Pukinvuoren ulkoilureitti

 

Jämsän sydän logoJämsän keskustan tuntumassa sijaitsee metsän keskelle piiloutunut Pukinvuoren linnavuori. Pukinvuorella on ollut rautakautinen muinaislinna. Pukinvuoren alue on suosittu liikuntapaikka, jossa mutkittelee polkuverkosto. Alueelta löytyy monipuolista kasvillisuutta: Pukinvuoressa on lehtokasvillisuutta, paahteisia rinteitä, sammaleista kuusimetsää sekä jykeviä mäntyjä.

Pukinvuoren ulkoilureitin varrelta löytyy myös laavu, josta avautuu upeat maisemat Jämsän keskustaan. Paikka on hyvä pikaretkikohde, koska keskeltä kaupunkia voi piipahtaa ihailemassa hienoja näköaloja sekä nauttia luonnon tunnelmasta. Laavulle löytää useita eri polkuja pitkin, omat polttopuut mukaan. Talvella reitti palvelee hiihtäjiä valaistuna latuna. Autolla saavuttaessa Särkijärven kuntotalolta (Moiskalantie 19) pääsee Pukinvuoren hiihtoladulle tai kuntopolulle.

Vuonna 2020 valmistuivat Pukinvuoren kuntoportaat. Portaiden pituus on 70m, niillä on korkeutta 32m ja askelmia 158 kpl.  Askeletenemän pituus on alkuosan jyrkällä osuudella 47cm ja ylemmällä loivemmalla osuudella noin 60cm. Askelman korkeus on 17cm. Portaissa on kolme levähdyspenkkiä, joista ensimmäinen alhaalla lähtötasanteella, toinen reilussa puolessa välissä ja kolmas ylätasanteella. Pukinvuoren portaat ovat 2 km päässä Jämsän keskustasta, Vesitorninkadulla.

 

 

Kuntoportaat PukinvuoressaKuntoilua Pukinvuoren portailla

 

Pukinvuoren kuntoportaat lähtevät Vesitorninkadulta.

 

laavu

metsä