Kakut, keksit, pullat, leivät, leivonnaiset ja monenlaiset muut herkut ovat Elosen ydinaluetta. Elonen Oy:llä on pitkät perinteet, jotka juontuvat aina vuoteen 1966, ja siitä asti maku on ollut pääasia. Nykyään Elonen on noin 250 henkilöä työllistävä, Suomen kolmanneksi suurin leipomotoimija. Sen koti on Jämsässä, mutta se toimii myös kahdeksalla muulla paikkakunnalla, yhteensä 16 eri toimipisteellä.

 

Elosen kinuskikakku

 

UUSIA MAKUJA

Toimitusjohtaja Jari Elonen kertoo, että tuotekehitys on erityisen tärkeää. Uusia tuotteita ja makuyhdistelmiä kehitetään jatkuvasti. – Uutuuksia tulee vuoden aikana noin 40-50. Kuuntelemme herkällä korvalla kuluttajien palautetta, ja heiltä saadaan myös toiveita ja ideoita, jotka joskus päätyvät monivaiheisen testailun kautta toteutukseen saakka. Koeleivontaa tehdään paljon, jolloin maistiaisia kulkeutuu myös leipomon myymälään Jämsään. Tämä on myös yksi keino vähentää hävikkiä.

 

Elosen leipomo

 

AURINGOSTA ENERGIAA

Muutoinkin Elonen pyrkii vastuullisuuteen. Myös laatu ja kotimaisuus ovat yrityksen perusarvoja. – Vastuullisuus on ollut meille tärkeää jo kauan, tämä näkyy muun muassa pakkausmateriaalien ja hävikin pienentämisen kohdalla. Mutta halusimme tehdä vielä konkreettisemman teon, joten kesällä 2021 leipomoon asennettiin aurinkopaneelit. Samalla kannustamme muita samaan ratkaisuun. Investointi osoittautui erinomaiseksi ja oikein ajoitetuksi. – Olemme ratkaisuun erittäin tyytyväisiä. Nyt noin 20 prosenttia leipomon sähköstä on aurinkoenergiaa.

 

ARJEN HYVÄ

Jari Elonen on luotsannut perheyritystä 2000-luvun alusta, mutta työt alkoivat leivontahommista jo paljon aiemmin, 1980-luvulla. – Joskus toimin kiireapulaisena, enää ei vain tahdo aikaa muilta töiltä riittää. Mutta kivaa hommaa se on, tykkään leipoa ja laittaa ruokaa. Elosen herkut maistuvat myös toimitusjohtajalle, jonka mielestä arkeenkin kuuluu pieni pala hyvää. Omiksi suosikeiksi nousevat ainakin Helmi-juustokakut sekä syksyn 2022 uutuus superkorvapuusti. – Tarjolla on monenlaisia makuelämyksiä. Ja aina on luvassa myös jotain uutta.

 

Elosen mustikkapitko

Jaa