Kevään merkkejä Himos-Jämsässä

Jos tahdot irrottautua arjesta ystävien kanssa juhlien tai retkeillä pienellä porukalla luonnossa, Himos-Jämsän kevät on sinun aikaasi. Pääsiäisloma tai talven vapaat kannattaa valita sijainniltaan helposti lähestyttävässä paikassa – eli keskeisellä paikalla Suomea. Parasta tekemistä Himos-Jämsän alueella on ystäväporukoiden yhteiset mökkiviikonloput, joita voi viettää helposti ilman sen suurempaa syytä. Myös polttarit ja perheen merkkipäivät ovat olleet menestys alueella. Mökkeilyyn voi liittää alueen tapahtumia, aktiviteettejä ja paikallisia palveluita. Alueen pienet ja idylliset putiikit yllättävät positiivisesti matkailijan, jos toisenkin. Seudun luonto heräilee keväällä myös täyteen kauneuteensa – alueen uljaan maaston vuoksi voit kokea keväällä niin talven kuin kesänkin parhaat puolet. Tutustu alueen luontokohteisiin, pyöräily- tai retkeilyreitteihin. Lisää sykettä kevääseen tuo auki olevat rinteet ja talven viimeiset laskut lasketaan vasta vappuna. Valitse itse vapaa-aikasi: yhdessäoloa luonnon syleilyssä tai mökkeilyä toiminnan ja sykkeen äärellä.

Elämyspelit

Liikuntaa, jännitystä, kisailua viihdepelien parissa löydät Himos-Jämsän tarjoamista elämyksistä. Himos-Jämsän seudulla järjestät helposti polttarit, ohjelmaa illanviettoon tai nostatat yhteishenkeä.

Mönkijäajelut

Koe ohjatuilla mönkijäsafareilla unohtumaton elämys  lähiseudun kauniissa maastossa. Halutessasi saat vuokrattua mönkijän myös omaan käyttöösi ja lähteä omatoimiselle ajelulle.

Riippumattovaellus

Riippumatossa voit nukkua yksilöllisesti ja mukavasti luonnon keskellä omassa rauhassa, mutta ryhmän tuomassa turvassa. Riippumatto on kevyt kantaa mukana ja varustettuna hyttyssuojalla ja katospressulla. Näin saat mukavat ja rauhalliset yöunet kelistä riippumatta.

Aistien polku

Palvelun tarkoituksen on virittää ihmisen kaikkia aisteja, tuottaa mielihyvää ja virkistystä, uusia ajatuksia sekä jaksamista arkeen. Aistien polku on tilattavissa ympäri vuoden.
Katso lisää luontoretkeilystä.

Saunapiha

Tervetuloa nauttimaan HimosLomien uudesta Saunapihasta! Saunapihassa on useita saunoja lämpimänä, jolloin voit saunoa ja kylpeä mielin määrin. Saunapihassa on savusauna, rantasauna, puusauna sekä tynnyrisauna. Katso lisää saunapalveluja Himos-Jämsän seudulla.

Kynsistudio Your Nails

Piristä kevättäsi kauniilla kynsillä ja nauti rentouttavasta jalkahoidosta. Käytössä korkealaatuiset saksalaiset LCN- tuotteet, joista on poistettu allergiaa aiheuttavat aineet, sopivat myös atooppiselle iholle. Tule käymään Kynsistudio Your Nails:ssa!
Katso lisää paikallisia hyvinvointipalveluja. 

 

Melonta

Keskisuomalainen vesiluonto, Päijänne, Wanhan Witosen-reitti, Jämsänjoki ynnä lukuisat pienemmät järvet, tarjoavat loistavat ja monipuoliset puitteet melontaan. Kanootin tai kajakin lipuessa kimmeltävän veden pinnalla avautuu ympäröivät näkymät aivan eri lailla kuin maalta käsin.

Vetouistelu

Vetouistelukausi alkaa heti jäiden lähdettyä ja parhaimpia sesonkeja on kuha aina heinäkuusta syyskuuhun. Järvitaimen syyskuusta aina jäiden tuloon. Rantautumismahdollisuus makkaranpaistoon laavulla.

Liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Kesähelteillä voi pulahtaa uimaan ja viettää aikaa puiston nurmialueilla aurinkoa ottaen ja eväitä nauttien. Alueelta löytyy Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice- taitoharjoittelurata jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun.

