Palvelun kuvaus

LASTENKIRJA KESKI-SUOMESTA

Santtu-tontun matka Suomen sydämessä on kovakantinen kauniisti kuvitettu kirja lapsiperheille. Kirja oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja sai parhaaksi valittujen ohjelmaprojektien joukossa Suomi100-kunniakirjan. Perheille yhteiseksi lukemiseksi suunniteltu kirja kertoo tontusta, joka haluaa nähdä jännittäviä paikkoja ja myös etsiä itselleen oman kodin. Reissullaan se tutustuu keskellä Suomea sijaitseviin hauskoihin paikkoihin ihastuen palavasti niiden saunojen lämpöön.

Tarinassa mainitaan nimeltä kohteet, jotka ovat olleet mukana teoksen toteutuksessa. Sadun avulla niihin voi tutustua lasten kanssa mukavasti kotisohvalta käsin. Kohteista kerrotaan mukavasti kuvaillen ja vähän opastaenkin. Näin perheessä tiedetään jo etukäteen, miten missäkin paikassa toimitaan ja mitä erilaisissa paikoissa voi tehdä. Voipa kirjan kuvituksessa nähdä tuttujakin, sillä vanhemmat saivat lähettää lastensa kuvia mukaan kuvitukseen. Ihanassa polveilevassa tarinassa, rikkaassa kielessä loruineen sekä kauniissa pastellitöissä on kirjan upea taika!

LUKIJAT KERTOVAT

“Santtu-tonttu seikkailee tutuissa keskisuomalaisissa maisemissa. Tarinasta löytyy lapselle tuttuja ja ihan uusiakin kiehtovia hahmoja. Santtu-tontun matka on mielikuvitusta rikastava ja lämminhenkinen tarina! Sadusta tulee hyvä mieli.”
Elisa Muhonen, 6-vuotiaan ja kouluikäisten poikien äiti, Kivijärvi / Kuopio

“Lapsuuden arvokkaita kokemuksia ovat lukutuokiot. Santtu-tontun tarina tarjoaa iloisen lukumatkan Keski-Suomeen. Hykerryttävät sananvalinnat kutittavat mieltä, ja kauniit kuvat tarjoavat silmänruokaa ja jutunjuurta niin lapsille kuin aikuisillekin. Äidinkieltä opitaan ensisijaisesti kokemalla; niinpä tarinoiden parissa vietetty aika kantaa pitkälle” Anu Vaskonen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, Muuramen lukio

Kovakantinen, lankasidottu ja laminoitu, sivumäärä: 80
Koko: A4 vaaka,  ISBN: 978-952-93-9435-7
Kustantaja: Pia-Maria Art & Design
Teksti ja kuvat: Pia-Maria Pohto
Suositusikä: 7 – 12 vuotiaille, myös aikuisille!

SULOINEN SUOMEN OMA SAUNATONTTU

Pehmein pastelli- ja tussipiirroksin kuvitetussa lastenkirjassa pikkuinen tomminkainen (tontun ja menninkäisen jälkeläinen) etsii itselleen uutta kotia. Se hiihtää ja tepastelee kaunissa Keski-Suomen maisemissa osuen jännittäviin paikkoihin, jotka ovat oikeastikin olemassa. Vanhemmat saivat lähettää kirjaan lastensa kuvia ja niinpä tonttusen kanssa seikkailee myös aivan oikeita tyttöjä ja poikia. Santtuliini tutustuu mm.kylpylään, suurensuureen kaupunkiin, tekee pellen kanssa piparkakkutaikoja ja tapaa vekkulit Himospeikotkin. Arvaatko, mistä tarkalleen Jämsässä Santtu lopuksi kotinsa löytää? Minkä alan tontuksi hän savuntuoksuisessa kylässä ryhtyykään?

SAATAVUUS JA TIEDUSTELUT:

www.santtutonttu.fi
www.pia-maria.fi/kirjat/
Suomalainen kirjakauppa (Jämsä, Jyväskylä)
Kylpylähotelli Peurunka
Juonolan tila, Konnevesi

Kauppiaan tiedot

Pia-Maria Art & Design
Hollipolku 14 b, 40950 MUURAME
Y-Tunnus: 2084631-0
p. 0505813383
e. info@santtutonttu.fi
Verkkosivut

Katso myös

Liljendahl Maarit Matkailuopas

Jokilaakson kierros

248.00€ Lisätiedot
Liljendahl Maarit Matkailuopas

Maarit Matkailuopas

90.00€ / h Lisätiedot
Jaa