Kevään merkkejä Himos-Jämsässä

Jos tahdot irrottautua arjesta ystävien kanssa juhlien tai retkeillä pienellä porukalla luonnossa, Himos-Jämsän kevät on sinun aikaasi. Pääsiäisloma tai talven vapaat kannattaa valita sijainniltaan helposti lähestyttävässä paikassa – eli keskeisellä paikalla Suomea. Parasta tekemistä Himos-Jämsän alueella on ystäväporukoiden yhteiset mökkiviikonloput, joita voi viettää helposti ilman sen suurempaa syytä. Myös polttarit ja perheen merkkipäivät ovat olleet menestys alueella. Mökkeilyyn voi liittää alueen tapahtumia, aktiviteettejä ja paikallisia palveluita. Alueen pienet ja idylliset putiikit yllättävät positiivisesti matkailijan, jos toisenkin. Seudun luonto heräilee keväällä myös täyteen kauneuteensa – alueen uljaan maaston vuoksi voit kokea keväällä niin talven kuin kesänkin parhaat puolet. Tutustu alueen luontokohteisiin, pyöräily- tai retkeilyreitteihin. Lisää sykettä kevääseen tuo auki olevat rinteet ja talven viimeiset laskut lasketaan vasta vappuna. Valitse itse vapaa-aikasi: yhdessäoloa luonnon syleilyssä tai mökkeilyä toiminnan ja sykkeen äärellä.

Elämyspelit

Liikuntaa, jännitystä, kisailua viihdepelien parissa löydät Himos-Jämsän tarjoamista elämyksistä. Himos-Jämsän seudulla järjestät helposti polttarit, ohjelmaa illanviettoon tai nostatat yhteishenkeä.

Mönkijäajelut

Koe ohjatuilla mönkijäsafareilla unohtumaton elämys  lähiseudun kauniissa maastossa. Halutessasi saat vuokrattua mönkijän myös omaan käyttöösi ja lähteä omatoimiselle ajelulle.

Riippumattovaellus

Riippumatossa voit nukkua yksilöllisesti ja mukavasti luonnon keskellä omassa rauhassa, mutta ryhmän tuomassa turvassa. Riippumatto on kevyt kantaa mukana ja varustettuna hyttyssuojalla ja katospressulla. Näin saat mukavat ja rauhalliset yöunet kelistä riippumatta.

Aistien polku

Palvelun tarkoituksen on virittää ihmisen kaikkia aisteja, tuottaa mielihyvää ja virkistystä, uusia ajatuksia sekä jaksamista arkeen. Aistien polku on tilattavissa ympäri vuoden.
Katso lisää luontoretkeilystä.

Saunapiha

Tervetuloa nauttimaan HimosLomien uudesta Saunapihasta! Saunapihassa on useita saunoja lämpimänä, jolloin voit saunoa ja kylpeä mielin määrin. Saunapihassa on savusauna, rantasauna, puusauna sekä tynnyrisauna. Katso lisää saunapalveluja Himos-Jämsän seudulla.

Kynsistudio Your Nails

Piristä kevättäsi kauniilla kynsillä ja nauti rentouttavasta jalkahoidosta. Käytössä korkealaatuiset saksalaiset LCN- tuotteet, joista on poistettu allergiaa aiheuttavat aineet, sopivat myös atooppiselle iholle. Tule käymään Kynsistudio Your Nails:ssa!
Katso lisää paikallisia hyvinvointipalveluja. 

 

Melonta

Keskisuomalainen vesiluonto, Päijänne, Wanhan Witosen-reitti, Jämsänjoki ynnä lukuisat pienemmät järvet, tarjoavat loistavat ja monipuoliset puitteet melontaan. Kanootin tai kajakin lipuessa kimmeltävän veden pinnalla avautuu ympäröivät näkymät aivan eri lailla kuin maalta käsin.

Vetouistelu

Vetouistelukausi alkaa heti jäiden lähdettyä ja parhaimpia sesonkeja on kuha aina heinäkuusta syyskuuhun. Järvitaimen syyskuusta aina jäiden tuloon. Rantautumismahdollisuus makkaranpaistoon laavulla.

Liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Kesähelteillä voi pulahtaa uimaan ja viettää aikaa puiston nurmialueilla aurinkoa ottaen ja eväitä nauttien. Alueelta löytyy Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice- taitoharjoittelurata jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun.

Pyöräily

Himos-Jämsän seudulla on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn ympärivuotisesti. Erilaisia pyöräilyreittejä ja kumpareinen Pumptrack-rata takaavat hauskan tavan haastaa itseään pyöräilyn parissa.

 

Luontonähtävyydet

Jämsästä löytyy ainutlaatuisia ja huikeita luontokohteita, joiden muotoilussa luonto näyttää taitonsa. Lumoudu luonnosta tutustumalla jylhiin rotkoihin, vehreisiin ryöneihin tai kuohuviin koskiin. Isojärven kansallispuisto tarjoaa rauhallisia metsiä ja järvimaisemia.

