Isojärven kansallispuisto

Lähde viettämään lomapäivääsi upeaan kansallispuistoon! Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sopii hyvin päivän tai parin retkikohteeksi. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Myös melominen on puistossa mahdollista. Kansallispuisto sijaitsee Isojärven etelärannalla ja siihen kuuluu yli 20 saarta. Seudun ohjelmapalveluyrittäjät järjestävät puistoon opastettuja vaellusretkiä ja melontapalveluja.

Heretyssä sijaitseva tukkikämppä on kunnostettu kesäkahvilaksi ja vanhaa tukkilaiskulttuuria esitteleväksi nähtävyydeksi. Kämpällä voi myös yöpyä. Muita rakennuksia alueella ovat Lortikan kämppä, jota voi vuokrata majoituskäyttöön 20 hengelle sekä suojeltava Huhtalan torppa, jossa järjestetään vuosittain perinnetapahtumia.

Heretystä Kannuslahdelle lähtevä luontopolku (3 km) kertoo metsien käytön historiasta, Lortikan luontopolku (3 km) taas seudun geologiasta ja lajistosta. Muiden reittien pituus vaihtelee 4-11 kilometrin välillä. Pisimmät lenkit voi yhdistää 20 kilometrin pituiseksi kierrokseksi. Parilla reitillä voi ajaa myös polkupyörällä.

Ajo-ohje:

Heretyn opastuspiste sijaitsee Länkipohja–Kuhmoinen-tien varrella (tie nro 3284). Autoille on pysäköintialue. Aja Jämsästä 9-tietä pitkin Tampereen suuntaan noin 25 km. Länkipohjan kohdalla on viitta kansallispuistoon. Käännytään vasemmalle Länkipohjaan: Längelmäentie. 1,5 km jälkeen käänny vasemmalle: Petsamontie. Jatka noin 6 km ja käänny oikealle ja jatka Kylämäntietä noin 8 km. Etäisyys Jämsästä n. 40 km. Tien loppuosuus on hiekkatietä.

 

Lisätietoja: https://www.luontoon.fi/isojarvi

Osoite: Kylämäntie 1335, Kuhmoinen (Isojärven kansallispuisto / Heretyn pysäköintialue)