituksen on virittää ihmisen kaikkia aisteja, tuottaa mielihyvää ja virkistystä, uusia ajatuksia sekä jaksamista arkeen. Aistien polku on tilattavissa ympäri vuoden.
Katso lisää luontoretkeilystä.

Saunapiha

Tervetuloa nauttimaan HimosLomien uudesta Saunapihasta! Saunapihassa on useita saunoja lämpimänä, jolloin voit saunoa ja kylpeä mielin määrin. Saunapihassa on savusauna, rantasauna, puusauna sekä tynnyrisauna. Katso lisää saunapalveluja Himos-Jämsän seudulla.

Kynsistudio Your Nails

Piristä kevättäsi kauniilla kynsillä ja nauti rentouttavasta jalkahoidosta. Käytössä korkealaatuiset saksalaiset LCN- tuotteet, joista on poistettu allergiaa aiheuttavat aineet, sopivat myös atooppiselle iholle. Tule käymään Kynsistudio Your Nails:ssa!
Katso lisää paikallisia hyvinvointipalveluja. 

 

Melonta

Keskisuomalainen vesiluonto, Päijänne, Wanhan Witosen-reitti, Jämsänjoki ynnä lukuisat pienemmät järvet, tarjoavat loistavat ja monipuoliset puitteet melontaan. Kanootin tai kajakin lipuessa kimmeltävän veden pinnalla avautuu ympäröivät näkymät aivan eri lailla kuin maalta käsin.

Vetouistelu

Vetouistelukausi alkaa heti jäiden lähdettyä ja parhaimpia sesonkeja on kuha aina heinäkuusta syyskuuhun. Järvitaimen syyskuusta aina jäiden tuloon. Rantautumismahdollisuus makkaranpaistoon laavulla.

Liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Kesähelteillä voi pulahtaa uimaan ja viettää aikaa puiston nurmialueilla aurinkoa ottaen ja eväitä nauttien. Alueelta löytyy Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice- taitoharjoittelurata jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun.

Pyöräily

Himos-Jämsän seudulla on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn ympärivuotisesti. Erilaisia pyöräilyreittejä ja kumpareinen Pumptrack-rata takaavat hauskan tavan haastaa itseään pyöräilyn parissa.

 

Luontonähtävyydet

Jämsästä löytyy ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuisto tarjoaa rauhallisia metsiä ja järvimaisemia.

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän seudulta löytyy erilaisia retkeilyreittejä, joiden varsilla voi pysähtyä laavulle tai kodalle eväitä syömään. Tutustu Isojärven kansallispuistoon tai kokeile polkujuoksua Himos Trail-reiteillä.

 

Voisit olla kiinnostunut

Ostokset

Jämsäläisiä maukkaita herkkuja sekä laadukkaita käsitöitä. Jämsässä on monia pieniä erikoisliikkeitä, mutta kaupungista löytyvät myös suuret kauppaketjut.

Lue lisää

Hyvinvointi

Irrottaudu arjen hälinästä ja tule viettämään rentouttavaa lomaa. Himos-Jämsän seudulla on saunapalveluja, kuntoilumahdollisuuksia ja useita hyvinvointi ja hemmotteluhoitoja.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

HimosJämsä @ Instagram

HimosJämsä @ Facebook

Saunakylällä on ihania ystäviä ja monia upeita yhteistyökumppaneita ♥️ Tällä viikolla saatiin valmiiksi Saunakylän postikorttisarja teemalla "Lempeät Löylyt", tekijänä Hartikka Cards & Posters ♥️😊👍 Käykääpä kurkkaamassa korttisarja: https://www.hartikkacards.net/p/lempeat-loylyt-korttivalikoima-8-kpl/ Yksittäiskortteja saa ostettua Saunakylästä lauantaisin!
03.07.2020
Lauantaina kesän viikko-ohjelmassa mönkijäsafari klo 10 ja asfalttisurffausta klo 13! Mönkijäsafarilla kierrellään oppaan johdolla Himoksen lähimaastoja, asfalttisurffauksen ideana puolestaan on haastaa tasapainoa eri kokoisilla laudoilla laskien. Asfalttisurffaus on vaatimustasoltaan huomattavasti esimerkiksi lumilautailua helpompaa, ja mönkijäsafarillakin on opas perehdyttämässä ja auttamassa, joten ilmoittaudu rohkeasti mukaan aktiviteetteihin! 🤗 Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina HimosLomien myyntipalveluun, puh. 020 711 9200. Lue lisää viikko-ohjelmasta sivuiltamme https://himoslomat.fi/kesaloma/kesan-viikko-ohjelma/
03.07.2020
Kansainvälisen huopanäyttelyn teoksia voi ihailla netin kautta https://www.filtti.fi/.
02.07.2020
Ruuhkatonta elämää perheen ehdoilla. Perheen kasvaessa Anne Silván teki päätöksen, jota hän ei ole katunut missään vaiheessa. Nyt moni muukin miettii, millaisen tulevaisuuden lapsilleen antaa. Viisi syytä rakastua Jämsään. ❤️ Tutustu Annen tarinaan!
01.07.2020
30.06.2020
Suosittu liikennepuisto avataan huomenna. Ei muuta kuin polkuauton rattiin! 🙂
30.06.2020
Tässä on monta mukavaa vinkkiä lasten kanssa kesäloman viettoon. 🌞
30.06.2020
Suomen Huopayhdistys Filtin perinteinen huopanäyttely järjestetään tänä kesänä virtuaalisena. Voit tutustua "Kolmiulotteisuus"-näyttelyyn täällä: https://www.filtti.fi/
29.06.2020
Tänään vierailukohteena Koskenpäällä mm Kievari Rantapirtti. Kievari on pitkän linjan maaseutumatkailun edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Tarjolla on mm loistava frisbeegolf - rata, erilaisia aktiviteetteja, (Wanhan Witosen melontareitti, fatbike - vuokrausta, luontoretket, huskykoira-ajelut talvella ym), tilaussaunat, majoitusta ja ravintolapalvelut. Frisbeegolf - rataa esittelemässä (kuvassa) Kievarin isäntä Timo Niinimäki. Lisätietoja löydät www.kp-rantapirtti Lisää kuvia hankkeen instagramissa #elävätkylät #juokslahti #koskenpää #länkipohja #elävätkylät.hanke #yrittäjyys #yhteistyö #leadervesuri
25.06.2020
Jämsän kesäteatterissa nähdään elokuussa farssikomedia Pusi pusi! 😘
25.06.2020
Jaa