Espoolainen Taina Rekunen asuu vapaa-ajallaan Jämsässä, ja käyttää mielihyvin paikkakunnan palveluita. Mökki sijaitsee Himoksessa upeissa maisemissa – lähellä mutta silti omassa rauhassa.

 

Vuoden 2011 ensimmäisenä päivänä Taina Rekunen kahlasi syvällä lumessa. Hän seisoi keskellä Länsi-Himoksen päällä sijaitsevaa tyhjää tonttia, jotta puoliso saa napattua kuvan. Tähän se nousee, joku päivä tässä kohtaa on oma mökki.

Päätöstä rakentaa vapaa-ajanasunto juuri Jämsän Himokselle ei ole tarvinnut katua. 2013 valmistuneesta mökistä on muodostunut paikka, jossa on tilaa, vapautta ja tietenkin upea ympäristö ja maisemat. Lasketteluhissille on matkaa alle puoli kilometriä. Urjalasta kotoisin oleva Taina asuu puolisonsa kanssa Espoossa, ja Jämsän valikoituminen mökkipaikkakunnaksi oli lopulta hyvin luonteva valinta.

– Mieheni Timo on kotoisin Jämsästä, joten oli tämä tuttu paikkakunta jo ennestään. Himoksen sijainnilla oli iso merkitys, ja tietenkin tontilla. Meillä oli yksi toinenkin tontti mielessä, mutta onneksi päädyttiin tähän, olemme kyllä olleet todella tyytyväisiä. Minulle mökki on tilaa ja rauhaa, vapautta olla.

Taina Rekunen Witikkalan kartano Jämsä
Witikkalan kartano on Tainalle tuttu ja mieluinen kahvittelupaikka.

 

Maisema avautuu Jämsänniemeen

Taina työskentelee rakennusalan koulutuspäällikkönä Helsingissä. Etätöitäkin on mökiltä käsin tehty, mutta pääasiassa siellä vietetään viikonloput ja lomat. Tosin korona-aikaan Jämsässä olo kesti miltei puolisen vuotta. Tuolloin Taina opetteli muun muassa villasukan kantapään kutomisen, ja teki roskienvientilenkin joka päivä – vaaraa kyllästymiseen ei ollut, siitä piti huolen jo mökin terassilta avautuva maisema ja lähiluonto.

– Meiltä näkyy kaunis metsämaisema, vietän aikaani parvekkeella heti, kun kelit antavat myöten.

Himoksen perusinfra saa kiitosta, sillä kaikki toimii kuten pitääkin. Oma rauha on olennainen asia, ja vaikka naapurimökkejä lähettyvillä onkin, on paikka rauhallinen. Festarit tai muut tapahtumat eivät ole koskaan häirinneet, vaan päinvastoin; se että alueella on tapahtumaa ja toimintaa, on vain positiivinen asia.

– Iskelmäfestareilla olemme itsekin olleet mukana, sekä yksittäisissä konserteissa, kesätapahtumissa ja Himos Areenan keikoilla. Mielellämme käytämme Himoksen palveluita, ja onhan tämä uusi Willi Länsi -toimintakeskus ihan mahtava juttu, hyvä lisä seudun tarjontaan! Tutustuttiin paikkaan heti, kun se oli mahdollista – ruoka on hyvää, ja golfsimulaattorikin on tietenkin testattu. Vieraita tullaan viemään sinne varmasti usein.

Taina Rekunen mökki Himos
Maisema Tainan mökiltä. Kuva: Taina Rekusen kotialbumi. Myös jutun kansikuva on Tainan omasta albumista.

 

Golfia ja keskustan kauppoja

Golf itse asiassa on Tainan tärkeä harrastus, ja Himoksen viheriöllä on kävelty valtava määrä kilometrejä.

– Kun golfkenttä avattiin 2013, suoritin heti Green Cardin, ja osallistuin golfseuran toimintaan. Itse asiassa olen tällä hetkellä Himos Patalahti Golf ry:n ladykapteeni. Golfin kautta olen saanut yhteisön, meillä on vieraspelejä, jäsenpelejä, kilpailuita ynnä muuta, joissa on ilo olla mukana. Ja onhan Himoksen kenttä hyvä, monipuolinen ja haastavakin.

Taina riemuitsee myös Keskimaan hotelliravintolahankkeesta, jonka varmistumisesta uutisoitiin tammikuussa. Himoksen, ja koko Jämsän, asiat kiinnostavat myös vapaa-ajan asujaa. Heitä on Jämsässä paljon; jotain voi päätellä kesämökkien määrästä, joita on yli 4 400.

Taina painottaa, että on aina saanut kaiken tarvitsemansa Jämsästä, ja saanut hyvää palvelua.

– Työkaverit aina hymähtelevät, että minulta ei edes kannata kysyä mistä olen hankkinut vaikkapa jonkun uuden vaatteen, kun vastaus on aina Jämsästä. Ja kyllä, paljon tulee käytyä täällä kaupoissa, palvelu on aivan erinomaista. Lähes päivittäin käyn Jämsän keskustassa, silloin, kun olemme Himoksella.

Timon perhettä asuu Jämsässä keskustan alueella, joten heidän luonaan vieraillaan usein. Himoksen mökillä käy perhettä ja ystäviä kylässä, ja myös heidän kanssaan käydään aina kierros keskustan kaupoissa. Jämsäläisiin ihmisiin on ollut vaivatonta tutustua, ja jämsäläislähtöinen puoliso kuulemma sanookin, että Taina tuntee jo enemmän jämsäläisiä kuin hän.

Taina Rekunen Witikkalan kartano Jämsä

 

Monien mahdollisuuksien Jämsä

Myös seudun monet luontokohteet ja Päijänne ovat tulleet tutuiksi. Taina ulkoilee mielellään, ja kertoo olevansa etenkin kesäisin ”aina ulkona”. Hienoa on, että moneen luontokohteeseen pääsee pyöräillen.

Myös kulttuuritarjontaa on hyödynnetty usein.

– Jämsän Kesäteatteri on jokavuotinen perinne. Ja pyrin hankkimaan aina jämsäläisten kirjoittamat kirjat, Risto Hakolan Paperiperheet taitaa olla viimeisin ostos, myös Arto Koivumäen kirjat löytyvät hyllystä. Kirjaston tapahtumiin olen osallistunut aina kun mahdollista. Mielelläni luen aina, kun aikaa on!

Jämsän hyviä puolia ei Tainan tarvitse kauaa miettiä; luonto, monipuolinen tarjonta niin ulkoilun kuin harrastustenkin osalta, tapahtumat, palveluiden laadukkuus sekä hyvät palvelukokemukset sekä kulkuyhteydet nousevat nopeasti esiin. Jämsään on helppo tulla niin julkisilla kuin omalla autolla.

– Täällä on valtavasti mahdollisuuksia, moni asia on tosi hyvin. Yhteistyötä kannattaisi eri toimijoiden kesken vahvistaa entisestään, ja tehdä myös rohkeita kokeiluja. Tärkeintä olisi, että kaikki käyttäisivät Jämsän omia palveluita. Minusta tuntuu, etteivät paikalliset välttämättä edes hahmota, miten monta asiaa saa ostettua täältä, esimerkiksi rakennusvaiheessa teimme oikeastaan kaikki hankinnat Jämsästä. Omasta puolestani voin sanoa saaneeni aina Jämsässä hyvän asiakaskokemuksen hankkiessani palveluita ja tuotteita.

Taina Rekunen mökki Himos
Kuva: Taina Rekusen kotialbumi

 

 

Artikkelin on tuottanut SASU – Sujuvan asumisen palvelut -hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa