Historian ensimmäistä Jämsä Sauna Dayta vietettiin 5.6.2024. Tapahtuma oli osa laajempaa 9. kertaa järjestettävää Keski-Suomen saunamaakuntaviikkoa sekä World Sauna Forum- tapahtumaa.

Himos-Jämsän kansainvälinen ja monella tapaa erittäin lämmin saunapäivä oli täynnä iloisia kohtaamisia ja tietenkin hehkui saunomisen, kylpemisen ja uimisen riemua.

Ilahduttavat 11 eri saunakohdetta olivat mukana ja tarjonta erittäin runsas: savusaunat, telttasaunat, tynnyrisaunat, höyrysaunat, puusaunat, rantasaunat, sähkösaunat ja jopa saunalaiva hellivät kävijöitään laajasti koko Himos-Jämsän alueella.

 

 

Suomalaisen saunakulttuurin taikaa

”Tämä on elämys kaikille aisteille”, huokaisi eräs saunoja tyytyväisenä. Siinä varmaan onkin suomalaisen saunakulttuurin ydin. Savusaunan ja koivuvihdan tuoksu, peipposen laulu lähipuussa, ihanan vilvoittava tuuli ja sormiin sulava mehujää kädessä ei voi olla kuin samaa mieltä. Uimavedetkin olivat ajankohtaan nähden erittäin lämpimät, mutta kuuleman mukaan pulahtaminen kuitenkin virkisti. Ja sitten olikin jo aika palata löylyn lämpöön!

 

 

Kansainvälinen, suomalainen ja ennen kaikkea erittäin jämsäläinen tapahtuma

Osallistujia oli Suomen lisäksi muun muassa Kanadasta, Norjasta ja Saksasta. Eri saunakohteissa viihtyi vaikuttajia, World Sauna Forumin väkeä, sauna- ja lämmittäjämestareita, karavaanareita, paikallisia ja vierailijoita, yrittäjiä ja kerrassaan saunahulluja suomalaisia. Heistä useat kiersivät päivän aikana monia kohteita ja testasivat löylyjä ja uintivesiä.

”Olen ainakin puhdas!”, totesi eräs hyväntuulinen kävijä kiivetessään neljännen eri saunan lauteille.

Paikallisia palveluita oli hienosti tarjolla: perinnesaunottajia, hemmotteluhoitoja, luksuspyyhkeitä, pientä purtavaa ja juotavaa. Ja vihtoja. Tietenkin vihtoja!

Kiitos kaikille kohteille ja osallistujille – toivottavasti tavataan ensi vuonna uudestaan!

 

 

Kuvat: Timo Marjala

Himos-Jämsän kesä jää sydämeen!

Jämsän sydän logo

 

Jaa