Saara Jalkanen kertoo, että Hotelli Jämsä on saanut hyvää palautetta muun muassa siisteydestä ja sisustuksesta.

 

Rappukäytävän seinät ovat upeat – ne ovat täynnä värejä ja viittauksia Jämsään, ne luovat oman ainutlaatuisen ilmeen koko tilaan. Ne ovat Iikka Hackmanin käsialaa, joka tunnetaan myös nimellä Huonosti maalatut seinät.– Halusimme, että jämsäläisyys on läsnä maalausten aiheissa, kertoo Hotelli Jämsän operatiivinen johtaja Saara Jalkanen. Hotelli Jämsän juuret ulottuvat aina 1960-luvulle, kunnes vuonna 2018 se suljettiin. Uusi aika alkoi keväällä 2022 Margo Saxbergin tarttuessa ohjaksiin puolisonsa Marita Saxbergin kanssa. Heillä on ammattimaista majoitustoimintaa myös Jyväskylässä. Laajentaminen Jämsään alkoi kiinnostaa, kun ystävä vinkkasi Hotelli Jämsän tyhjillään olevista tiloista, jotka osoittautuivat hyväkuntoisiksi.

 

Hotelli Jämsä

 

ITSEPALVELUA

Kesäkuussa avautunut hotelli toimii itsepalveluperiaatteella. Eli henkilökuntaa ei tavallisesti ole paikalla, vaan huoneen numero sekä avainkoodi lähetetään puhelimeen. Huoneita on 53, ja petipaikkoja 120. – Tarjoamme helppoa, laadukasta majoittumista. Palvelut ovat lähellä, tien toisella puolen on huoltoasema auki ympäri vuorokauden, eikä keskustaan ole pitkä matka, Jalkanen tiivistää. Toiminta on käynnistynyt vireänä, ja etenkin tapahtumien, kuten Himoksen festareiden ja rallien aikana on ollut täyttä. Myös työmatkalaiset ovat löytäneet tiensä hotelliin.

 

VASTUULLISESTI TOIMIEN

Vastuullisuus on tärkeä osa Hotelli Jämsän periaatteita, ja tämä näkyy muun muassa kierrättämisessä, mikä on pyritty tekemään asiakkaille mahdollisimman helpoksi. – Remontin yhteydessä oli selvää, että vanhaa säästetään aina kun se on mahdollista ja järkevää, esimerkiksi osa kalusteista on vanhoja tai kierrätettyjä, kuten kiintokalusteet, valaisimet ja huoneissa olevat taulut.

Myös toinen jämsäläinen legendaarinen paikka, Ravintola Pikis avautui kesällä hotellin viereen. Hotelli on yhteistyössä Pikiksen kanssa, esimerkiksi kokoustilojen osalta. Hyvin sujunutta yhteistyötä tehdään myös monen muun jämsäläisen toimijan kanssa, sillä kaikki päivittäiset palvelut, kuten siivous, pihanhoito ja turvallisuus hoidetaan paikallisten voimin.

 

 

Jaa