Edellinen
Seuraava

 Saunakylä

 

Tervetuloa Saunakylään, joka sijaitsee idyllisissä Päijänteen rantamaisemissa Jämsän Juokslahdella! Saunakylä tarjoaa ainutlaatuisen matkan suomalaisen saunan kiehtovaan historiaan ja autenttiseen saunaelämykseen. Saunakylä sijaitsee vain reilun 5 minuutin ajomatkan päässä Himokselta ja 12 kilometrin etäisyydellä Jämsän keskustasta. Helppo saavutettavuus on taattu, olit sitten matkalla autolla, bussilla tai vaikka veneellä. Saunakylä sijoittuu valtatie 9:n läheisyyteen, ja se on vain lyhyen kävelymatkan päässä Juokslahden venesatamasta. Astuessasi Saunakylään avautuu mahdollisuus tutustua maailman laajimpaan suomalaisten savusaunojen kokoelmaan. Voit kokea Moskuvaaran saunan ainutlaatuisuuden, Virpiön savusaunan tunnelman ja ihailla vaikkapa Klaus Kerttulan vuonna 1909 rakentaman savusaunan tiloja. Sauna on olennainen osa suomalaista elämää, tarjoten lämpöä, mielenrauhaa ja hyvinvointia jo vuosisatojen ajan.

 

Lämpimiä tunnelmia kesäisestä Saunakylästä

 

Saunominen

Sauna kuuluu olennaisena osana suomalaiseen elämään. Jo vuosisatojen ajan sauna on tarjonnut meille parantavaa lämpöä ja mielenrauhaa. Saunaan liittyy kiireettömyys, siellä nautitaan rauhassa löylyn lämmöstä. Saunassa unohtuvat arjen murheet ja stressi, sen lämpö pehmittää lihaskireydet ja antaa hyvän unen. Sukupolvelta toiselle on suomalainen sauna ollut osa suomalaista kulttuuria. Lauteilla istuessa, koivuvihdan tuoksuessa on opittu saunomisen salaisuudet, hyvän olon resepti. Sauna on suomalaisen hyvinvoinnin lähde, niin arkena kuin pyhänä. 

Saunat

Saunakylässä on historiallisia savusaunoja, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta. Nuorimmat savusaunat edustavat 1940-luvun savusaunarakentamista. Vanhimmat savusaunat kertovat oman tarinansa suomalaisen saunan historiasta ja eri alueiden saunarakentamisen perinteestä. Saunakulttuuria pääsee Saunakylässä myös kokemaan itse, sillä Saunakylässä voi kesälauantaisin saunoa eri puolilta Suomea kotoisin olevissa savusaunoissa. Tutustu Saunakylän saunatarinoihin.

Palvelut

Yleiset saunavuorot

Saunakylän yleiset lauantain saunavuorot alkavat keväällä ja jatkuvat syksyyn. Tuolloin Saunakylässä lämpiää useampi savusauna kylvettäväksi ja kahvila on avoinna. Sekasaunoihin mukaan oma pyyhe, uimapuku ja tossut. Saunojen käyttömaksu aikuisilta on 15 €, lapset (alle 12v), vuosijäsenyys 30€, jolla saunot koko kesän. Saunakylässä järjestetään kesäviikonloppuisin myös erilaisia teematapahtumia ja savusaunojen kunnostukseen liittyviä talkoita, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Kahvilan puh. 040 4179 758 (klo 15 alkaen). Saunavuoroista löytyy tietoa Saunakylän Facebook-sivuilta.

 

Yksityiset  saunavuorot

Saunakylän saunoja voi varata myös yksityiskäyttöön. Tilaussauna 150€/lämmitys. Virpiön iso sauna 250€/lämmitys. Sitova varaus tehtävä 3 päivää ennen. Varaukset ja tiedustelut: suomen.saunakulttuuri@gmail.com tai klo 17:00 jälkeen puh. 040 550 7097 tai 044-5786762 (myös WhatsApp)

Polttarisaunotus

Tee polttareista unohtumaton aloittamalla rentouttavalla hetkellä Ruususaunassa tai Tervahavusaunassa. Valitkaa juuri teille sopiva saunaelämys ja nauttikaa täydellisestä rentoutumisesta ennen suuren päivän koittoa! Ruusu- Ja Tervahavusaunan hintaan tulee lisäksi Saunakylän yksityisen saunavuoron hinta. Saunotuksen yhteyteen saa tilattua myös ruokailun. 

