Tekemistä syksyllä

 

Himos-Jämsän syksy koostuu ehdottomasti yhteisestä tekemisestä. Syksyllä seutu tarjoaa upeat puitteet luontoretkeilyyn, monipuoliset retkeilyreitit ovatkin syysseikkailijan ehdottomia suosikkeja. Mökkeilyä ja ajanviettoa omalla porukalla voi jatkaa ympäri vuoden. Tavallista onkin, että kaveriporukat tulevat nauttimaan yhteisestä ajasta niin keväällä kuin syksylläkin. Vuodenajasta riippumatta kannattaa muistaa Himos-Jämsän alueen palvelutarjonta esimerkiksi polttareihin tai muihin juhliin. Viikonlopun tai syyslomien aikaan voit helposti yhdistää alueen palvelut, tapahtumat ja aktiviteetit useammaksi touhupäiväksi. Oma porukka vain kasaan ja Himos-Jämsään, tutustu majoitustarjouksiin ja syksyn aktiviteetteihin. Voit hakea inspiraatiota tekemiseen myös syksyiseltä videoltamme.

 

Katso video!

 

 

 

Jämsän sydän logo

 

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kulje vapaasti lähimetsän polkuja pitkin, suunnittele karttojen avulla oma vaellusreitti tai lähde reippailemaan turvallisesti merkityille retkeilyreiteille.

Pyöräily

Pyöräile halki kauniin kaupungin, sykähdyttävien luontokohteiden ja Himoksen mäkisten maastojen. Himos-Jämsän alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn. Pyörällä pääset nopeasti ja kätevästi paikasta toiseen tai pidemmälle retkelle.

Luontoretkeily

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt – Jämsän seudulla on monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Himos, Päijänne ja Isojärven kansallispuisto kutsuvat matkailijoita nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta. Tule nauttimaan luontoretkeilystä Himos-Jämsässä.

Mönkijäajelut

Himos-Jämsästä löytyy tekemistä hurinan ja vauhdin ystäville. Alueella järjestetään ohjattuja mönkijäsafareita, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä upeissa maisemissa. Mönkijäsafareilla kierrellään lähiseudun maastoja ja koetaan vauhdin hurmaa.

Frisbeegolf

Himos-Jämsän seudulla sijaitsee useita ilmaisia frisbeegolfratoja, joissa löytyy haastetta myös melko vaativaan makuun. Frisbeegolf sopii loistavasti myös syyspäivien ohjelmaksi, sillä laji sopii isommalle ja pienemmälle porukalle sekä lapsiperheille. Himos-Jämsän radat ovat puistomaisia, helppokulkuisia ja perheystävällisiä.

Liikuntapuisto

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut viime vuosien aikana upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Alueelta löytyy Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice- taitoharjoittelurata jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun. Liikuntapuistosta löytyy kivat ulkokuntoiluvälineet ja lasten leikkipaikka.

Wanhan Witosen melontareitti

Keski-Suomen vesistöt tarjoavat upeat mahdollisuudet melonnasta kiinnostuneille. Kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löytyy legendaarinen Wanhan Witosen melontareitti, jonka varrella pääset nauttimaan Keski-Suomen kauniista luonnosta ja reitin varrella olevista luontokohteista sekä palveluista. Halutessasi voit ilmoittautua myös melontakursseille tai opastetuille melontaretkille.

Himoksen ensilumenlatu

Himoksen Ensilumenlatu rakentuu Länsi-Himoksen vierestä kohti Pohjois-Himosta. Ladun pituus on yhteensuuntaan 1,7 km ja kokonaismitta on 3,4 km. Ladun leveys on 8-10 m ja latu on valaistu koko matkalta. Ladun avaukseen tavoitellaan marraskuun 2021 ensimmäistä viikonloppua (+-2 viikkoa), riippuen loppusyksyn säästä. Tarkempi avajaispäivä tarkentuu myöhemmin. Marraskuussa 2021 tavoitellaan reilun kilometrin mittaista edestakaisin hiihdettävää latua. Pakkaskelien myötä mahdollisuus lumettaa ladulle lisää mittaa.

Sadesään iloksi

Sadesäällä Himos-Jämsässä voi rentoutua sisätiloissa. Sateella aika kuluu hyvin shoppaillen tai elämyspelien parissa. Simulaattorimaailmassa ralliautoilet ja vietät aikaa säällä kuin säällä. Syksy ei rajoitu vain ulkoiluun, vaan voit saada siitä kaiken irti ja nauttia HimosJämsän hyvinvointipalveluista ja mökkeilystä.

Elämyspelit

Himos-Jämsän seutu mahdollistaa elämyspelit jokaisena vuoden aikana. Elämyspelejä löytyy laidasta laitaan jokaiselle lomailijalle, virkistyspäivistä kaveriporukan illanistujaisiin. Tule ja valitse omasi!

Hyvinvointipalvelut

Irrottaudu arjen hälinästä ja tule viettämään rentouttavaa lomaa. Himos-Jämsästä löydät pehmeät löylyt, virkistävät kuntoilumahdollisuudet sekä rentouttavat hieronnat ja hellät hemmotteluhoidot.

Shoppailu

Jämsässä on useita pieniä erikoisliikkeitä, kuten täyden palvelun farkkukauppa, viinitilan myymälä, ekologisen matkailijan shoppailukohde  sekä huopatehtaiden myymälät. Kaupungista löytyvät myös suuret kauppaketjut, kuten Citymarket, S-Market, Alko, Lidl, Löytötex ja Tokmanni. Paikallisia erikoisuuksia etsivien kannattaa piipahtaa pienemmissä ostospaikoissa. Tule löytämään shoppailun helmiä Himos-Jämsään.

Vuokramökit

Himos-Jämsässä on lukuisia vuokramökkejä – aina glampingistä mökkeilyyn ja maaseutumajoitukseen. Himokselta löydät viihtyisiä lomamökkejä aivan matkailukeskuksen sydämestä ja palvelujen ääreltä. Himoksen vuokramökkien lisäksi seudulla on laaja valikoima idyllisiä mökkejä myös maaseudulla ja järvien rannoilla.

Voisit olla kiinnostunut Jämsän sydän logo

 

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Ostokset

Jämsäläisiä maukkaita herkkuja sekä laadukkaita käsitöitä. Jämsässä on monia pieniä erikoisliikkeitä, mutta kaupungista löytyvät myös suuret kauppaketjut.

Lue lisää
Jaa