Lintutornit

 

Jämsän seudulle kannattaa saapua ihailemaan upeita lintuja, sillä alueella olevat lintupaikat tarjoavat monipuolisuudessaan maakunnan parhaimmistoa. Tunnetuin Jämsän lintutorneista on Kaipolan Lokalahdessa sijaitseva lintutorni, jossa voi bongata lukuisia lajeja. Siivekkäitä voi tarkkailla myös Alhojärven, Juokslahden ja Olkkolanlahden lintutorneista. Tuuralammella lintuja pääsee seuraamaan tarkkailulavalta. Myöskin Jokisuusta ja Virtalankoskelta löytyy bongauspaikkoja. Jämsä on Keski-Suomen ainoa kunta, jonka pesimälajistoon kuuluvat harvinaiset kangaskiuru sekä harmaasorsa.

 

Jämsän sydän logo

Lokalahden lintutorni

Kaipolan Lokalahden lintutorni on yksi maakunnan parhaista lintupaikoista vuoden ympäri. Torni löytyy Kaipolan tehtaiden saostusaltaiden ja puhdistamon läheisyydestä.

Olkkolanlahden lintutorni

Olkkolanlahden lintutorni sijaitsee suojaisalla rannalla, Olkkolanlahden pohjukassa. Lintutornista avautuu hienot näkymät Olkkolanlahdelle sekä Kurujoen suulle, Tiirinselänkin näkyessä osittain tornille.

 

Vilusen lintutorni

Lintutorni sijaitseen peltojen ympäröimässä järvenlahdessa, Vilusen rannalla, Juokslahdella. Tornista avautuvat näkymät Viluselle sekä lähiympäristön pelloille. Torni on tukeva ja osittain katettu, korkeutta sille kertyy n. 3 metriä. Vilusen rannalla.

 

Alhojärven lintutorni

Alhojärvi on rehevä peltojen ympäröimä järvi. Parhaimmat näkymät Alhojärven lintutorni tarjoaa muuttoaikoina, kun peltojen keskellä oleva järvi houkuttelee lukuisia lintuja. Alhojärvellä tavataan vesi- ja peltolintuja, kesällä alue tunnetaan hyvänä yölaulajakohteena.

Tuuralammi

Tuuralammissa,  Jämsänjoen suvannossa, sijaitsee lintujentarkkailulava. Matalan veden aikaan suvannossa on lieterantaa. Tarkkailulavalta voi havaita muutolla levähtäviä vesilintuja sekä kahlaajia

Voisit olla kiinnostunut

Luontoretkeily

Retkeily Himos-Jämsän maisemissa on vapaa-ajan ehdoton juttu! Pakkaa päiväreppusi tule nauttimaan Järvi-Suomen luonnon kauneudesta.

Lue lisää

Retkeilyreitit

Himos-Jämsän metsäisessä ja mäkisessä maastossa voit tehdä ihania retkiä. Kauniit ja vehreät metsät sekä mahtavat maastot kutsuvat retkeilemään - Metsien huminassa luonnistuu patikointi sekä rentoutuminen.

Lue lisää

Luontonähtävyydet

Koe luontoelämyksiä Himos-Jämsän seudun sykähdyttävässä luonnossa. Tule hämmästelemään jääkauden muovaamia luontokohteita ja arvokkaita luonnonsuojelualueita, jylhiä rotkoja, vehreitä ryönejä sekä Keski-Suomen korkeinta vesiputousta.

Lue lisää
Jaa