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän seudulta löytyy erilaisia retkeilyreittejä, joiden varsilla voi pysähtyä laavulle tai kodalle eväitä syömään. Tutustu Isojärven kansallispuistoon tai kokeile polkujuoksua Himos Trail-reiteillä.

 

Voisit olla kiinnostunut

Ostokset

Jämsäläisiä maukkaita herkkuja sekä laadukkaita käsitöitä. Jämsässä on monia pieniä erikoisliikkeitä, mutta kaupungista löytyvät myös suuret kauppaketjut.

Lue lisää

Hyvinvointi

Irrottaudu arjen hälinästä ja tule viettämään rentouttavaa lomaa Himos-Jämsän seudulle nauttien paikallisista saunapalveluista, kuntoilumahdollisuuksista sekä hyvinvointi- ja hemmotteluhoidoista.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

HimosJämsä @ Instagram

Näkymä Jämsänjoelle tänään aamupäivällä ☀️
•••
#visitjämsä #himosjämsä #visitcentralfinland #centralfinland #visitfinland #ourfinland #outdoorfinland #kaupunki #keskisuomi #jämsä #jämsänjoki #silta #laiva #marraskuu #aamu
Sininen hetki 💙
•••
#jämsä #jämsänkoski #himos #himosjämsä #visitjämsä #visitcentralfinland #centralfinland #visitfinland #ourfinland #keskisuomi #moodygrams #marraskuu #sumu #sininenhetki
Aurinkoa alkavaan viikkoon! ☀️
•••
#visitjämsä #himosjämsä #himos #jämsä #centralfinland #visitfinland #ourfinland #outdoorfinland #suomiretki #auringonlasku #keskisuomi #suomi #finland #marraskuu
Sateisen päivän jälkeen koittaa sumuinen ilta🌫️🌲
•••
#visitjämsä #himosjämsä #himos #jämsä #yleluonto #visitfinland #ourfinland #outdoorfinland #finland #suomi #centralfinland #keskisuomi #visitingfinland #syksy #marraskuu #sumu

HimosJämsä @ Facebook

Neljä viikkoa enää jouluun! Unohda kiireet ja stressi kertaheitolla ja istahda valmiiseen joulupöytään. Joulun aika Himos-Jämsässä on todellakin hilpeää hyvillä mielin tekemistä. Valitse siis perheellesi sopivat joulun ajan vaihtoehdot ja nauti vaivattomasta joulun vietosta rakkaimpiesi kanssa, koska jouluhan on vain kerran vuodessa.
26.11.2020
25.11.2020
Mitä Himos tarjoaa lapsille? ☃️
24.11.2020
24.11.2020
Tervetuloa Himoksen jouluun! ❤️🎄 Varaa läheisillesi mökki tai huvila ja tulkaa rentoutumaan huolettomasti. Täällä ei tarvitse stressata joulusiivouksista tai ruoanlaitosta. Tutustu vaihtoehtoihin verkkosivuillamme! Lisää jouluun ripaus luksusta ja varaa jokin upeista huviloistamme. Joulusaunasta voi olla kiva pulahtaa vaihteeksi porealtaassa. Himoksen jouluviikolle on tarjolla myös monipuolista ohjelmaa koko porukalle. Katso lisää: https://himoslomat.fi/joulu/jouluohjelma/ Lämpimästi tervetuloa Himokselle! ❤️
23.11.2020
Tänään vietetään lapsen oikeuksien päivää! ❤️ Kysy tänään lapseltasi tai tuttavan lapselta, mistä hän haaveilee tai mitä hän haluaisi tehdä. Mikäli toive on toteutettavissa niin toteuta se tänään tai vaikkapa loppuvuoden aikana 🙂 Vinkkejä paikallisiin lapsille sopiviin aktiviteetteihin ja kohteisiin voit lukea täältä: https://www.himosjamsa.fi/tekemista-lapsille/ #himosjämsä #lastenjämsä #lastenoikeudet
20.11.2020
19.11.2020
18.11.2020
Jämsän brändi uudistuu – tervetuloa mukaan kertomaan kaupungin tarinaa! On tullut aika pyyhkäistä pölyt nykyisen kaupunkikuvan päältä ja pohtia jämsäläisyyden ydintä puhtaalta pöydältä. Brändityö tehdään tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Siksi toivommekin, että niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin osallistuvat sankoin joukoin mukaan vastaamalla kyselyyn osoitteessa: https://jamsa.kysyy.fi/ Kyselyyn vastaaminen on sujuvaa. Kysely ei ole pitkä, se sisältää 10 kysymystä. Vastausaikaa on 30.11.2020 saakka. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 150 euron arvoinen majoituslahjakortti.
17.11.2020
17.11.2020
Jaa