Karisalmen Luomutila

 

Jämsän sydän logo”Erillään valtatiestä, oman sivutien päässä ovat Karisalmen sukutilan rakennukset. Talouskeskusta ympäröi kaunis puistoalue, jonka yksi sivu rajoittuu Päijänteeseen. Ranta on tällä kohdalla alavaa, havu- ja lehtipuita kasvavaa.”

Karisalmen luomutila on 1939-luvulla syntyinen sukutila Päijänteen tienoilla. Tilan ensimmäinen isäntä, Pekka Niilonpoika, viljeli peltoja 1539-1559 välisenä aikana, jonka jälkeen isäntäparit vaihtuivat tasaiseen tahtiin. Tero ja Terhi Karisalmi ostivat tilan vuonna 2013 ja ovat sen 17. isäntäpari.

Tilalla laidunnetaan ylämaankarjaa luonnonmukaisesti ja eläinten ravintona toimii pääsääntöisesti heinä. Ylämaankarjasta saadaan mureaa luomulihaa, jota Karisalmet myyvät suoramyyntinä. Tilaamalla Karisalmen tilalta saa kaikkia tilan antimia. Tilalla sijaitsee myös pieni tilamyymälä, joka on auki aina isäntäparin ollessa kotona.

Tuotevalikoimassa on juusto-, auramakkara, nakki, jauheliha, luuton ja luullinen lapa, kulma -, ulko –ja sisäpaisti, entrecote, ulko -, sisä –ja rintafilee, flanksteak, bavette, hangersteak, skirt steak, picanha, pyöröpaisti, osso Bucco, kylkiribsit, sisäelimet, posket, kieli, häntä, ribsit, luut, Tri-Tip ja tomahawk.

Karisalmen luomutilalla on käytössä oma tilateurastamo, jota he käyttävät eläinten ehtojen mukaisesti. Eläintä ei käskytetä, pakoteta tai ahdisteta.

Yrityksen verkkosivuilta löytyy hinnasto, muutamia reseptejä ja vinkkejä lihankäyttöön sekä tietoa raakakypsytyksestä ja naudanlihasta.

Yhteystiedot

Yrittäjä: Terhi Karisalmi, Tero Karisalmi
Osoite: Karisalmentie 59, 42100 Jämsä
Puhelin nro: 0400 246 451 Terhi, 0408670375 Tero
Sähköposti: Tero@karisalmenluomutila.fi; terhi@karisalmenluomutila.fi
Verkkosivu: https://www.karisalmenluomutila.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/karisalmenluomutila/

 

 

 

 

 

Karisalmen luomutilaKarisalmen luomutila