Pukinvuoren kuntoportaat

 

Jämsän sydän logoJämsän keskustan tuntumassa sijaitsee metsän keskelle piiloutunut Pukinvuoren linnavuori. Alueella on sijainnut rautakautinen muinaislinna ja nykyään alue on suosittu luontoliikuntapaikka, jossa mutkittelee polkuverkosto. Pukinvuoren alueelta löytyy monipuolista kasvillisuutta, voit ihailla esimerkiksi lehtokasvillisuutta, paahteisia rinteitä, sammaleista kuusimetsää sekä jykeviä mäntyjä.

Pukinvuoren ulkoilureitin varrelta löytyy myös laavu, josta avautuu upeat maisemat Jämsän keskustaan. Paikka on hyvä pikaretkikohde, koska keskeltä kaupunkia voi piipahtaa ihailemassa hienoja näköaloja sekä nauttia luonnosta. Laavulle löytää useita eri polkuja pitkin, muista ottaa omat polttopuut mukaan. Talvella reitti palvelee hiihtäjiä valaistuna latuna. Autolla saavuttaessa Särkijärven kuntotalolta (Moiskalantie 19) pääsee Pukinvuoren hiihtoladulle tai kuntopolulle Särkijärven kuntotalon takaa.

Vuonna 2020 valmistuivat Pukinvuoren kuntoportaat. Portaiden pituus on 70 m, niillä on korkeutta 32 m ja askelmia 158 kpl.  Askeletenemän pituus on alkuosan jyrkällä osuudella 47 cm ja ylemmällä loivemmalla osuudella noin 60 cm. Askelman korkeus on 17 cm. Portaissa on kolme levähdyspenkkiä, joista ensimmäinen alhaalla lähtötasanteella, toinen reilussa puolessa välissä ja kolmas ylätasanteella. Pukinvuoren portaat löytyvät 2 km päässä Jämsän keskustasta, Vesitorninkadulta.

Ei talvikunnossapitoa.

 

Pukinvuoren kuntoportaat lähtevät Vesitorninkadulta.

 

laavu

Pukinvuori