Pyöräily

Himos-Jämsän seudulla on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn ympärivuotisesti. Erilaisia pyöräilyreittejä ja kumpareinen Pumptrack-rata takaavat hauskan tavan haastaa itseään pyöräilyn parissa.

 

Luontonähtävyydet

Jämsästä löytyy ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuisto tarjoaa rauhallisia metsiä ja järvimaisemia.

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän seudulta löytyy erilaisia retkeilyreittejä, joiden varsilla voi pysähtyä laavulle tai kodalle eväitä syömään. Tutustu Isojärven kansallispuistoon tai kokeile polkujuoksua Himos Trail-reiteillä.

 

Voisit olla kiinnostunut

Ostokset

Jämsäläisiä maukkaita herkkuja sekä laadukkaita käsitöitä. Jämsässä on monia pieniä erikoisliikkeitä, mutta kaupungista löytyvät myös suuret kauppaketjut. Paikallisia erikoisuuksia etsivien kannattaa piipahtaa lukuisissa pienemmissä ostospaikoissa - huopaliikkeissä, käsityö- ja erikoismyymälöissä, kirpputoreilla ja antiikkiliikkeissä.

Lue lisää

Hyvinvointi

Irrottaudu arjen hälinästä ja tule viettämään rentouttavaa lomaa. Himos-Jämsän seudulla on saunapalveluja, kuntoilumahdollisuuksia ja useita hyvinvointi ja hemmotteluhoitoja.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

HimosJämsä @ Instagram

HimosJämsä @ Facebook

Kesää odotellessa voit osallistua Saunakylän arvontaan 🌺
03.04.2020
02.04.2020
Himosjamsa-matkailusivustolla näet miten voit tukea paikallisia yrityksiä poikkeustilanteen aikana. https://www.himosjamsa.fi/kunnes-tapaamme/
25.03.2020
Luonnossa liikkuminen on suotavaa ja poikkeuksellisissa olosuhteissa vielä luvallista! Himos-Jämsän alueella on useita ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita,joihin voi käydä tutustumassa. Katso lisää https://www.himosjamsa.fi/tekemista/luontoretkeily/luontonahtavyydet/
25.03.2020
Tiedämme, että valkoisena hohtavat rinteet huokuttelisivat vielä laskemaan, pulkkailemaan ja hiihtämään😊. Hiihtokeskus on kuitenkin nyt suljettu. Rinteillä on käynnissä purkutyöt ja kelkka- sekä koneliikenne lisääntyy, joten kaikki ylimääräinen, tarpeeton liikkuminen rinnealueella on kielletty. Hyvässä yhteistyössä turvallisuudesta huolehtien🙏❤️. #himos #himosskiresort #kausipäättynyt #tukes #tukesohjeistaa #turvallisuusennenkaikkea #noudataohjeita #hiihtokeskuselämää #elämääalamäessä
25.03.2020
Himoksen laskettelukausi päätettiin eilen.
23.03.2020
Auta matkailualaa! FlowHouse Oy kertoo blogissaan miten meistä jokainen voi auttaa matkailualan yrityksiä sekä mitä yrittäjä voi tällä hetkellä tehdä. Paljon hyviä vinkkejä ja linkkejä. Kannattaa tutustua!
19.03.2020
Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan yrittäjiä tässä vaikeassa tilanteessa! ❤️
19.03.2020
Hyvä yrittäjä! Olemme koonneet nettisivuillemme tietopaketin yritysten maksuvalmiutta tukevista toimenpiteistä korona-tilanteen aikana. Ota yhteyttä niin neuvomme rahoituksen haussa ja muissa asioissa. Palvelumme ovat ennallaan, mutta toteutamme niitä sähköisesti. https://www.jamsek.fi/yritysten-maksuvalmiutta-tukevat-toimenpiteet/
18.03.2020
Jämsän neuvonta ja matkailuinfo ovat suljettuna poikkeustilasta johtuen 13.4.2020 saakka. Neuvonnan ja matkailuinfon palvelut ovat saatavilla puhelimitse ja sähköpostilla. Jämsän neuvonta 040 825 2797 Jämsän matkailuinfo 050 372 0069 info@jamsa.fi
17.03.2020
Jaa