Rotkojärvi

 

Jämsän sydän logoRetkeile Keski-Suomen komeimmalle rotkojärvelle, joka sijaitsee Jämsässä. Järven pohjoisrannan ylväät kalliojyrkänteet ovat kilometrien pituiset. Järvi on muotoutunut jäätikköjoen kuluttamaan uomaan ja on arvokas kohde sekä maisemallisesti että geologisesti. Rotkossa oleva Ruuhijärvi on 800 metriä pitkä ja 50 metriä leveä humuspitoinen järvi, jonka koko pohjoisranta muodostuu jyrkästä kallioseinämästä. Pohjoinen seinämä on korkeimmillaan jopa 40 metriä, rotkovajoaman jatkuessa järven molemmissa päissä.

Alueelta löytyy harvinaista vehreää lehtokasvillisuutta, jonka lisäksi rantakalliot ovat arvokkaita metsä- ja kalliokasvillisuudeltaan. Luonnonsuojelualueella on metsämaastoa sekä pieniä lehtoja. Kalliojyrkänteen huipulta avautuvat parhaat näkymät järvelle keväällä sekä syksyllä. Kesällä kannattaa laskeutua polkua vähän matkaa alemmas, jolloin puut eivät peitä näköalaa.

Ruuhivuorella ja rotkovajoamassa ei ole opastettuja polkuja, mutta tieltä lähtevää polkua on helppo seurata. Kartta ja hyvät jalkineet on hyvä olla olemassa, maaston ollessa vaativaa ja haasteellista. Rotkojärven luontonähtävyys sopii omatoimiselle retkeilijälle sekä opastettuihin retkiin.

 

rotkojärvi

metsä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osoite: Heräkulma 597, 42100 Jämsä

Ajo-ohje:

  • Aja Seppolantietä Jämsästä Halliin päin noin 10 km.
  • Käänny oikealle Heräkulman tielle ja jatka noin 6 km, kunnes tien vasemmalla puolella on Ruuhivuoren kyltti
  • Kyltin luota lähtee polku (noin 500 m), joka johtaa Rotkojärvelle

 

Rotkojärven opasteRotkojärven opaste