Kevään merkkejä Himos-Jämsässä

Nautitaan sitä keväästä muuallakin, mutta ei niin kuin meillä. Jos tahdot irrottautua arjesta ystävien kanssa tai retkeillä pienellä porukalla luonnossa, Himos-Jämsän kevät on sinun aikaasi. Pääsiäisloma tai kevään vapaat kannattaa valita sijainniltaan helposti lähestyttävässä paikassa – eli keskeisellä paikalla Suomea. Parasta tekemistä Himos-Jämsän alueella on ystäväporukoiden tai perheiden yhteiset mökkiviikonloput, joita voi viettää ilman sen suurempaa syytä. Mökkeilyyn voi liittää erilaisia aktiviteettejä ja paikallisia palveluita. Alueen pienet ja idylliset putiikit yllättävät positiivisesti vierailijat. Seudun luonto herää keväällä täyteen kauneuteensa – alueen uljaan maaston vuoksi voit kokea keväällä niin talven kuin kesänkin parhaat puolet. Tutustu alueen luontokohteisiin, pyöräily- tai retkeilyreitteihin. Lisää sykettä kevääseen tuo auki olevat rinteet ja talven viimeiset laskut lasketaan yleensä vasta vappuna. Valitse itse vapaa-aikasi: yhdessäoloa luonnon syleilyssä tai mökkeilyä toiminnan ja sykkeen äärellä, joka tapauksessa Himos-Jämsän kevät jää sydämeen.

 

Jämsän sydän logo

 

 

Luontonähtävyydet

Jämsästä löytyy ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuisto tarjoaa rauhallisia metsiä ja järvimaisemia.

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän seudulta löytyy erilaisia retkeilyreittejä, joiden varsilla voi pysähtyä laavulle tai kodalle eväitä syömään. Tutustu Isojärven kansallispuistoon tai kokeile polkujuoksua Himos Trail-reiteillä.

 

Liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Kesähelteillä voi pulahtaa uimaan ja viettää aikaa puiston nurmialueilla aurinkoa ottaen ja eväitä nauttien. Alueelta löytyy Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice- taitoharjoittelurata jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun.

Pyöräily

Himos-Jämsän seudulla on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn ympärivuotisesti. Erilaisia pyöräilyreittejä ja kumpareinen Pumptrack-rata takaavat hauskan tavan haastaa itseään pyöräilyn parissa.

 

Riippumattovaellus

Riippumatossa voit nukkua yksilöllisesti ja mukavasti luonnon keskellä omassa rauhassa, mutta ryhmän tuomassa turvassa. Riippumatto on kevyt kantaa mukana ja varustettuna hyttyssuojalla ja katospressulla. Näin saat mukavat ja rauhalliset yöunet kelistä riippumatta.

Aistien polku

Palvelun tarkoituksen on virittää ihmisen kaikkia aisteja, tuottaa mielihyvää ja virkistystä, uusia ajatuksia sekä jaksamista arkeen. Aistien polku on tilattavissa ympäri vuoden.
Katso lisää luontoretkeilystä.

Elämyspelit

Liikuntaa, jännitystä, kisailua viihdepelien parissa löydät Himos-Jämsän tarjoamista elämyksistä. Himos-Jämsän seudulla järjestät helposti polttarit, ohjelmaa illanviettoon tai nostatat yhteishenkeä.

Mönkijäajelut

Koe ohjatuilla mönkijäsafareilla unohtumaton elämys  lähiseudun kauniissa maastossa. Halutessasi saat vuokrattua mönkijän myös omaan käyttöösi ja lähteä omatoimiselle ajelulle.

Saunapalvelut

Tervetuloa virkistäytymään pehmeisiin löylyihin Suomen Saunamaakuntaan. Joko olet kokeillut Saunapihaa tai Saunakylän savusaunoja? Tutustu saunapalveluihin Himos-Jämsän seudulla.

Kynsistudio Your Nails

Piristä kevättäsi kauniilla kynsillä ja nauti rentouttavasta jalkahoidosta. Käytössä korkealaatuiset saksalaiset LCN- tuotteet, joista on poistettu allergiaa aiheuttavat aineet, sopivat myös atooppiselle iholle. Tule käymään Kynsistudio Your Nails:ssa!
Katso lisää paikallisia hyvinvointipalveluja.

 

Melonta

Keskisuomalainen vesiluonto, Päijänne, Wanhan Witosen-reitti, Jämsänjoki ynnä lukuisat pienemmät järvet, tarjoavat loistavat ja monipuoliset puitteet melontaan. Kanootin tai kajakin lipuessa kimmeltävän veden pinnalla avautuu ympäröivät näkymät aivan eri lailla kuin maalta käsin.

Vetouistelu

Vetouistelukausi alkaa heti jäiden lähdettyä ja parhaimpia sesonkeja on kuha aina heinäkuusta syyskuuhun. Järvitaimen syyskuusta aina jäiden tuloon. Rantautumismahdollisuus makkaranpaistoon laavulla.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

Ostokset

Jämsäläisiä maukkaita herkkuja sekä laadukkaita käsitöitä. Jämsässä on monia pieniä erikoisliikkeitä, mutta kaupungista löytyvät myös suuret kauppaketjut.

Lue lisää

Hyvinvointi

Irrottaudu arjen hälinästä ja tule viettämään rentouttavaa lomaa Himos-Jämsän seudulle nauttien paikallisista saunapalveluista, kuntoilumahdollisuuksista sekä hyvinvointi- ja hemmotteluhoidoista.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

HimosJämsä @ Instagram

Uudet Himos-Jämsä esitteet ovat ilmestyneet! Löydät esitteen Jämsän matkailuinfosta, Himokselta, alueen liikenneasemilta ja suurimpien kauppojen esitehyllyistä. Voit tilata esitettä kotiin tai lukea nettiversion www.himosjamsa.fi/info
#visithimosjämsä #visitjyvaskylaregion #matkailuesite
Viime yön revontulia Oinaalan urheilukentän yllä 🌃
•
•
#himosjämsä #himos #jämsä #revontulet #auroraborealis #maisema #tammikuu #hullunahimokseen #visitingfinland #visitfinland #ourfinland #lakeland #visitjyväskyläregion #visitcentralfinland #keskisuomi
Suurin osa Himoksen rinteistä on jo avattu, rinteet auki tänään klo 10.00 - 19.30! ⛷️
•
•
#HimosJämsä #himos #jämsä #himoslomat #himosskiresort #laskettelu #talvi #keskisuomi #visitjyväskyläregion #finland #visitfinland #ourfinland #visitingfinland #hiihtokeskus
Hyvää uutta vuotta 2022! 🎆
•
•
• 
#himos #jämsä #himosjämsä #uusivuosi #uusivuosi2022 #matkailu #himoslomat #visitjämsä #visitfinland #ourfinland #outdoorfinland #finnishnature #valomaalaus #ilotulitus #lakeland #jämsänkoski

HimosJämsä @ Facebook

Jaa