Palvelun kuvaus

Vierailemme Uusi-Yijälän viinitilalla. Tapaamme emännän Tarjan, joka on viinintekijä. Hän johdattaa meidät marjaviinien tarinoihin. Mistä onkaan saanut nimensä Kaunis Elina tai Musta Mortti? Maistelemme marjaviinejä pienten makupalojen kanssa (pallet cleanser) ruohikolla istuen filtin päällä.

Laitumella on lampaita ja ne tulevat rapsutettaviksi leipäpalalla houkuttelemalla.

Tutustumme huopatehtaisiin. Tehtaanmyymälässä on mahdollisuus ostaa muistoksi huovasta valmistettuja tossuja, laukkuja, pussukoita, lasin- ja pannunalusia, huopaeläimiä jne. Matkalla kuuntelemme paikallisen kartanonrouvan kertomuksia maalaiselämästä sekä täkäläisistä merkkihenkilöistä. Tiedätkö, miksi Jämsän Äijä jäi laivasta?

Witikkalan kartanossa nautimme teehetkestä. Rouva Hyasintti tietää kaiken etiketistä ja antaa hyviä neuvoja. Aivan kaikesta.

Reitin käyntikohteita ovat esim.:

Alhon Huopatehtaan tehtaanmyymälä, Huopaliike Lahtisen tehtaan myymälä  

Huopakesä -näyttely (heinäkuu)

Nähtävyyskiertoajelu

Mäen Huopaa ja Lankaa käsityöliike

Rantapirtti – huovutusnäytös tai  mahdollisuus itse kokeilla huovuttamista

Reittisuunnitelma tehdään ryhmän tulosuunnan mukaan

Auktorisoitu paikallisopas Maarit Liljendahl asuu Jämsässä ja on kotoisin Helsingistä, missä on toiminut englanninkielisenä oppaana. Toteutan itse suunnittelemiani opastettuja kiertoajeluita Jämsän seudulla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä.
Suomi on äidinkieleni ja englanti sujuu liki natiivitasolla, brittiaksentilla. Puhun myös sujuvasti ruotsia, auttavasti saksaa. 

Kauppiaan tiedot

Liljendahl Maarit Matkailuopas
Kipparinkuja 2 B as. 7, 35600 Halli
Y-Tunnus: 2331433-6
p. +358407284254
e. maarit.liljendahl@gmail.com
Verkkosivut

Katso myös

Huopatehdas J. Alho

Tehtaanmyymälä

Lisätiedot
Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Riippumattovaellus

99.00€ / vrk Lisätiedot
Jaa