Edellinen
Seuraava

Vesiaktiviteetit

Tervetuloa Himos-Jämsän alueelle, missä välkehtivät vesistöt, kuten Päijänne ja kaunis Jämsänjoki, sekä lukuisat pienemmät järvet kutsuvat matkailijoita vesistöjen äärelle. Jämsän suurimmat järvet, Päijänne ja Längelmävesi, tarjoavat upeita maisemia ja monipuolisia aktiviteetteja. Lisää tietoa alueen järvistä ja lammista löydät Notskilla-blogista. Järvi-Suomen kalaiset vedet ja aurinkoiset uimarannat luovat täydelliset puitteet kesäpäivän viettoon. Voit nauttia hauskoista vesiaktiviteeteista, liplattavista laineista veneilyn merkeissä tai suunnata melontaretkelle kauniina kesäpäivänä. Vierasvenepaikkoja löytyy Jämsän kaupungin alueelta keskustasta Seppolan sillan läheisyydestä, Hulkkionlahdelta ja Vaherista. Hulkkion sataman polttoainejakelu palvelee Ravintola Vanha Hanskin aukioloaikoina. Lähde Päijänteen aalloille ja aistimaan aitoa Järvi-Suomen tunnelmaa!

 

Jämsän sydän logo

HimosLaketours

Vaherin tai Seppolan satamasta lähtevä noin 2,5-3 tunnin veneretki, jolla on mahdollista myös kokeilla vesihiihtoa. Veneretki sisältää pikkupurtavaa, retkelle voi tilata kunnon retkieväät ravintolasta ja nauttia ne veneessä tai rannalla.

 

 

Uimarannat

Jämsän lukuisilla uimarannoilla lomailijat pääsevät nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ja rennosta rantaelämästä. Aivan kaupungin keskustassa pääsee kesäpäivänä Maauimalan hiekkarannalle aurinkoa ottamaan ja uimaan vaikka shoppailun lomassa. 

Hauskaa vesillä

Vedä vesisukset jalkaan ja kokeile vesihiihtoa, hyppää vesirenkaan kyytiin tai nauti päivästä SUP-lautaillen. Tarjontaa löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmille konkareille. Lucky fish ja HimosLomat tarjoavat elämyksellisiä vesilajeja ja kalastuspaketteja lomallesi.

Melonta

Keski-Suomen kirkkaissa vesistöissä ja kauniissa maisemissa kelpaa lähteä melomaan. Himos-Jämsän seudulta löydät lukuisia loistavia melontareittejä, joiden varrella pääset nauttimaan luonnon parhaimmistosta. Wanhan Witosen melontareitin taukopaikkojen on kunnostettu. taukopaikoille on rakennettu uudet laavut, nuotiokehät ja ekopytyillä varustetut käymälät. Myös laitureita on uusittu ja kunnostettu joissakin taukopaikoissa.

 

Jämsän satamat

Pääosa venepaikoista sijaitsevat Päijänteen ja Kankarisveden rantamaisemissa. Venepaikkojen ylläpidosta vastaa kaupungin puistotoimi. Vierasvenepaikkoja Jämsän kaupungin alueella on keskustassa Seppolan sillan läheisyydessä, Hulkkionlahdella, Vaherissa ja Patajoen suulla.

Kalastus

Himos-Jämsän seudulla on useita kalastusrikkaita vesistöjä. Alueen suurimmat järvet ovat Päijänne ja Längelmävesi. Muita tunnettuja vesistöalueita ovat muun muassa Survosenkoski, Jämsänjoki ja Patalahti Himoksen kupeessa. Viihdy ja nauti, kalastus Himos-Jämsässä tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja kaiken tasoisille kalastajille!

Venetaksi

Koe kesäpäivä Päijänteellä viiden hengen avoveneellä. Lähtö Hulkkionlahdesta Kaipolasta tai sovistusta kohteesta Päijänteen rannalta. Venetaksi kulkee vain merkittyjä reittejä pitkin. Hintaan sisältyy pelastusliivit, polttoeina ja kuljettaja. Venetaksi sopii hyvin pienryhmien siirtymiseen paikasta toiseen.

Edellinen
Seuraava

Danilin serminäyttely

29.04.2024 - 12.05.2024

Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Danil, 17-vuotias lahjakas taiteilijanalku, on työskennellyt ahkerasti uuden ilmeen parissa. Hän on suunnitellut muun muassa Nuorten Raitin ja Pienten Raitin…

Äitienpäivälounas Maivian Pidoissa

12.05.2024

12:00 - 14:00

Maivian Pidot, Hiukkaan kylätie 245, 35400 Längelmäki

Äitienpäivälounas Maivian Pidoissa 12.5. Kattaukset klo 12 ja 14. Varaukset 10.5. mennessä. Menyy Maivian Pitojen Facebookissa. Menyyn hinta 34 e,…

Digiopastus

08.01.2024 - 27.05.2024

Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

Digiopastus jatkuu! Maanantaisin klo 15-16 on tarjolla ilman ajanvarausta maksutonta digiopastusta Jämsän pääkirjaston monitoimitilassa. Digiopastus jatkuu myös keväällä pääkirjaston hiljaisessa…

Jaa