 

Opastetut kierrokset

Tutustuminen suomalaisen saunan vuosituhantiseen historiaan ja suomalaisen saunan kulttuurihistoriaan onnistuu Saunakylän opastetuilla kierroksilla. Opastuksia järjestetään myös englanniksi. Ennakkovaraus vaaditaan opaskierroksille, mutta muuten Saunakylään voi tutustua omatoimisesti milloin tahansa maksutta.

 

Toiminta ja yhteystiedot

Saunakylän toimintaa ylläpitää yleishyödyllinen yhdistys, Suomen Saunakulttuuri ry. Yhdistyksen tavoitteena on säilyttää ja ylläpitää perinteistä suomalaista saunakulttuuria. Mukaan toimintaan ovat kaikki tervetulleita!
Saunakylän osoite on Pataniemi 420, 42100 Jämsä, puh. 044 5786 762 (myös WhatsApp). Saunakylän ajankohtaisista tapahtumista saat parhaiten tietoa somesta Facebook/saunakylä  ja  Instagramista @saunavillage_finland.

Voisit olla kiinnostunut

Tarinoita Himos-Jämsän luontonähtävyyksistä

Ilkka Talvi on jämsäläinen eräopaskonkari, joka tuntee Himos-Jämsän luontokohteet kuin omat taskunsa. Ilkka luonnehtii itseään näin: Olen historiasta ja tarinoista ammentava kohta kait poroksi harmaantuva erä- ja luonto-opas.   Rotkovuori…

Lue lisää

Majoitus Himos-Jämsä

Himos-Jämsän seudulla voit majoittua mukavasti ja lomailla pidemmänkin aikaa. Idyllisissä maaseutukohteissa arjen aherrus unohtuu ja mieli lepää. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokkaita lomamökkejä aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lue lisää

Palvelut

Himos-Jämsän alueella on useita herkuttelu- ja ostospaikkoja sekä virkistäviä hemmotteluhoitoja. Seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat suussa sulavia elämyksiä ja rentoa tunnelmaa. Innokkaat shoppailijat pääsevät kiertelemään ihastuttaviin huopaliikkeisiin ja muihin erikoismyymälöihin.

Lue lisää

Jämsässä tapahtuu

Jämsän MLL Leikkipuisto treffit

05.06.2024 - 31.07.2024

Piispasentie 2, 42100 Jämsä

Jämsän MLL järjestää koko perheelle suunnatut Leikkipuisto treffit, Jämsän Liikennepuiston leikkipuistossa seuraavina päivinä klo.17.00-19:00 5.6.2024 19.6.2024 3.7.2024 17.7.2024 31.7.2024 Tapahtumaa…

HIMOS JUHANNUS 2024 - 3 PÄIVÄÄ K-18

20.06.2024

00:00 - 02:00

Himos Park, Länsi-Himoksentie 4, 42100 JÄMSÄ

Himos Juhannus Suomen suurin juhannusfestivaali bailataan taas ensi vuonna Himoksella 20.-22.6.! Ensimmäiset artistit tullaan julkaisemaan syksyllä 2023. Seuraa tapahtuman nettisivuja…

HIMOS JUHANNUS 2024 - 3 PÄIVÄÄ VIP K-18

20.06.2024

00:01 - 02:01

Himos Park, Länsi-Himoksentie 4, 42100 JÄMSÄ

Himos Juhannus Suomen suurin juhannusfestivaali bailataan taas ensi vuonna Himoksella 20.-22.6.! Ensimmäiset artistit tullaan julkaisemaan syksyllä 2023. Seuraa tapahtuman nettisivuja…

Jaa