Isojärven kansallispuisto

 

Jämsän sydän logoLähde viettämään lomapäivääsi upeaan kansallispuistoon!

Isojärven kansallispuisto Kuhmoisten ja Jämsän rajalla sopii hyvin päivän tai parin retkikohteeksi. Alueella on vaelluspolkuja yhteensä 30 km. Polut on viitoitettu ja niiden varrella on teltta- ja tulentekopaikkoja. Myös melominen on puistossa mahdollista. Kansallispuisto sijaitsee Isojärven etelärannalla ja siihen kuuluu yli 20 saarta. Seudun ohjelmapalveluyrittäjät järjestävät puistoon opastettuja vaellusretkiä ja melontapalveluja. Kansallispuistosta löytyy 16 km pituinen maastopyöräreitti.

Heretyssä sijaitseva tukkikämppä on kunnostettu kesäkahvilaksi ja vanhaa tukkilaiskulttuuria esitteleväksi nähtävyydeksi. Kämpällä voi myös yöpyä. Kämppäkahvilan edustalla on opastuskatos, kaivo juomavettä varten sekä pyörän pumppu vapaata käyttöä varten. Muita rakennuksia alueella ovat Lortikan kämppä, jota voi vuokrata majoituskäyttöön 20 hengelle sekä suojeltava Huhtalan torppa, jossa järjestetään vuosittain perinnetapahtumia. Majoittujille käytössä on myös yhteissauna. Kahvila sekä kämppämajoitus on avoinna toukokuusta lokakuun loppuun asti.

Heretystä Kannuslahdelle lähtevä luontopolku (3 km) kertoo metsien käytön historiasta, Lortikan luontopolku (3 km) taas seudun geologiasta ja lajistosta. Muiden reittien pituus vaihtelee 4-11 kilometrin välillä. Pisimmät lenkit voi yhdistää 20 kilometrin pituiseksi kierrokseksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osoite: Kylämäntie 1335, Kuhmoinen (Isojärven kansallispuisto / Heretyn pysäköintialue)

Laavu Isojärven kansallispuistossa