Liekokorpi

 

Jämsän sydän logoLiekokorven luonnonsuojelualue on helppo kohde retkeilyyn ja virkistäytymiseen. Reitti tarjoaa ihastuttavan luontoretken, joka seikkailee pääosin metsien kätköissä, mutta ajoittain näkymät avautuvat myös viljapelloille.

Lähellä Länkipohjan taajamaa kiertelevät polut ovat mukavia ja helppokulkuisia. Polut sopivat myös pienille retkeilijöille sekä niille, jotka haluavat vain hetken rentoutua luonnon helmassa. Liekokorven luonnonsuojelualue on pääosin yli 100-vuotiasta kuusimetsää. Lisäksi alueella on runsaasti lintu- ja kasvilajistoja.

Liekokorvesta löytyy kaksi viitoitettua luontopolkua. Lyhyempi reitti on pituudeltaan noin 400 m, pidemmän polun valinneelle retkeilijälle matkaa kertyy noin kahden kilometrin verran. Lyhyempi reitti vie retkeilijän metsälaavulle, joka on samalla pidemmän reitin puolessa välissä. Laavulla voi nautiskella retkieväitä sekä paistaa makkaraa. Reilun kokoinen laavu tarjoaa myös suojaa ja siellä on tilaa noin 20 retkeilijälle. Laavun takaa löytyy polttopuukatos, johon maanomistaja toimittaa puut. Luonnosta ei saa ottaa nuotiotarpeita. Reitille on mahdollisuus saada opastus ja ruokailu kodalle.

Alueella liikkuminen on sallittua luontoa kunnioittaen sekä jokaisenoikeuksia käyttäen. Kuitenkin moottoriajoneuvolla liikkuminen on kiellettyä. Liekokorven polut ja polkujen risteytykset on merkitty opasteviitoilla.

 

nainen metsässä kävelyllä

nokipannut Liekokorpi

 

 

Osoite: Hiukkaan kylätie 390, 35400 Jämsä

 

Ajo-ohje:

  • Aja 9- tietä Jämsästä Tampereen suuntaan noin 24 km
  • Käänny vasemmalle Längelmäentielle, joka muuttuu Hiukkaan Kylätieksi, jatka 5 km
  • Tien reunassa on opastekyltti
  • Osoite kannattaa laittaa navigaattoriin