Lintutornit

 

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja, sillä alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja. Siivekkäitä voi tarkkailla myös Alhojärven, Juokslahden ja Olkkolanlahden lintutorneista. Tuuralammella lintuja pääsee seuraamaan tarkkailulavalta. Myöskin Jokisuusta ja Virtalankoskelta löytyy bongauspaikkoja. Jämsä on Keski-Suomen ainoa kunta, jonka pesimälajistoon kuuluvat harvinaiset kangaskiuru sekä harmaasorsa.

 

Jämsän sydän logo

Lokalahden lintutorni

Kaipolan Lokalahden lintutorni on yksi maakunnan parhaista lintupaikoista vuoden ympäri. Torni löytyy Kaipolan tehtaiden saostusaltaiden ja puhdistamon läheisyydestä.

Olkkolanlahden lintutorni

Olkkolanlahden lintutorni sijaitsee suojaisalla rannalla, Olkkolanlahden pohjukassa. Lintutornista avautuu hienot näkymät Olkkolanlahdelle sekä Kurujoen suulle, Tiirinselänkin näkyessä osittain tornille.

 

Vilusen lintutorni

Lintutorni sijaitseen peltojen ympäröimässä järvenlahdessa, Vilusen rannalla, Juokslahdella. Tornista avautuvat näkymät Viluselle sekä lähiympäristön pelloille. Torni on tukeva ja osittain katettu, korkeutta sille kertyy n. 3 metriä. Vilusen rannalla.

 

Alhojärven lintutorni

Alhojärvi on rehevä peltojen ympäröimä järvi. Parhaimmat näkymät Alhojärven lintutorni tarjoaa muuttoaikoina, kun peltojen keskellä oleva järvi houkuttelee lukuisia lintuja. Alhojärvellä tavataan vesi- ja peltolintuja, kesällä alue tunnetaan hyvänä yölaulajakohteena.

Tuuralammi

Tuuralammissa,  Jämsänjoen suvannossa, sijaitsee lintujentarkkailulava. Matalan veden aikaan suvannossa on lieterantaa. Tarkkailulavalta voi havaita muutolla levähtäviä vesilintuja sekä kahlaajia

Voisit olla kiinnostunut

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Nähtävää

Himos-Jämsä tarjoaa mielenkiintoista nähtävää hirvitarhasta huopakulttuuriin – valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan lomastasi!

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Pelti Auki

12.04.2024 - 14.04.2024

Himos Areena, Säyryläntie 445, 42100 Jämsä

PELTI AUKI HIMOS AREENALLA! Nyt lähdetään liikkeelle siitä, et liika on liikaa. Näillä sähkön hinnoilla ei ole varaa näppäillä pitkään, joten…

Kestikievarin Tuhkimo

06.04.2024 - 09.05.2024

J+J Teatteri, Kauppakuja 3, 42300 Jämsänkoski

Rakkautta ilmassa! Näytelmä pohjautuu löyhästi Tuhkimo-satuun, mutta kyseessä ei ole perinteinen satunäytelmä, vaan se ottaa mallia viimeisimmistä Tuhkimo-elokuvista. Näytelmän sijoittuu…

Jämsän 4H-yhdistyksen näyttely

03.04.2024 - 28.04.2024

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Jämsän 4H-yhdistyksen näyttely on esillä pääkirjaston vitriineissä 3.-28.4. Yhdistys esittelee toimintaansa kirjastossa tiistaina 16.4. kello 10-12 ja 14-18. Tervetuloa!

Jaa